Шаблон за тематично разпределение

Във връзка с последните промени в Наредба №5 и отпадането на детайлната структура на разпределенията (Нови понятия, Очаквани резултати и т.н.), опростихме значително и нашия шаблон. За да качите Excel файл с разпределение е нужно само да попълните две задължителни колони:
1) Учебна седмица
2) Наименования на тема

Има и две допълнителни колони, които обаче НЕ са задължителни:
3) Вид урочна единица (Нови знания, Упражнение и т.н.)
4) Бележки и инструкции (напр. "За провеждането на урока е нужен проектор")

Тях можете да оставяте и празни.

Скрийншот от Excel файла - шаблон

ВНИМАНИЕ: Ако по някаква причина сте подготвили новите си тематични разпределения по стария шаблон, може да качите и тях - системата ще ги разпознае.
Прочетете легендата под табличката в шаблона и не пропускайте след изготвянето на разпределението да я изтриете.

35 коментара за “Шаблон за тематично разпределение”

 1. Здравейте! Относно шаблона: поне за мен, а и за повечето от колегите в нашето училище, номерацията, отчитаща и броят теми, е удобно да фигурира в екселският файл. Ако нашите разпределения имат и колона № по ред – ще пречи ли или да им кажа да премахнат колоната, докато имаме още време.

  1. Здравейте! Моля, спазвайте структурата на шаблона и не добавяйте колони. Номерът на темата по принцип се визуализира в разпределението, а а ако държите да присъства допълнително, можете да го добавите към името на темата.
   номер по ред

 2. Здравейте,
  Втори ден правя опити да кача своите разпределения, но това е мисията невъзможна. Опитвам се да кача свое разпределение в Excel. Непрекъснато ми изписва „грешка“. Всичко е качено както сте го посочили. Изгледах всички възможни видеа и изчетох коментарите Ви, но отново опитите ми остават неуспешни! Имаме срокове, които трябва да спазим, а аз не мога да се вместя в тях! Моля, помагайте! Колеги също срещат тези проблеми.

  1. Пратете ми ексел файла на miroslav.dzhokanov@shkolo.com и ще ви помогна да си свършите работата.
   Междувременно, може да разгледате качените вече разпределения в „Разпределения – Всички разпределения“, използвайки филтрите (по клас, предмет и издателство). На 99% вашето разпределение вече го има качено от някой друг колега и всъщност няма нужда да го качвате наново, а може да използвате качените вече такива.

  2. Здравейте, Опитвам се да кача вече качено разпределение от Всички разпределения като съм попълнила всички филтри и в таблицата не излиза нищо. Как да постъпя?

 3. Здравейте,
  След като след обнародване в ДВ брой 71 от 10 септември 2019 е публикувано изменение на Наредба №5 за общообразователната подготовка, което изменение влиза в сила от 10.09.2019, в което се посочва, че се отпада разпределението на учителите по даден предмет и че учителят самостоятелно планира работа си за практическото изпълнение на заложените цели на обучението и за постигане на очакваните резултати в съответната учебна програма за придобиване на общообразователната подготовка в съответствие с предвидените учебни часове по учебен план не били следвало вместо да ни казвате какви таблици да качваме, да дадете и Вие свобода на учителя да въвежда материала, който ще преподава по време на часа, а не да го избира от падащо меню. Или просто дайте възможност всеки да прецени за себе си дали да си качи разпределение или да го въвежда свободно.

  1. Здравейте, г-жо Петрова!
   Още от миналата година при нас я има тази свобода – няма задължение да качвате разпределения. Може да си вписвате темите час за час. 1/3 от учителите миналата година сториха това. Ако някой ви задължава да качвате разпределения, това не сме ние.
   Поздрави!

 4. Много съм доволна от сайта!
  За 15 минути си качих всички разпределения!
  Радвам се, че има опция и за промяна на темата в хода на работа…
  Благодаря ви!
  Дерзайте!

 5. Здравейте,
  Благодаря Ви за отговора. Сега казусът ми е следният: може аз да не виждам нещо, но след като се впише темата за часа без да качено предварително разпределение) не виждам опция за избор на вида на урока (НЗ, УПР и т.н.). Виждам, че автоматично се появява (НЗ), а аз не съм съгласна с избора. Какво да направя?
  Спокоен ден.

 6. Здравейте!
  Предметът БЕЛ се дели на две части – Езиково обучение и Литературно обучение. Разпределенията са различни. При опит да се качат и двете, първото качено се изтрива. Или може би аз не правя нещо както трябва?

  1. Здравейте,
   Когато искате да качите две отделни разпределения за един предмет,след като качите второто, системата Ви пита дали искате да запазите предходните теми. Там трябва да отбележите“ДА“.
   Поздрави!

 7. Имам същия проблем като г-жа Петрова с вида на урока при ръчно въвеждане на темата. Видях, че в таблицата /не екселската, др., навсякаде е написано НЗ и затова се появява автоматично/. Мисля, че при корекция е добре да може да се добавя ред не най отдолу, а и посредата или промените в екселския вариант автоматично да се првхвърлят и във варианта който се вижда.
  Приветствам платформата. Крайно време беше. Ако измислите начин как данните от дневника да се прехвърлят в дигитални личните картони /главна книга/ и портфолиа за учениците за да не трябва да използваме „тонове“ химикалки за целта ше ви заобичам още повече

  1. Здравейте,
   Благодарим Ви за обратната връзка. Нашият екип постоянно работи по подобряване на функцийте, които платформата предоставя.
   Поздрави!

 8. Здравейте!
  Ние сме възпитатели в Основно училище и не всичко ни е ясно относно работата с електронния дневник, тъй като не сме минали подобно обучение.Моля да ни дадете насоки! Благодарим Ви предварително!

 9. Здравейте, как се въвежда тематичното разпрезеление по вид спорт, при опит да влеза в ръководството изпратено от директора на СУ Ген В. Стойчев ми изписва грешна 404. Благодаря

 10. Здравейте!
  Защо не мога да кача тематично разпределение? Таблицата е същата, каквато съм правила до сега. Преди не съм имала проблеми.
  Изписва ми „Попълнете задължителните полета.“ при положение, че всичко е попълнено.
  Благодаря!

  1. Здравейте, има технически проблем. Колегите работят по отстраняването му.
   Поздрави!

 11. Здравейте!
  От няколко дни раборим с платформата и сега редактирам разпределение, но ми изникна въпрос. 16-та учебна седмица е цялата почивна, защото тогава е коледната ваканция. В разпределението в excel трябва ли да пропусна 16-та седмица и да напиша направо темите за 17-та(учебната) или трябва да въведа на 16-та седмица темите ми за 17-та?
  Благодаря!

 12. Ако има 2 или повече часа за седмица как се отбелязва това в разпределението?

 13. Ако учебната седмица е непълна, как се отбелязват взетите часове? Пропуска ли се една седмица от разпределението?

  1. Маркира се темата, която е взета. Няма значение дали е посочена за четвърта или пета седмица.
   Поздрави!

 14. Здравейте, ориентирах се какво трябва да се прави, когато влизам да замествам отсъстващ колега – учител, но опциите, които предлага платформата са да се изпише или темата на отсъстващия учител или тема от гражданското образование, а аз искам да си впиша тема от мои предмети, които преподавам в този клас! Как е решен този въпрос?

  1. Здравейте,
   Опцийте са само тези двете. По гражданско образование може да си напишете каквато тема желаете, но тя няма да отиде към друг предмет, защото не този предмет е посочен в заместването.

 15. Здравейте, аз имам следния проблем. Използвам готви разпределения, но по предметите по които имам 2 последователни часа, като БЕЛ и ИИ, не ми дава да избера втори час.

  1. Здравейте,
   Моля, обадете се на телефона за техническа поддръжка.Поздрави!

 16. Здравейте!
  Как мога да сменя разпределение -да премахна това, което вече съм качила и на негово място да избера друго от щаблоните
  Благодаря!

  1. Здравейте,
   От дневник избирате класа и съответното разпределение. Има бутон изтрий, но ако има взети теми е необходимо първо да ги отмаркирате като такива от менюто моят час.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.