Как да кача Образец 1

1. Навигирайте до "Администрация" и изберете "Образец №1"

2. Натиснете "Качи Образец №1"

3. Укажете пътя до файл "Data.mdb"

4. Задайте допълнителни настойки

Можете да копирате дневните режими от миналата година (обикновено при първо качване на образец за годината).

Имате опцията да вземете данните от новия образец с приоритет.
Това означава, че те ще заменят или допълнят досегашните данни в дневника.
В случай че сте избрали "не", текущата въведена информация няма да бъде променяна.

5. Натиснете "Запази и премини напред"

В зависимост от интернет връзката ви и размера на базата данни, качването ѝ за обработка отнема от 10 секунди до не повече от минута.

6. Данните се обработват

7. Готово!

При успешно завършване на обработката ще получите съобщение и срещу качването ще има изведен статус "Успешно обработен".
Ако процесът се забави повече от 2-3 минути, вероятно има някакъв технически проблем. В такъв случай опитайте отново и при повторното му наличие се свържете с нас, за да го отстраним.

27 коментара за “Как да кача Образец 1”

 1. Здравейте, имаме 2 въпроса:
  1. Имаме промяна в Списък-Образец 1, касаещ нови учители и нови ученици. Всички учители са регистрирани вече. Ако изтрия качения Образец и го заменя с нов, ще се загубят ли вече въведени от учителите данни? Как е удачно да се постъпи, за да няма загуби на данни или да не се налагат нови регистрации?
  2. Може ли системният администратор да ограничи достъпа на учителите от определени модули и как?

  1. 1. Няма да се загубят данните на учителите.
   2. На този етап не може да се ограничи достъпа на учителите до конкретни модули. Ако е важно да се ограничи достъпа, звъннете на телефоните за техническа помощ и споделете какъв точно е случаят, за да помислим как може да ви помогнем.

 2. Здравейте!
  Ние сме училище в чужбина. Започнах да прехвърлям данните за новата учебна година, но избързах с натискането на бутона. По този начин част от информацията се прехвърли, а част – не. Много потребители, паралелки и дневни режими не се прехвърлиха и сега трябва да се въвеждат на ръка. Възможно ли е да се активира отново бутонът за прехвърлянето на информацията?

  Благодаря предварително!

  1. Активирането на нова учебна година и трансфера на данни от една учебна в друга учебна година не е тривиална задача. Веднъж активирали новата учебна година, нямате възможност за повторна активация. Ще се наложи на ръка да си въведете останалите данни. Конкретно за учениците и учителите нещата стават сравнително лесно:
   1) отидете в Админстрация – Потребители;
   2) изберете филтър „Без роля“ (това са всички профили от предходни години, които нямат роля в настоящата)
   3) срещу даден потребител натискате бутон „Редактирай“ и в секция Роля му добавяте ролята през новата учебна година.

   Така ще може да прехвърлите потребителите един по един.

 3. Здравейте!
  При повторно качане на Образец 1 изцяло ли се заменя стария или се добавят само новите неща, защото установяваме, че остават на колеги в нормативите стари паралелки, от първия качен образец. Получава се така, че двама учители по предмет излизат в един клас. Как може да се оправи това? Можем ли да изтриваме стар образец, защото не виждаме такава опция.

  1. Не може да се изтрива стар образец. При качване на нов образец се добавят само новите промени. Ако има промяна в имена на паралелки, мажорни размествания на учители, обаче е възможно да се получат дублажи. В този случай се свържете с нас, за да изчистим дублажите.

   1. Можем ли ние ръчно да премахнем дублираните ученици?

    1. Здравейте, да можете. Влизате в Дневник/Паралелка, избирате таб Ученици и с бутона „Заличи“ премахвате дублираните ученици.
     Поздрави!

 4. Кой вариант е по-добър при придошли ученици – да кача нов образец, в който са и новите ученици или да ги впиша и в ел.дневника? Ще се запазят ли групите в ел-дневник при качването на новия образец?

  1. Здравейте,
   Няма по-добър или по-лош вариант. Всеки действа, както му е по-лесно. Лично аз ви съветвам да качвате образеца, тъй като в противен случай ще въвеждате данните два пъти – веднъж в дневника и след това в образеца.
   Поздрави!

  2. При качването на Образец 1 за новата 2020/2021 ми дава грешка в данните на училището. Как да постъпя? Да сваля ли Образеца и да го кача отново?

 5. Здравейте!
  Имам нов учител, който е по заместване на учител в болничен. Как да го регистрирам за да си работи с дневника.

  1. Здравейте,
   Добавете го от Администрация-> Потребители
   Поздрави!

 6. Здравейте, как може да се качи домашно в Школо и има ли възможност за онлайн дискусии?

  1. Здравейте,
   Можете да качвате домашна работа като прикачен файл в съобщения. Вече предлагаме и виртуална класна стая, така че, да, има възможност за онлайн дискусии.
   Поздрави!

 7. Здравейте!
  При започване на новата учебна година, необходими ли са някакви други действия или е достатъчно качването на Списък-Образец №1?

  1. Здравейте,
   Това зависи от вътрешния правилник. Реално след качване на Образец трябва да се въведат разписания и разпределения.
   Поздрави!

 8. Здравейте 🙂 От близо два часа Статус – Събиране на данните за учителите не се променя…. толкова ли бавно става или да повторя качването на О1 ?

 9. Добър ден, как да създадем файл за Образец 1 ,който да качим в школо? Ние работим с Админ Про.

 10. При качване на Образец 1 ми изписва че качваната информация е за грешна година. Годината е 2020, Образец 1 е утвърден и от Админ про казват, че вината не е тяхна. Как да постъпим?

 11. Здравейте, правя корекции в групите в Обр.1.
  След качването на новата база и
  задаване „Вземи с приоритет групите от Образец 1“, всичко въведено за групите от учителите до момента в ел.дневник /оценки, отсъствия/ ще остане ли? или наново трябва да се въвежда?
  Също и за другата опция „Вземи с приоритет данните на учениците от Образец 1“?
  Какво се случва? 🙂

  1. Здравейте,
   Всичко ръчно въведено ще се запази.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.