Как да добавим ученик в индивидуална форма на обучение (ИФО)? – Shkolo.bg
 

Как да добавим ученик в индивидуална форма на обучение (ИФО)?

В някои паралелки има ученици, които са в индивидуална форма на обучение.
Ето как в няколко стъпки е възможно да ги включите в седмичното разписание и да им въвеждате оценки и отсъствия.

ВНИМАНИЕ: Учениците, които са в ИФО обикновено влизат като отделна група от Образец 1. Ако това не се е случило автоматично, ще трябва да създадете ръчно отделна група за тях, както и отделна група, в която са включени всички останали ученици.

1. Навигирайте до модул "Администрация" , изберете меню "Паралелки"

Натиснете синя бутон за "Редакция" на желаната паралелка.

2. Изберете секция "Групи" и натиснете бутона "Добави група"

3.  Въведете име групите, изберете предмет и натиснете "Избери ученици"

4. Маркирайте желаните ученици и натиснете "ОК"


ВНИМАНИЕ: Направете по две групи (една за класа, една за ИФО ученика) за всички предмети!

5. Натиснете "Запази"

6. Редактирайте седмичното разписание

Добавете с бутончето "Плюс" ИФО групата, където е необходимо.

13 коментара за “Как да добавим ученик в индивидуална форма на обучение (ИФО)?”

 1. Следвам стъпките за въвеждане на ученик в ИФО.Всичко е нормално, ако преподавателите по даден предмет са различни. Но когато преподавателят на учениците от класа и на ученика на ИФО е един и същ има проблем, защото не може да се въведе различно тематично разпределение за ИФО от това на класа.
  Какво да направим?

 2. Здравейте! Класът ми се състои от 22 ученици,от които 1 е със СОП и е на индивидуална форма на обучение.При въвеждане на седмичното разписание когато въвеждам часовете ,вдясно ми се появява 22 ученици.При кликване излиза списък на учениците,които са в час, а на практика неговото обучение е ИФ.Как да корегирам тази бройка и как да попълвам часовете на този ученик,които са предчас обикновено или след редовните занятия.Заради този проблем не мога да си въведа седмичното разписание на класа ми.Не зная къде да го вписвам,от Випуск 3 клас само той е на ИФО .

  1. Здравейте! Виждам, че вече сте задали седмично разписание за класа и съответно сте въвели часовете за ИФО, където е неонходимо.
   Поздрави!

 3. Здравейте, учениците , които са на ИФО имат свое седмично разписание, различно от това на класа. Как да го добавим?

  1. Здравейте!
   Стига да са създадени групи по предметите, които изиучава ученикът в ИФО, задаването на разписание не се различава от обичайното за класа, като съответно се въвеждат съответни часове и за ИФ.

 4. И при мен се получава проблем с въвеждането на разпределението, когато учителят е един и същ. Има проблем и с въвеждането на седмичното и разписание. седмичното разписание.

  1. Здравейте! Ако все още не сте отстранили проблема, свържете се с администратор във вашето училище или с нас на 0999 996 995.

 5. Здравейте,
  Учениците на индивидуална форма се водят в даден клас, но те имат и различен брой часове от тези на класа. По този начин за последните часове светят в червено, че отсъстват. Какво трябва да се направи?

  1. Здравейте! Въведете часовете им в седмичното разписание на класа както са организирани. ИФО ученикът, би трябвало да е въведен като отделна група в класа и съответно да може да бъде добавян към часовете, без значение дали останалия клас има час или не в момента.

 6. Какво трябва да се направи,когато ученик от ИФО има по-малко часове заложени в срока от часовете на класа. Класа има за първи учебен срок 18 часа по БЕЛ, а ученика от ИФО е с 5 часа за срок. При въвеждане на часовете седмично и добавени часове за ИФО ще излезе така, че разликата 18-5 ще бъдат невзето часове. Как да се справим с това?

   1. Всъщност никак. Часовете на учениците в ИФО нямат място в седмичното разписание на „основния“ клас. Това се опитват, както виждам от миналата година, да обяснят колегите. За учениците в ИФО се прави съвсем различен учебен план, който може да не включва всички учебни преднети, прави им се съвсем различно разписание. Хорариумът им в повечето случаи е редуциран на 50 или 70 %, в зависимост от етапа на обучение. Единственото общо между учениците на ИФ и тези в ДФ, е че са в един списък на класа – т.е. за разлика от учениците в самостоятелна форма, които не са към никоя паралелка, тези в ИФ са част от някоя паралелка, но всичко друго е различно за тях.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.