Как да хакнем shkolo – Shkolo.bg
 

Как да хакнем shkolo

Според информация на Google през 2018-а година търсачката им е получила стотици запитвания с ключов израз "Как да хакнем shkolo". Това ме мотивира да напиша следната публикация.

Колко пъти е била хаквана системата shkolo

Към момента (04.01.2019г.) в платформата ШКОЛО не са регистрирани сериозни пробиви в информационната защита.

Имали сме десетина сигнали от учители от типа "Откъде се появи тази оценка? Някой е хакнал системата.", но всичките случаи в крайна сметка са опирали до несъзната техническа грешка от страна на преподавателя или комуникационен пропуск между учители в училището.

Имахме един случай на ученик, който беше успял да си редактира имената. В случая действително бе налице технически пропуск. Пропускът беше отстранен в рамките на часове, а имената на ученика бяха моментално възстановени.

Как да хакнем shkolo

Екипът на ШКОЛО е инвестирал и продължава да инвестира много усилия в това да защити платформата от хакерски атаки и външни намеси.

За това свидетелстват и сертификатите за информационна сигурност, които притежаваме (ВИЖ ТУК).

Но все пак и Школо, като всяка друга информационна система, теоритично може да бъде пробит. Не знаем как, но ако някой разбере, ще сме му много благодарни.

Награда за хакера

Затова, ако някой потребител успее да открие дупка в нашата система и ни информира своевременно за нея, то ние ще го наградим със солидна парична награда и ще напишем благодарствена статия за него и неговите умения.

Ако има интерес, дори ще му предложим работа в екипа.

2 коментара за “Как да хакнем shkolo”

  1. Това приложение, за мен е litterly безполезно, но това няма значение… Не знам защо мислите, че ако някой намери начин за пробив в системата, че ви каже. Просто ще направи глупостите, които иска. „Солидна парична награда“. Колко ли ще дадете…Добре малко се отклоних, но както и да е. Виждам вашия rating в Google play и Google. Уникален 😆.

  2. Интересно, от къде ще вземете солидната парична награда, при положение, че персонала ви по ваши думи стои 24 месеца без заплати….

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.