Добавяне на седмично разписание – Shkolo.bg
 

Добавяне на седмично разписание

ВНИМАНИЕ: това ръководство е актуално единствено за класни ръководители и училищни администратори.

1. Изберете вашия клас в модул "Дневник"

2. Изберете секция "Разписание"

3. Натиснете бутон "Добави"

4. Изберете период на разписанието

ВНИМАНИЕ: Ако ще въвеждате разписание за целия срок, тогава няма нужда да променяте нищо в настоящата стъпка. Направо натиснете "Запази и премини".

ВНИМАНИЕ: Може да избирате и конкретни седмици (или група от седмици), за които желаете да въведете седмично разписание.

5. Натиснете "Запази и премини"

6. Изберете дневния режим на вашия клас

7. Натиснете "Запази и премини"

8. Въведете седмичното разписание (ден по ден)

Имайте предвид, че с помощта на плюсовете може да разбиете един час на две групи. Едната група изучава един предмет или е при един учител, а другата група е при друг учител.

ВНИМАНИЕ: Ако даден предмет във вашия клас е разбит на няколко групи:

 - БЕЛ - Група 1 (1-5 номер);
 - БЕЛ - Група 2 (6-10 номер);
 - БЕЛ - Група 3 (11-20 номер);
 - БЕЛ - Група 4 - индивидуален ученик (21 номер)

то вие ще трябва да добавите ВСИЧКИ групи от този предмет в програмата. В противен случай няма да може да добавяте отсъствия на някои ученици по дадения предмет.

9. Натиснете бутон "Запази и премини"

Добавете разписание и за останалите дни от седмицата, като след попълването на всеки, натиснете "Запази и премини"

11. Натиснете "Запази разписанието"

Този бутон се появява когато достигнете петък.

12. Готово!

34 коментара за “Добавяне на седмично разписание”

 1. Здравейте! След като се посмях на имената на класния и учителите по чужди езици 🙂 🙂 🙂 , да попитам – как да въведа програма на своя клас за четни седмици и за нечетни седмици. Опитах да въведа седмичната програма за нечетните седмици, кликнах на ВЪВЕДИ, но когато пробвах да въведа програмата за нечетните седмици, ми излезе червена лента с информацията, че програмата на класа вече съществува. Изтрих всичко.

 2. Извинете, втората програма беше за ЧЕТНИ седмици. Моя грешка.

 3. Здравейте, г-жо Кацарова!
  Трябва да:
  1) изтриете настоящата програмата (защото въведената от вас не е разделена на четни/нечетни седмици)
  2) след което добавяте нова програма, като първо натискате бутона „Четни седмици“, за да ви позволи да въведете два варианта на програмата.

  Вижте следното изображение за повече детайли ->
  https://www.shkolo.bg/blog/wp-content/uploads/2018/02/chetni-nechetni.jpg

  Ако не успявате да въведете програмата, пратете ми я на [email protected] и ще я въведа вместо вас.

  Поздрави!

  1. Благодаря! Разбрах къде греша – като въведох програмата за четни седмици, избързах да кликна на ВЪВЕДИ. Направих както ми написахте и стана. Още веднъж благодаря! Хубава вечер!

 4. Здравейте, отскоро се опитвам да апробирам електронния дневник с цел да го използваме от уч. 2018-2019 г. Все още обаче не мога да открие къде и как аз в качеството си на учител ще вписвам темата която съм провел през съответния ден, час и клас-това в хартиения вариант е в раздел „Учебни занятия и отсъствия на учениците“.
  А тъй като съм и директор как ще следя дали учителите спазват годишното тематично разпределение.

 5. Здравейте,
  в момента единствено има опция да се въведат тематичните разпределения в началото на година. До месец ще пуснем възможност да се отбелязва коя тема в кой час е взета. Това е функционалност, която вече много директори поискаха и работим върху нея.
  Поздрави!

 6. Приет, в образеца, съответно в електронния дневник, в избираемите предмети на конкретен клас има предмети например като БЕЛ и БЕЛ-ЗИП/ПП, но те са с общо разпределение и общо оценяване /една графа в дневника/. Има ли значение кое ще въведа в седмичното разписание? А колегата в кой вид ще си въведе разпределението? Става дума за 10-12 клас, които са по старата програма.

 7. Здравейте!
  Имам проблем с разделянето на учениците в групи. Добавям групите, но не знак как да разпределя учениците в тях. Избирайки списъка на класа в долния десен ъгъл е активен единствено бутон – отказ.
  Благодаря

 8. Здравейте.
  Имам проблем с въвеждане на темите за отделните уроци. Разпределението им , което Вие сте въвели ,не отговаря на моето. Как да изтрия Вашето разпределение и да въведа моето?
  Опитах да изтрия Ваша тема и да запиша моя, но се сменя последователността на темите.
  Как да постъпя?
  Приятен ден.

  1. Здравейте!
   Предполагам, че вече сте се справили. При качване на ново разпределение, платформата ви дава възможност да замените старото.

 9. Как ще се въведе седмичното разписание на ученик в индивидуална форма на обучение?

  1. Здравейте! За ученика първо е необходимо да бъде създадена отделна група в класа. След това, неговите часове в разписанието се въвеждат както обикновено.
   Ето тук е обяснен процесът:
   https://www.shkolo.bg/blog/ifo/

 10. Здравейте,
  Как да редактирам като класен разписание за минали седмици? Миналата година беше възможно! Сега защо е премахната тази опция?

  1. Здравейте! Поради честите грешки и възникнали конфликти в платформата във връзка с учителските замествания, взети теми и въведени отсъствия, към момента за минал период,
   редакция на седмичното разписание може да се прави само от администратор.

 11. Здравейте, има ли някакъв вариант за „изливане“ на разписанията от какъвто и да било формат( exl, doc, csv…) Имам предвид няма ли вход , някакво автоматизирано импортиране на файлове?
  Благодаря Ви

  1. Здравейте!
   В момента липсва подобна функционалност. Ще предложим на продуктовия екип разработката на такава.

 12. Здравейъте, как д авъведа разписание за съботно-неделно училище? Имам нужда да въведа разписание за събота.

  1. Здравейте!
   Изпратих ви нужната информация като съобщение в платформата.
   Поздрави!

 13. Здравейте отново😄. Дали има вече опция за „наливане“ на разписания от някакъв файл формат( exl, doc, csv…). Благодаря Ви

  1. Привет! На този етап няма такава възможност. За следващата учебна година в рамките на ШКОЛО ще има генератор на седмични разписания и няма да се налага вече да ги въвеждате вие.

  1. За момента е нужно да отидете във всяка една от основните паралелки, включени в сборната група. И да добавите часовете на сборната група в съответните разписания. Например, ако имате Пон – Час 3 – Борба в сборна група от 5А, 6А и 7Б. Трябва да редактирате разписанията на трите основни паралелки.

 14. Здравейте как да отбележа деня и часа на допълнителната подготовка т.е. СИП – а в седмичното разписание, т.е. като номер на час като часовете ми ги дава само до 7ми час

  1. Трябва училищният админстратор да редактира дневния режим на училището и да предостави възможност за въвеждане на 8-и час.

 15. Здравейте, когато натисна „Добави“, за да въведа програмата, ми излиза „Ново съобщение“ с Тема: „Липсващ дневен режим“ и следния текст „Здравей, ще може ли да добавиш дневен режим за училището? В противен случай класните няма да могат да добавят седмичните разписания на паралелките си.“ Някакво разрешение ли ми трябва или какво?

  1. Ако сте училищен администратор отидете в „Администрация – Дневни режими“ и добавете такъв.

 16. Здравейте учител съм в паралелка цдо и не мога да въведа разпределение .Излиза надпис липсват данни и не излиза надпис добави и нищо не мога да правя

  1. Здравейте, когато от Администрация-Неучебни дни се въведат неучебните дни, те автоматично се изтриват от седмичното разписание.
   Поздрави!

 17. Продължителността на часовете по производствена практика е различен от другите часове. Как да ги отразя в дневния режим, като по едно и също време има и производствена практика (60 мин.) в 12 клас и друг предмет (45мин.) в друг клас

  1. Здравейте,
   Направете отделни дневни режими за различните класове.
   Поздрави!

  1. Здравейте,
   Трябва да отидете в Администрация -> Дневни режими. Оттам изберете конкретния дневен режим и го редактирайте, добавяйки 8-ми час.След това направете корекция на седмичното разписание на съответната паралелка.
   Поздрави!

 18. Здравейте!
  Разпределение за втория срок трябва да бъде маркирано от 6.02 ( четвъртък). Как в една и съща седмица да маркираме две разпределения?
  Благодаря!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.