Как да хакнем shkolo

Според информация на Google през 2018-а година търсачката им е получила стотици запитвания с ключов израз "Как да хакнем shkolo". Това ме мотивира да напиша следната публикация.

Колко пъти е била хаквана системата shkolo

Към момента (04.01.2019г.) в платформата ШКОЛО не са регистрирани сериозни пробиви в информационната защита.

Имали сме десетина сигнали от учители от типа "Откъде се появи тази оценка? Някой е хакнал системата.", но всичките случаи в крайна сметка са опирали до несъзната техническа грешка от страна на преподавателя или комуникационен пропуск между учители в училището.

Имахме един случай на ученик, който беше успял да си редактира имената. В случая действително бе налице технически пропуск. Пропускът беше отстранен в рамките на часове, а имената на ученика бяха моментално възстановени.

Как да хакнем shkolo

Екипът на ШКОЛО е инвестирал и продължава да инвестира много усилия в това да защити платформата от хакерски атаки и външни намеси.

За това свидетелстват и сертификатите за информационна сигурност, които притежаваме (ВИЖ ТУК).

Но все пак и Школо, като всяка друга информационна система, теоритично може да бъде пробит. Не знаем как, но ако някой разбере, ще сме му много благодарни.

Награда за хакера

Затова, ако някой потребител успее да открие дупка в нашата система и ни информира своевременно за нея, то ние ще го наградим със солидна парична награда и ще напишем благодарствена статия за него и неговите умения.

Ако има интерес, дори ще му предложим работа в екипа.

17 коментара за “Как да хакнем shkolo”

 1. Това приложение, за мен е litterly безполезно, но това няма значение… Не знам защо мислите, че ако някой намери начин за пробив в системата, че ви каже. Просто ще направи глупостите, които иска. „Солидна парична награда“. Колко ли ще дадете…Добре малко се отклоних, но както и да е. Виждам вашия rating в Google play и Google. Уникален ?.

 2. Интересно, от къде ще вземете солидната парична награда, при положение, че персонала ви по ваши думи стои 24 месеца без заплати….

 3. Zdraveite. Pochti sum siguren ,che moga da probiq zashtitata na saita… Vuprosut mi ,e kakva e parichnata nagrada i kakvo schitate pod „hacknato“

  1. Привет! Паричната награда зависи от сериозността на открития пробив. При сериозните пробиви паричната награда може да достигне 5-цифрен размер. Дефинициите за пробив скоро ще бъдат оповестени, когато официално открием нашата „bug bounty“ програма.

   1. Здравейте, ако съм открил бъг, няма значение колко важен къде мога да го изпратя и ще ми бъде ли платено?

     1. Здравейте, изпратих един от намерените бъгове в събота на посочения адрес и нямам отговор и до днес.

 4. Здравейте!
  Най-добре е да научавам за оценките на сина ми от самият него, но …
  В училището, в което учи той, използват приложението от няколко години. Аз го харесвам и виждам, че се развива.
  Ако открия бъг – ще ви пиша. Благотворително 🙂
  Успех!

 5. Само да попитам как имате предвид хак да хакнем цялата система и повече никой да не може да въведе никаква оценка ?

 6. Има малък проблем, който смятам че съществува. Точно поради факта, че Школо може да бъде хакнат, смятам за редно егенетата да не се въвеждат при личните данни на потребителите. Така някой да предаде някоя друга сметка за няколко стотин хиляди на някоя невинна жертва.

 7. Не би ли било възможно да спрем дейността на една стая, препращайки твърде много информация към сървърите

 8. това приложение от както излезе съм длъжна да уча защото оценките директно отиват при мама 😀

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.