Как да стартираме новата учебна 2019/2020 година

Дами и господа, новата учебна година започна! Сега въпросът е какво следва за вас от тук насетне в платформата Школо.

Има три задължителни стъпки, за да активирате учебната година.
СТЪПКА 1: Администраторът трябва да качи Образец №1

Някой от администраторите на училището трябва да качи образеца - по този начин всички данни за паралелки, учители, учебни планове, ученици през новата учебна година ще бъдат автоматично прехвърлени в Школо.

Не се притеснявайте, ако образецът все още не е завършен. Може да качвате образеца повторно, колкото пъти желаете.
СТЪПКА 2: Регистрация на учители

В случай, че ползвате Школо за първи път, е нужно да регистрирате всички учители във вашето училище. Регистрацията е елементарна, единствено трябва да се уверите, че сте въвели предварително актуалните телефонни номера на преподавателите. За целта навигирайте до "Администрация - Потребители" , филтрирайте по роля и се уверете, че всички учители имат въведен телефонен номер.
СТЪПКА 3: Въвеждане на седмичните разписания

След като образецът е качен и данните за учебни предмети, групи, ученици са наляти в Школо, може да преминете към стъпка 3 - администраторите или класните ръководители трябва да въведат седмичните разписания.
Тази стъпка е важна, за да може да започне отбелязване на ученическите отсъствия.
СТЪПКА 4: (по желание) Може да си качите тематичните разпределения

В базата на Школо вече има 4000 тематични разпределения. Все пак, ако не откривате това, което ви е нужно, винаги може да качите свое собствено разпределение.След всички тези стъпки може да преминете към подканване на родителите да се регистрират в платформата. Регистрацията на родителите може да се случи и по време на учебната година.Графично представяне на стъпките за активация на новата учебна година

За финал ви препоръчваме да прегледате обучителните видеа, в случай че за пръв път ще работите с платформата ШКОЛО:Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете с нас на телефоните за техническа помощ.

9 коментара за “Как да стартираме новата учебна 2019/2020 година”

 1. Здравейте, детето ми е прехвърлено от Яворов в Черноризец Храбър. Все още си стой в Яворов според shkolo и email запаметен в shkolo е грешен, но нямам бутон за редакция, нямам бутон за сигнал. На телефоните за връзка не се свързвам. Моля, за съдействие.

  1. Здравейте, моля посочете за кой град става въпрос. Също така ще са ми необходими имената на детето Ви.
   Поздрави!

 2. Здравейте!
  Тази година не виждам веднага оценките на синът ми.
  Първо ми излизат празни полета предназначени за оценки, отзиви и др., както и виждам името на детето ми, но с други класни ръководители и чак след това плъзгайки на долу по екрана на телефона си, виждам оценките и сегашния му класен ръководител.
  Как да виждам само пълния с оценки бележник и реален класен ръководител?
  Мисля, че има грешка, защото е малко вероятно да има 3-ма ученика с еднакви три имена и различни класни ръководители.

  Предварително Ви благодаря!

  1. Здравейте,
   Вашето дете посещава ЦДО, което е отделен клас от основния.Затова го виждате отделно.
   Поздрави!

 3. Здравейте.Казвам се Георги Димитров,от гр.Варна.В предишната година използвах платформата като родител на ученик от 12 кл.Той завърши,но моите данни стоят като родител.Учител съм и в училището където преподавам предстои въвеждането на електронен дневник,като е необходимо да се регистрирам като учител.Не успявам.Когато въведа потребителско име и парола ме препраща като родител в училището на сина ми и не мога да си променя статуса към учител.

  1. Здравейте,
   Виждам че имате активен профил.
   Ако все пак имате затруднения, свържете се с нас на някой от телефоните за техническа подръжка.
   Поздрави!

 4. Здравейте! Ние сме от начално училище „Васил Априлов“ с. Хотанца, общ. Русе. Училището е малко и работим със слети класове/ 1-2 и 3-4 кл./ Как да нанасяме темите от разпределението отделно за класовете, тъй като при нас излиза една обща паралелка. Същият е проблема и със самоподготовката и занимания по интереси в ЦДО, защото групата е смесна с ученици от 1-4 клас.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.