Как да добавя дневник за ученик в ИФО

В някои паралелки има ученици, които са в индивидуална форма на обучение.
Ето как в няколко стъпки е възможно да им добавите седмичното разписание и да им въвеждате оценки и отсъствия в дневника.

ВНИМАНИЕ: Учениците, които са в ИФО обикновено влизат като отделна група от Образец 1 и за тях е добавен дневник. Ако това не се е случило автоматично, ще трябва да създадете ръчно отделна група за тях, както и отделна група, в която са включени всички останали ученици.

1. Навигирайте до модул "Администрация", изберете меню "Паралелки"

Натиснете синя бутон за "Редакция" на паралелката, в която е ученикът.

2. Изберете секция "Групи" и натиснете бутона "Добави група"

3.  Изберете тип "ИФО" и предмет

4. Изберете ученик

5. Добавете необходимите групи и натиснете "Запази"

ВНИМАНИЕ: Направете по две групи (една за класа, една за ИФО ученика) за всички предмети!

Това е необходимо, за да може да създадете разписание и за редовните занятия в паралелката, без в тях да присъства ИФО ученика.

След запазване на промените, по подразбиране се зарежда секция "Паралелки" на модул "Администрация".

6. Натиснете "Добави ИФО"

7. Въведете необходимите данни

8. Натиснете "Запази и премини"

Продължете със следващия екран, не е необходимо да правите промени

На този етап виждате потвърждение за групите, в които участва ИФО ученикът

9. Готово

10. Добавете разписане

На този етап можете да добавите разписание за часовете на ИФО ученика, по същия начин както за всяка една паралелка.  Ръководство по темата тук: добавяне на разписание

20 коментара за “Как да добавя дневник за ученик в ИФО”

 1. Следвам стъпките за въвеждане на ученик в ИФО.Всичко е нормално, ако преподавателите по даден предмет са различни. Но когато преподавателят на учениците от класа и на ученика на ИФО е един и същ има проблем, защото не може да се въведе различно тематично разпределение за ИФО от това на класа.
  Какво да направим?

 2. Здравейте! Класът ми се състои от 22 ученици,от които 1 е със СОП и е на индивидуална форма на обучение.При въвеждане на седмичното разписание когато въвеждам часовете ,вдясно ми се появява 22 ученици.При кликване излиза списък на учениците,които са в час, а на практика неговото обучение е ИФ.Как да корегирам тази бройка и как да попълвам часовете на този ученик,които са предчас обикновено или след редовните занятия.Заради този проблем не мога да си въведа седмичното разписание на класа ми.Не зная къде да го вписвам,от Випуск 3 клас само той е на ИФО .

  1. Здравейте! Виждам, че вече сте задали седмично разписание за класа и съответно сте въвели часовете за ИФО, където е неонходимо.
   Поздрави!

 3. Здравейте, учениците , които са на ИФО имат свое седмично разписание, различно от това на класа. Как да го добавим?

  1. Здравейте!
   Стига да са създадени групи по предметите, които изиучава ученикът в ИФО, задаването на разписание не се различава от обичайното за класа, като съответно се въвеждат съответни часове и за ИФ.

 4. И при мен се получава проблем с въвеждането на разпределението, когато учителят е един и същ. Има проблем и с въвеждането на седмичното и разписание. седмичното разписание.

  1. Здравейте! Ако все още не сте отстранили проблема, свържете се с администратор във вашето училище или с нас на 0999 996 995.

 5. Здравейте,
  Учениците на индивидуална форма се водят в даден клас, но те имат и различен брой часове от тези на класа. По този начин за последните часове светят в червено, че отсъстват. Какво трябва да се направи?

  1. Здравейте! Въведете часовете им в седмичното разписание на класа както са организирани. ИФО ученикът, би трябвало да е въведен като отделна група в класа и съответно да може да бъде добавян към часовете, без значение дали останалия клас има час или не в момента.

 6. Какво трябва да се направи,когато ученик от ИФО има по-малко часове заложени в срока от часовете на класа. Класа има за първи учебен срок 18 часа по БЕЛ, а ученика от ИФО е с 5 часа за срок. При въвеждане на часовете седмично и добавени часове за ИФО ще излезе така, че разликата 18-5 ще бъдат невзето часове. Как да се справим с това?

   1. Всъщност никак. Часовете на учениците в ИФО нямат място в седмичното разписание на „основния“ клас. Това се опитват, както виждам от миналата година, да обяснят колегите. За учениците в ИФО се прави съвсем различен учебен план, който може да не включва всички учебни преднети, прави им се съвсем различно разписание. Хорариумът им в повечето случаи е редуциран на 50 или 70 %, в зависимост от етапа на обучение. Единственото общо между учениците на ИФ и тези в ДФ, е че са в един списък на класа – т.е. за разлика от учениците в самостоятелна форма, които не са към никоя паралелка, тези в ИФ са част от някоя паралелка, но всичко друго е различно за тях.

 7. Учениците от 12 клас изучават Управление на моторно превозно средство /кормуване/, индивидуално 31 часа на ученик, след редовните часове. Залагам ги като ИФО и остават маркирани в червено със съобщението че часа не е пълен. Има ли друг начин да се заложат тези часове?

  1. Здравейте,
   Това е правилният начин. Излиза Ви съобщение в червено, само като предупреждение.
   Поздрави!

 8. Въведох група ИФО за 1 ученик от 2 Б клас като ,за класа създадох отделна група . една за класа една за ученка от ИФО.
  1 Не могада въведа седмично разписание на ученка от ИФО, той има само наколко часа до сряда ,в четвъртък и петук с него няма занимания и разписанието остава празно,системата не го възприема.
  3. Не мога да въведа предметите по който ученика се обучава по индивидуален план.

 9. Здравейте!
  Искам да попитам дали е възможно да се изтрие вече създадено ИФО и да се направи ново,тъй като има много неточности?
  Благодаря!

  1. Здравейте! Предполгам, че говорите за Дневника на ИФО ученик, който се намира най-долу под основните класове. Можете да го откриете в Администрация -> Паралелки. Оттам да изтриете или редактирате дневника.
   При нужда от съдействие потърсете ни на телефоните за техническа поддръжка – 999 996 995, 0999 969 995, 0999 969 695.
   Поздрави!

 10. Здравейте!
  Как да приложим разпределения по предмети, кото са включени в индивидуална форма на обучение и са по индивидуална учебна програма? Когато се направи група ИФО, определят се предметите, автоматично към групата се прехвърлят темите, които са в разпределенията на паралелката в ДФ. Не е възможно да се зададе „Използвай“ на разпределение за група, а само за клас. Тъй като първия срок учениците в ИФО ги бяхме направили в класове И (8И, 9И и т.н), този проблем го нямаше. Но сега искаме те да са в групи, направили сме ги, разпределения са направени, но с темите имаме проблем.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.