Добавяне и редакция на чернова оценка

1. Добавяне на чернова оценка

Избираме бутон "Добави" от оценките в дневника на класа

В отворения прозорец въвеждаме оценката и необходимите за нея атрибути ("Предмет", "Тип", "Дата" и ако е необходим "Коментар") и маркираме чрез докосване "Чернова".

При маркиране на чернова оценка в жълто поле ни се появява съобщението, че черновите оценки ще бъдат невидими за останалите потребители, докато не редактираме тези оценки.

Когато сме готови докосваме бутон "Запази"

и оценката се появява като чернова.

2. Редактиране и превръщане на чернова оценка в реална

За да редактираме или превърнем чернова оценка в реална е нужно просто да кликнем с мишката върху нея и да изберем бутон "Редактирай"

В прозорчето за редакция можем да променим оценката с друга, да променим атрибутите на оценката, както и да я направим реална, след което е нужно да кликнем на бутон "Запази".

По този начин оценката става реална.

4 коментара за “Добавяне и редакция на чернова оценка”

 1. Здравейте!
  При опит да превърна чернови оценки в реални, ми излиза съобщение, че не мога да ги редактирам и не мога да изтривам оценки за отминал отчетен период (в случая искам да редактирам оценка на днешна дата 22.06, която е вписана като чернова на 31.05). Също така не ми излизат полетата Редактирай и Изтрий към съответните оценки.
  Какво следва като решение на този проблем?

  Поздрави!

  1. Здравейте, вероятно във Вашето училище е въведено заключване на дневника на конкретна дата от месеца. Помолете за съдействие училищния администратор.
   Поздрави!

 2. Има ли начин всички оценки от черновата да се превърнат в официални, без да се налага всяка една да се запазва самостоятелно?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.