Новости в платформата (април 2021)

През април насочихме усилията си главно към модул "Деловодство" и създаването на Учителските портфолиа. Въпреки това, успяхме да добавим и нови функционалности, както и да направим редица подобрения в съществуващите такива.

1. Учителски отсъствия


1.1 При създаване на учителско отсъствие, може да се посочат номер и дата на заповедта за отсъствие.

2. Администрация - потребителски групи

2.1 Нова секция в администрация, в която може да се създават групи, до които да се изпращат съобщения. Впоследствие тези групи ще могат да се използват при тестове и учебни материали, и навсякъде, където има филтри за избор на потребители.3. Администрация - паралелки

3.1  В предмети и учители добавихме информационен бутон с видовете  подготовка.4. Съобщения

4.1  Заместващите учители вече не получават съобщения, адресирани до всички учители в дадена паралелка, ако периодът, в който имат достъп до паралелката, е изтекъл.


4.2  Вече може да се трие автоматично генерираната тема, когато се изпраща съобщение до група потребители.4.3 При прикачане на файл, текстът в съобщението не е задължително поле.

5. Статистики - справки

5.1 Справката за взети допълнителни занятия вече се казва "Взети занятия" и там може да се включат и регулярните такива. 


6. Тестове

6.1 Може ръчно да се променят резултатите на автоматично оценените тестове.

6.2 При изпитните тестове, продължителността на теста не е обвързана с времето,  в което може да се достъпи. По подразбиране задаваме 5 минути.
7. ДПЛР

7.1 Вече ресурсните учители и педагогическите съветници могат да добавят и редактират дневният режим за тяхната паралелка.

7.2 Добавени са нови типове подкрепа.


7.3  Има предупредително съобщение, ако при редакция на разписанието, избраният режим е с по-малко часове от използвания до момента.8. Администрация - седмични разписания


8.1 При редакция вече могат да се прескачат директно стъпки, както е в личните картони.8.2 Има предупредително съобщение, ако при редакция на разписанието, избраният режим е с по-малко часове от използвания до момента.


8.3.  При изтриване на час от разписанието, системата вече връща на седмицата, в която е изтрит часът, а не на настоящата.

9. Извънкласни дейности

9.1 При изтриване на дейност добавихме второ предупредително съобщение.


9.2 Има и училищна настройка за заключването на извънкласните дейност за минали месеци.


10. Учителко портфолио

Добавихме нова апликация "Учителско портфолио".11. Навигация


11.1 Вече е необходимо да кликнете на бутоните за година, роля, нотификация и сигнал, за да се появи падащо меню.


12. Деловодство

12.1 Добавихме Книга за заповеди на директора.
12.2 Добавихме Главна книга.


12.3 В ученически документи вече има бутон „Зареди от личен картон“.12.4 Ученически документи – ако вече има създаден такъв, системата не позволява да се генерира нов.
12.5 В генерираните дневници за допълнителна подкрепа, направихме редица промени, за да отговарят на реквизитите, описани в Наредба 8.

12.6 Има промяна в генерирането на PDF дневници. Допуска се вече неограничен брой оценки, по-голям брой занятия на ден и по-голям брой преподаватели в паралелка. Промените са съгласувани с представители на МОН.


13. ВКС

13.1 Вече има филтър „Извънкласни дейности“ при добавяне/редактиране на участници в стаята.


13.2 Подобрихме качеството на записваните във ВКС видеа.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.