Как да добавим ученик в индивидуална форма на обучение (ИФО)? – Shkolo.bg
 

Как да добавим ученик в индивидуална форма на обучение (ИФО)?

В някои класове има ученици, които са в индивидуална форма на обучение.
Ето как в няколко стъпки е възможно да ги включите в седмичното разписание и да им въвеждате оценки и отсъствия.

ВНИМАНИЕ: Учениците, които са в ИФО обикновено влизат като отделна група от Образец 1. Ако това не се е случило автоматично, ще трябва да създадете ръчно отделна група за тях, както и отделна група, в която са включени всички останали ученици.

 

1. Навигирайте до модул "Администрация" , изберете меню "Класове"

Натиснете синя бутон за "Редакция" на желания клас.

2. Изберете секция "Групи" и натиснете бутона "Добави група"

3.  Въведете име групите, изберете предмет и натиснете "Избери ученици"

4. Маркирайте желаните ученици и натиснете "ОК"


ВНИМАНИЕ: Направете по две групи (една за класа, една за ИФО ученика) за всички предмети!

5. Натиснете "Запази"

6. Редактирайте седмичното разписание

Добавете с бутончето "Плюс" ИФО групата, където е необходимо.

10 коментара за “Как да добавим ученик в индивидуална форма на обучение (ИФО)?”

 1. Следвам стъпките за въвеждане на ученик в ИФО.Всичко е нормално, ако преподавателите по даден предмет са различни. Но когато преподавателят на учениците от класа и на ученика на ИФО е един и същ има проблем, защото не може да се въведе различно тематично разпределение за ИФО от това на класа.
  Какво да направим?

 2. Здравейте! Класът ми се състои от 22 ученици,от които 1 е със СОП и е на индивидуална форма на обучение.При въвеждане на седмичното разписание когато въвеждам часовете ,вдясно ми се появява 22 ученици.При кликване излиза списък на учениците,които са в час, а на практика неговото обучение е ИФ.Как да корегирам тази бройка и как да попълвам часовете на този ученик,които са предчас обикновено или след редовните занятия.Заради този проблем не мога да си въведа седмичното разписание на класа ми.Не зная къде да го вписвам,от Випуск 3 клас само той е на ИФО .

  1. Здравейте! Виждам, че вече сте задали седмично разписание за класа и съответно сте въвели часовете за ИФО, където е неонходимо.
   Поздрави!

 3. Здравейте, учениците , които са на ИФО имат свое седмично разписание, различно от това на класа. Как да го добавим?

  1. Здравейте!
   Стига да са създадени групи по предметите, които изиучава ученикът в ИФО, задаването на разписание не се различава от обичайното за класа, като съответно се въвеждат съответни часове и за ИФ.

 4. И при мен се получава проблем с въвеждането на разпределението, когато учителят е един и същ. Има проблем и с въвеждането на седмичното и разписание. седмичното разписание.

  1. Здравейте! Ако все още не сте отстранили проблема, свържете се с администратор във вашето училище или с нас на 0999 996 995.

 5. Здравейте,
  Учениците на индивидуална форма се водят в даден клас, но те имат и различен брой часове от тези на класа. По този начин за последните часове светят в червено, че отсъстват. Какво трябва да се направи?

  1. Здравейте! Въведете часовете им в седмичното разписание на класа както са организирани. ИФО ученикът, би трябвало да е въведен като отделна група в класа и съответно да може да бъде добавян към часовете, без значение дали останалия клас има час или не в момента.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.