Шаблон за тематично разпределение – Shkolo.bg
 

Шаблон за тематично разпределение

Във връзка с последните промени в Наредба №5 и отпадането на детайлната структура на разпределенията (Нови понятия, Очаквани резултати и т.н.), опростихме значително и нашия шаблон. За да качите Excel файл с разпределение е нужно само да попълните две задължителни колони:
1) Учебна седмица
2) Наименования на тема

Има и две допълнителни колони, които обаче НЕ са задължителни:
3) Вид урочна единица (Нови знания, Упражнение и т.н.)
4) Бележки и инструкции (напр. "За провеждането на урока е нужен проектор")

Тях можете да оставяте и празни.

Скрийншот от Excel файла - шаблон

ВНИМАНИЕ: Ако по някаква причина сте подготвили новите си тематични разпределения по стария шаблон, може да качите и тях - системата ще ги разпознае.
Прочетете легендата под табличката в шаблона и не пропускайте след изготвянето на разпределението да я изтриете.

10 коментара за “Шаблон за тематично разпределение”

 1. Здравейте! Относно шаблона: поне за мен, а и за повечето от колегите в нашето училище, номерацията, отчитаща и броят теми, е удобно да фигурира в екселският файл. Ако нашите разпределения имат и колона № по ред – ще пречи ли или да им кажа да премахнат колоната, докато имаме още време.

  1. Здравейте! Моля, спазвайте структурата на шаблона и не добавяйте колони. Номерът на темата по принцип се визуализира в разпределението, а а ако държите да присъства допълнително, можете да го добавите към името на темата.
   номер по ред

 2. Здравейте,
  Втори ден правя опити да кача своите разпределения, но това е мисията невъзможна. Опитвам се да кача свое разпределение в Excel. Непрекъснато ми изписва „грешка“. Всичко е качено както сте го посочили. Изгледах всички възможни видеа и изчетох коментарите Ви, но отново опитите ми остават неуспешни! Имаме срокове, които трябва да спазим, а аз не мога да се вместя в тях! Моля, помагайте! Колеги също срещат тези проблеми.

  1. Пратете ми ексел файла на [email protected] и ще ви помогна да си свършите работата.
   Междувременно, може да разгледате качените вече разпределения в „Разпределения – Всички разпределения“, използвайки филтрите (по клас, предмет и издателство). На 99% вашето разпределение вече го има качено от някой друг колега и всъщност няма нужда да го качвате наново, а може да използвате качените вече такива.

 3. Здравейте,
  След като след обнародване в ДВ брой 71 от 10 септември 2019 е публикувано изменение на Наредба №5 за общообразователната подготовка, което изменение влиза в сила от 10.09.2019, в което се посочва, че се отпада разпределението на учителите по даден предмет и че учителят самостоятелно планира работа си за практическото изпълнение на заложените цели на обучението и за постигане на очакваните резултати в съответната учебна програма за придобиване на общообразователната подготовка в съответствие с предвидените учебни часове по учебен план не били следвало вместо да ни казвате какви таблици да качваме, да дадете и Вие свобода на учителя да въвежда материала, който ще преподава по време на часа, а не да го избира от падащо меню. Или просто дайте възможност всеки да прецени за себе си дали да си качи разпределение или да го въвежда свободно.

  1. Здравейте, г-жо Петрова!
   Още от миналата година при нас я има тази свобода – няма задължение да качвате разпределения. Може да си вписвате темите час за час. 1/3 от учителите миналата година сториха това. Ако някой ви задължава да качвате разпределения, това не сме ние.
   Поздрави!

 4. Много съм доволна от сайта!
  За 15 минути си качих всички разпределения!
  Радвам се, че има опция и за промяна на темата в хода на работа…
  Благодаря ви!
  Дерзайте!

 5. Здравейте,
  Благодаря Ви за отговора. Сега казусът ми е следният: може аз да не виждам нещо, но след като се впише темата за часа без да качено предварително разпределение) не виждам опция за избор на вида на урока (НЗ, УПР и т.н.). Виждам, че автоматично се появява (НЗ), а аз не съм съгласна с избора. Какво да направя?
  Спокоен ден.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.