Как да сменим напуснал учител

Внимание: това ръководство важи само за ръчно добавяне. Ако качите Образец 1 , не е необходимо да следвате стъпките, а само да редактирате разписанието на съответните класове, както е посочено в т.7

1. Създайте нов потребителски профил

Внимание: тази стъпка важи за учители, за които все още не е бил създаден профил в училището. Можете да го направите ръчно, тук е обяснено как --> добавяне на учител

2. От Администрация - Паралелки изберете съответния клас

3. Кликнете на "Редактирай"

4.Изберете "Предмети и учители"

5. Кликнете на "Добави учебен предмет"

6. Добавете предмета и запазете промените

Важно: не пропускайте да посочете коректно вида подготовка по предмета!

Можете да видите и видеото: Смяна или добавяне на учител в паралелка

7. Редактирайте разписанието на съответния клас от деня, в който е постъпил новият преподавател

21 коментара за “Как да сменим напуснал учител”

 1. Здравейте,
  Бях преподавател в две столични училища, но от няколко месеца не работя в едното.Как мога да премахна учителския си профил? ( 130 СУ, вече не работя там).
  Благодаря!

  1. Здравейте,
   Профилът Ви в 130 СУ е заключен в минала учебна година и не може да бъде изтрит. Той е обвързан с базата данни на училището.
   Поздрави!

 2. Какво трябва да се направи, когато даден учител напусне? Трябва ли да се изтрива профила му?

  1. Здравейте,
   Да, по този начин му спирате достъпа.
   Поздрави!

 3. Здравейте! Имаме напуснал учител, който тази година искаме да вкараме като заместник на отсъстващ учител. Не ми позволява да въведа ЕГН. Излиза съобщение: „Потребител с това ЕГН вече съществува в това училище“, а в списъка с учителите не фигурира.

  1. Здравейте,
   Можете да го намерите в админстрация-потребители, филтър без роля.
   Поздрави!

 4. Здравейте,
  Изготвям справка „Учителска активност“ и на последните редове ми се появяват имената на 5 учители, които към днешна дата вече не работят в нашето училище. Акаунтите им са активни. Как мога да ги премахна от справката за учетилската активност през настоящата учебна 2020/2021 година.

  1. Здравейте,
   Изтрийте им профилите и генерирайте справката отново.
   Поздрави!

 5. Здравейте!
  Аз съм системен администратор. Колега има роля като родител на дете в друго училище. Как да я отбележа като напуснала и да ѝ спра достъпа до всичко, свързано с нашето училище?
  Благодаря!

  1. Здравейте, изтрийте профила. Това няма да повлияе на ролята в другото училище.
   Поздрави!

 6. Здравейте. Учител назначен на мястото на напуснал учител не вижда тематичното разпределение и оценките на учениците. Какво трябва да се направи.

  1. Здравейте,
   При въвеждане на учител в паралелка, в „Теамтични разпределения“ се зарежда нова графа с името на предмета, в която новопостъпилият да въведе своите теми. Той не може да маркира като взети темите на предходния си колега.
   За да вижда оценките на учениците, е необходимо да натисне върху „Дневник“ и да избере паралелката. Таб „Оценки“ се визуализира първи.
   Поздрави!

 7. Здравейте, направих всичко както е показано горе, но има проблем в тематичните разпределения, при новоназнчените учители предметът е бял и чист лист, а те искат да виждат какви тема са взети от старите учители.

  1. Здравейте, при въвеждането на нов учител в паралелка, той получава свой таб в тематични разпределения, в който да качи темите си. За да види взети теми от предходния учител, новоназначеният може да отвори разписанието и да натисне върху взет час назад във времето. По този начин ще види каква тема е била взета на конкретната дата по въпросния предмет.
   Поздрави!

 8. Здравейте, как да премахна учител, който е напуснал училището?

  1. Здравейте, напуснал учител се премахва с изтриване на профила му. Няма да изгубите нищо от въведената от него информация, само ще се зарежда в паралелките като „НАПУСНАЛ“.
   Поздрави!

 9. Здравейте! Смяната на педагогически съветник по същият ли начин се прави или има нещо специфично при него ?

  1. Здравейте, за всеки педагогически специалист се създава нов дневник за подкрепа. В случай, че искате той да има достъп до дневника на предходния, го добавете в предмети и учители във вече съществуващия ДПЛР дневник.
   Поздрави!

 10. Здравейте! Имаме напуснал колега, който е и родител на дете в нашето училище. Как мога да премахна роля „учител“ и да остане само „родител“?

  1. Здравейте, не можете да премахнете ролята учител, заради въведените данни с тази роля. Редактирайте разписанието, заложете новия учител и това е достатъчно, за да ограничите достъпа на предходния.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.