Как да добавя тематично разпределение – Shkolo.bg
 

Как да добавя тематично разпределение

1.Посочете клас и изберете секция "Теми"

Изберете клас в навигационното меню вляво (примерно 5А) и натиснете с мишката върху "Теми".

2. Натиснете бутона "Добави"

3. Въведете информацията в полетата и натиснете "Запази"

4. Готово!

 

44 коментара за “Как да добавя тематично разпределение”

 1. Не виждам възможност за добавяне на повече теми и часове Например ако искам да добавя материал за целия срок или за цялата година, как става

  1. За добавяне на още теми трябва да натиснете зеления бутон ПЛЮС, който се намира вдясно от темите.

   1. Защо не може да се качи готово разпределение? Защо трябва да е само ексел?Графите Ви са повече отколкото на авторските разпределения! То вместо да ни улесните, ще си играем да преписме разпределения като луди!!!

    1. Здравейте! Можете да изгледайте следното видео по темата:
     https://youtu.be/jjvRvEQ0Xqg
     Предвиждаме да направим промени по задължителните полета в шаблона, за да не се налага да ги попълвате, при положение, че вече не се изисква. Моля, изчакайте още малко преди да започнете да създавате своето разпределение за следващата учебна година.
     Поздрави!

     1. А защо е нужен шаблон? След като от издателството е пак на Ексел, но заради шаблона не иска да го качи?

     2. Защото всяка система има своя структура и логика, по които един или друг вид информация може да се добаявя или извежда от нея.
      Представте си, че един учител качва едно разпределение с шест колони, друг с четири и т.н. или подредбата (имената) на колоните са различни.
      Ще настъпи малък хаос и се налага да се ползва стандартизиран шаблон 🙂

 2. Какъв формат трябва да има файла , за да можем да въведем тематично разпределение от файл?

  1. Здравейте! За момента не е възможно да въведете тематично разпределение от файл. В етап на последна разработка е отделен модул „Разпределения“, в който ще има качени тематичните разпределения на основните издателства за 1-8 клас, ще могат да се споделят такива между учителите и да се ползват автоматично за отделните паралелки.

 3. Здравейте. Искам да попитам същото, като колегата от горния пост. Как става въвеждането на тематично разпределение от файл (в какъв формат) и има ли наличие на автоматика при разполагането на темите. Благодаря.

 4. Привет, използвала съм предоставения шаблон, добре напълнен. Не иска да го приеме, излиза съобщение за липсващи полета.

  1. Здравйте, имаше технически проблем от наша страна. Отстранихме го. Опитайте отново, моля.

   1. Извинявам се за повторението, не ми излизаше нищо. Да, качи се успешно сега.
    При издателствата липсва САНПРО. Имат математики.

 5. Привет, вече нали трябва да може да се качва файл? Използвала съм предоставения шаблон, добре напълнен. Не иска да го приеме, излиза съобщение за липсващи полета /колони/.

 6. Извинявам се, че повтарям темата, но при въвеждане на разпределение от файл ми дава грешка за една клетка. „На ред 15 липсва уч. седмица“, а там си пише 7. Какво съм объркала?

  1. Здравейте!
   Можете да ни изпратите ексел файла с разпределението, за да го тестваме при нас и да проверим откъде идва грешката.
   Пишете на dinko.dinev(тук поставете маймуснко ‘а’)shkolo.com

 7. Здравейте!
  Написах в предложения формат разпределението, пише, че е записано, но в класовете ми го няма. Как да го прехвърля, защото като отида на съответната паралелка се явява друга форма?

 8. Здравейте,правя многократни опити да кача разпределение(авторско) , но ми дава грешка в ред 2,тема без номер.Реално има и тема и номер.

  1. Здравейте, г-жо Николова,
   ако продължавате да имате затруднения, моля изпратете ни файла с разпределението на support@shkolo.com, за да видим къде е проблемът.

 9. Здравейте, имам проблем при качването на файла. Когато кача файла в xsl ми изписва, че имам грешка на 4 ред и нямам тема, а всъщност всичко в тематичното ми разпределение е ОК.

  1. Ако продължавате да имате затруднения с качването на разпределението, моля пишете ни на support@shkolo.com и ни изпратете файла, за да видим къде е проблемът.

 10. Защо не са достъпни за ползване разпределенията за миналата учебна година?
  Мисля, че ако е възможно, колегите които работят по разпределение от предходна учебна година ще могат да го използват.

  1. Здравейте!
   Ще се постараем за следващата да предоставим и такава опиця на учителите. Поздрави!

 11. Здравейте! Учител съм в подготвителна група /ПГ/ в училище. Работя с издателство „Анубис“,система „Приятели“ и имам генерален проблем с качването на годишните тематични разпределения /седем на брой/. „Анубис“ са изготвили електронни файлове на тематичните разпределения, но те са формат word /pdf, което е в разрез с шаблона в системата, който както знаете е в excel формат. Не виждам да са качени и от Вас, в подменю „Всички разпределения“. Да не говорим, че самото съдържание на тематичните разпределения за ПГ, като таблица и съдържание не отговаря на заложения от Вас. Получава се разминаване/липса на информация двупосочно. Нито ръчното въвеждане е вариант/защото е къртовски труд, а и клетките на таблицата, които са заложени не отговарят като съдържание и при не попълването им системата отхвърля/, нито качването чрез файл! Моля за сериозно съдействие!

  1. Здравейте!
   Извинете ни за късния отговор. Можете да въвеждате темите на часа за всеки час или регулярно за седмицата и т.н., както намерите за добре. Има какво да развиваме в тази посока.
   Ще се постараем да дадем възможност на учителтие да ползват разпределенията, които са въвели тази година, за следващите.

 12. Оправете,ако обичате „страхотния“ саит . Не ги качва пак тия разпределения. Грешка – липсваща колона.

  1. Здравейте!
   Ако все още срещатe затруднения, изпратете ни тематичните разпределения на support@shkolo.com, за да ги погледнем.

 13. Аз съм учител в 3 клас и избрах 2 разпределения по български език на Танкова /Просвета 1945/ и по литература на Голямото приключение.Не мога да кача и двете разпределения. Как да се справя?

  1. Вече можете да добавите две разпределения по един предмет – когато сте качили едното, по същия начин добавяте и другото. Като системата ще ви попита дали искате да запазите въведените теми досега.

 14. Здравейте, когато съм въвела тематично разпределение в раздел „Теми“ в един клас, как да го копирам в друг клас?

  1. Когато изберете определено разпределение и натиснте бутон „Използвай“, ви имате възможност да изберете повече от един клас, в който да се използва.

 15. Искам да премахна вече одобрено разпределение и да кача съвсем ново. Как да го направя?

  1. Здравейте! Качете новото по същият начин, то ще замени използваното досега.

 16. Здравейте! При въвеждане получавам съобщение за грешка – ,, 3 ти ред е без номер“ , а има номер.

  1. Здравейте! Най-вероятно има някаква друга неточност. Ако все още не сте успели да качите тематичното разпределение, можете да ни го изпратите на support@shkolo.com, за да го проверим.
   Поздрави!

 17. Здравейте! Проблемът ми е, че когато добавя тематично разпределение от файл (свалил съм шаблона от сайта, не съм оставял празни колони) ми казва, че то е успешно добавено, а всъщност никъде не виждам съществуващо „успешно добавеното“ разпределение. Какъв е вашият съвет?

  1. Здравейте!
   Отидете в модул „Разпределения“, „Всички разпределения“ и проверете дали не сте задали някакъв филтър, който скирва въведеното от вас разпределение. Можете да ползвате бутона „Изчисти“.
   Най-лесния начин да откриете каченото от вас, е като кликнете в квадратчето „Добавени от мен“.
   Ето и видео урок по темата: https://www.shkolo.bg/blog/training-videos/

 18. Здравейте!
  Качих си разпределението, уж го прие, а сега никъде не го виждам. Какво да правя?

 19. Здравейте,
  Качих толкова много теми в „Разпределения“, запаметих ги. А сега не откривам нищо. Изгледах видеото, което препоръчвате по-горе – не ми помогна.

  1. Моля, свържете се с нас на тел. 0999 996 995, за да ви съдействаме.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.