Как да одобря регистрация на нов потребител – Shkolo.bg
 

Как да одобря регистрация на нов потребител

Когато един потребител се регистрира в системата и заяви достъп до данните на ученик (от името на родителя) или до данните на клас (ако е преподавател), тогава този потребител чака регистрацията му да бъде потвърдена от училището. Докато не бъде одобрена, този потребител няма да има достъп до системата.

ВНИМАНИЕ Затова е важно класните ръководители и училищните администратори ежедневно да поглеждат дали има нови потребители, чакащи тяхното одобрение.

ВНИМАНИЕ: Регистрации на родители и ученици се одобряват от училищния администатор и класните ръководители. Регистрации на учители се одобряват само от училищния администратор.

1. Изберете "Администрация - Нови регистрации"

2. Натиснете бутона "Активирай"

Преди да активирате или премахнете потребител, можете да разгледате въведените от него данни, като кликнете върху името му:

3. Потвърдете, че желаете да активирате този профил

4. Профилът е активиран

Потребителят ще получи автоматичен мейл, който го известява за активирането на профила му. Той вече може да достъпи платформата с въведените от него потребителско име и парола.

4 коментара за “Как да одобря регистрация на нов потребител”

 1. Здравейте!
  Имам следния проблем: Една колега се регистрира, вижда съобщението, че училищния администратор ще активира профила й, но аз като администратор не получавам известие,че има неактивиран потребител.
  Благодаря предварително!

 2. Здравейте, г-жо Миркова!
  Вашите колеги най-вероятно при регистрацията са объркали датата на раждане или някоя буква в името си. За да заобиколите подобни трудности, силно ви препоръчвам като системен администратор да въведете предварително телефонните номера на всички колеги. Така при регистрация системата ще им каже, че телефонът е разпознат и регистрацията ще бъде силно улеснена.
  Поздрави!

 3. Здравейте,
  в моето училище би трябвало да съм администратор но всичко това не го виждам така. Може ли да ми обясните как да се оправи това.

  1. Здравейте!
   Във вашето училище вие НЕ сте администратор. Моля, обърнете се към вашия директор, за да ви даде права на администратор.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.