Как да добавя тематично разпределение

1.От меню "Разпределения" изберете "Всички разпределения"

2. Натиснете бутон "Добави"

3. Въведете необходимата информация

4. Изберете подсекция "Теми"

5. Въведете темите от разпределението

Можете да добавите или премахнете ред с бутоните " + " и " - ". Въвеждайте информацията направо в полетата или за ваше улеснение, копирайте съдържанието от вече създаден документ.

6. Натиснете "Запази"

7. Успешно добавихте разпределението!

87 коментара за “Как да добавя тематично разпределение”

 1. Не виждам възможност за добавяне на повече теми и часове Например ако искам да добавя материал за целия срок или за цялата година, как става

  1. За добавяне на още теми трябва да натиснете зеления бутон ПЛЮС, който се намира вдясно от темите.

   1. Защо не може да се качи готово разпределение? Защо трябва да е само ексел?Графите Ви са повече отколкото на авторските разпределения! То вместо да ни улесните, ще си играем да преписме разпределения като луди!!!

    1. Здравейте! Можете да изгледайте следното видео по темата:
     https://youtu.be/jjvRvEQ0Xqg
     Предвиждаме да направим промени по задължителните полета в шаблона, за да не се налага да ги попълвате, при положение, че вече не се изисква. Моля, изчакайте още малко преди да започнете да създавате своето разпределение за следващата учебна година.
     Поздрави!

     1. А защо е нужен шаблон? След като от издателството е пак на Ексел, но заради шаблона не иска да го качи?

     2. Защото всяка система има своя структура и логика, по които един или друг вид информация може да се добаявя или извежда от нея.
      Представте си, че един учител качва едно разпределение с шест колони, друг с четири и т.н. или подредбата (имената) на колоните са различни.
      Ще настъпи малък хаос и се налага да се ползва стандартизиран шаблон 🙂

 2. Какъв формат трябва да има файла , за да можем да въведем тематично разпределение от файл?

  1. Здравейте! За момента не е възможно да въведете тематично разпределение от файл. В етап на последна разработка е отделен модул „Разпределения“, в който ще има качени тематичните разпределения на основните издателства за 1-8 клас, ще могат да се споделят такива между учителите и да се ползват автоматично за отделните паралелки.

 3. Здравейте. Искам да попитам същото, като колегата от горния пост. Как става въвеждането на тематично разпределение от файл (в какъв формат) и има ли наличие на автоматика при разполагането на темите. Благодаря.

 4. Привет, използвала съм предоставения шаблон, добре напълнен. Не иска да го приеме, излиза съобщение за липсващи полета.

  1. Здравйте, имаше технически проблем от наша страна. Отстранихме го. Опитайте отново, моля.

   1. Извинявам се за повторението, не ми излизаше нищо. Да, качи се успешно сега.
    При издателствата липсва САНПРО. Имат математики.

 5. Привет, вече нали трябва да може да се качва файл? Използвала съм предоставения шаблон, добре напълнен. Не иска да го приеме, излиза съобщение за липсващи полета /колони/.

 6. Извинявам се, че повтарям темата, но при въвеждане на разпределение от файл ми дава грешка за една клетка. „На ред 15 липсва уч. седмица“, а там си пише 7. Какво съм объркала?

  1. Здравейте!
   Можете да ни изпратите ексел файла с разпределението, за да го тестваме при нас и да проверим откъде идва грешката.
   Пишете на dinko.dinev(тук поставете маймуснко ‘а’)shkolo.com

 7. Здравейте!
  Написах в предложения формат разпределението, пише, че е записано, но в класовете ми го няма. Как да го прехвърля, защото като отида на съответната паралелка се явява друга форма?

 8. Здравейте,правя многократни опити да кача разпределение(авторско) , но ми дава грешка в ред 2,тема без номер.Реално има и тема и номер.

  1. Здравейте, г-жо Николова,
   ако продължавате да имате затруднения, моля изпратете ни файла с разпределението на support@shkolo.com, за да видим къде е проблемът.

 9. Здравейте, имам проблем при качването на файла. Когато кача файла в xsl ми изписва, че имам грешка на 4 ред и нямам тема, а всъщност всичко в тематичното ми разпределение е ОК.

  1. Ако продължавате да имате затруднения с качването на разпределението, моля пишете ни на support@shkolo.com и ни изпратете файла, за да видим къде е проблемът.

 10. Защо не са достъпни за ползване разпределенията за миналата учебна година?
  Мисля, че ако е възможно, колегите които работят по разпределение от предходна учебна година ще могат да го използват.

  1. Здравейте!
   Ще се постараем за следващата да предоставим и такава опиця на учителите. Поздрави!

 11. Здравейте! Учител съм в подготвителна група /ПГ/ в училище. Работя с издателство „Анубис“,система „Приятели“ и имам генерален проблем с качването на годишните тематични разпределения /седем на брой/. „Анубис“ са изготвили електронни файлове на тематичните разпределения, но те са формат word /pdf, което е в разрез с шаблона в системата, който както знаете е в excel формат. Не виждам да са качени и от Вас, в подменю „Всички разпределения“. Да не говорим, че самото съдържание на тематичните разпределения за ПГ, като таблица и съдържание не отговаря на заложения от Вас. Получава се разминаване/липса на информация двупосочно. Нито ръчното въвеждане е вариант/защото е къртовски труд, а и клетките на таблицата, които са заложени не отговарят като съдържание и при не попълването им системата отхвърля/, нито качването чрез файл! Моля за сериозно съдействие!

  1. Здравейте!
   Извинете ни за късния отговор. Можете да въвеждате темите на часа за всеки час или регулярно за седмицата и т.н., както намерите за добре. Има какво да развиваме в тази посока.
   Ще се постараем да дадем възможност на учителтие да ползват разпределенията, които са въвели тази година, за следващите.

 12. Оправете,ако обичате „страхотния“ саит . Не ги качва пак тия разпределения. Грешка – липсваща колона.

  1. Здравейте!
   Ако все още срещатe затруднения, изпратете ни тематичните разпределения на support@shkolo.com, за да ги погледнем.

 13. Аз съм учител в 3 клас и избрах 2 разпределения по български език на Танкова /Просвета 1945/ и по литература на Голямото приключение.Не мога да кача и двете разпределения. Как да се справя?

  1. Вече можете да добавите две разпределения по един предмет – когато сте качили едното, по същия начин добавяте и другото. Като системата ще ви попита дали искате да запазите въведените теми досега.

 14. Здравейте, когато съм въвела тематично разпределение в раздел „Теми“ в един клас, как да го копирам в друг клас?

  1. Когато изберете определено разпределение и натиснте бутон „Използвай“, ви имате възможност да изберете повече от един клас, в който да се използва.

 15. Искам да премахна вече одобрено разпределение и да кача съвсем ново. Как да го направя?

  1. Здравейте! Качете новото по същият начин, то ще замени използваното досега.

 16. Здравейте! При въвеждане получавам съобщение за грешка – ,, 3 ти ред е без номер“ , а има номер.

  1. Здравейте! Най-вероятно има някаква друга неточност. Ако все още не сте успели да качите тематичното разпределение, можете да ни го изпратите на support@shkolo.com, за да го проверим.
   Поздрави!

 17. Здравейте! Проблемът ми е, че когато добавя тематично разпределение от файл (свалил съм шаблона от сайта, не съм оставял празни колони) ми казва, че то е успешно добавено, а всъщност никъде не виждам съществуващо „успешно добавеното“ разпределение. Какъв е вашият съвет?

  1. Здравейте!
   Отидете в модул „Разпределения“, „Всички разпределения“ и проверете дали не сте задали някакъв филтър, който скирва въведеното от вас разпределение. Можете да ползвате бутона „Изчисти“.
   Най-лесния начин да откриете каченото от вас, е като кликнете в квадратчето „Добавени от мен“.
   Ето и видео урок по темата: https://www.shkolo.bg/blog/training-videos/

 18. Здравейте!
  Качих си разпределението, уж го прие, а сега никъде не го виждам. Какво да правя?

 19. Здравейте,
  Качих толкова много теми в „Разпределения“, запаметих ги. А сега не откривам нищо. Изгледах видеото, което препоръчвате по-горе – не ми помогна.

  1. Моля, свържете се с нас на тел. 0999 996 995, за да ви съдействаме.
   Поздрави!

 20. Здравейте,
  Защо не мога да добавям ново разпределение? Не е приемливо да няма опция преди началото на учебната година да се свърши тази работа.

  1. Здравейте!
   Ще можете да добавите тематично разпределение веднага след като училището качи Образец 1 за 2019/2020 учебна година. Дотогава можете
   да ползвате ексел-шаблона качен тук https://www.shkolo.bg/blog/excel-shablon/ , да го попълните и след като преминете в новата учебна година, да го качите в системата за минута-две.

 21. Здравейте! Бихте ли публикували разпределение на „Анубис“ по БЕЛ за втори клас, защото на това издателство липсва такова. Опитвах многократно, но все ми излиза, че има грешка. Благодаря предварително!

 22. Здравейте!
  Добавих тематично рзпределени само за първи срок. Искам да добавя и за втори срок, но не се получава. Тоест трябва да продължа с добавянето на теми, към тези които вече съм написала. Как да добавя и останалите?

  1. Вписвайте ги една по една или редактирайте съществуващото.

 23. Качих разпределение и изписа, че е успешно,но не се вижда в системата.Какво да правя?

 24. Класът е разделен на 2 групи по информационни технологии с 2 различни тематични разпределения. Двете групи имат часове в различни дни.Имам възможност да кача само едното. Къде да отразя второто тематично разпределение?

  1. Засега няма такава възможност. Ще се наложи да обедините двете тематични разпределения в едно. Или просто да дописвате темите на втората група час за час (те ще се добавяте най-отдолу в разпределението).

 25. Как да добавя другото ми дете което учи в същото училище?

  1. Здравейте,
   Виждам че имате два профила с различни телефонни номера и имейл адреси.Кажете кой от тях искате да остане активен, за да добавим там и двете Ви деца?
   Поздрави!

 26. Не смятам, че всичко това, свързано с електронните дневници, улеснява учителя, въпреки че една от основните идеи е това. Да ви обяснявам ли колко повече време ми трябва, за да попълня материала, да нанеса оценки, да променя разпределението, защото ми е дадено право да го правя и т.н. Не знам защо никъде не прочетох, че тези дневници не са удобни, че хартиените са си съвсем на място и че няма да изостанем от Европа, ако продължим да ги ползваме. Не прочетох и как всичко това, с новите дневници, ще спомогне за качеството на образованието, което би трябвало да е приоритет.

  1. Здравейте, г-жо Петрова!
   От множеството разговори, които съм провел с ваши колеги, бих казал, че мога да разбера и двете гледнни точки.
   Що се отнася до бързина, някой дейности биха се извървашли по-бързо на хартиен носител (вписването на оценка, примерно), но докато стигнете до нея,
   имате доста друга инфромация за попълване, която в електронния вариант е спестена (седмичното разписание всяка седмица да речем, тук се добавя веднъж на срок).
   Рядко съм чул някой класен да има желание да ползва отново хартиен вариант, а като цяло учителите са доволни от възможността да извършват административната си работа извън училище и в удобнно за тях време.
   Що се отнася до обработването на даннните и изготвянето на справки, електроннният дневник категорично е по-добра опция.
   Когато човек свикне да борави и с такъв тип медия по-свободно, времето за попълването на ел.дневик също намалява,
   а не е и за подценяване и това, че информацията стига до родителите доста бързо. Харесва ни или не, живеем във все по-дигиталнна епоха,
   което има и своите ползи – по-малко изсечени дървета за хартиени дневници 🙂
   Като всяко нещо, така и е с електронния дневник, времето ще покаже най-добре какво място ще заема в училищнния живот.

 27. Постоянно повтаряща се грешка Error 520, при опит да се качи разпределение.

 28. Здравейте! Качих разпределението три пъти,като всеки път ми излиза,че успешно съм го качила.Но го няма никъде.Как да оправя проблема?Написвам всяка тема,не използвам готов файл. Благодаря предварително.

  1. Здравейте,
   Би трябвало да се е качило във всички разпределения. Моля дайте конкретен пример – училище, разпределение, клас?
   Поздрави!

 29. Здравейте! Качвайки разпределения за 6,7 и 10 клас по музика /Просвета-София/, спазих всички по-горе описани стъпки, но при повторно влизане в Разпределения – те не се визуализират, тоест излиза, че труда ми сякаш не се е случил. Освен бутон ЗАПАЗИ след изписване на съответния брой теми има ли още нещо за изпълнение, за да се уверя, че разпределението е качено?

  1. Здравейте,
   Отидете във всички разпределения, изчистете всички филтри и маркирайте само „Добавени от мен“.
   Поздрави!

 30. Здравейте! Как може да се използва разпределение създадено в школо миналата година тази учебна година?
  Благодаря предварително.

 31. Добър ден! В моето училище сме със слети класове. Преподавам на 5 и 6 клас, те са сляти. Как да добавя различно разпределение за всеки клас?

 32. Как да изтрия разпределение което съм използвала, но не го искам?

 33. Здравейте!
  При опит да си кача разпределенията – справих се, намерих ги, избрах класовете, към които са насочени. След това се оказа, че съм разменила местата на разпределенията (Преподавам информационни технологии – ЗП и РП в един клас – това са различни предмети с различен брой теми и разпределения.). Когато качих новото разпределение на вярното място – то не замени използваното досега, а се добави към него – темите се натрупаха. И така – вместо 18 теми в 10 клас ЗП – вече ми се натрупаха 108. Не ми дава опция да ги изтрия или редактирам (като преди това съм запазила всичко). Налични са само бутоните Назад и Превърни в шаблон. Как да се справя с проблема?
  Освен това преподавам в едно училище, а имам дете – ученик в друго училище. Как мога да превключвам, за да се информирам и за неговите постижения.
  Изгледах видеата по темите.
  Предварително благодаря!

  1. Здравейте,
   Влезте в класа през дневник изберете разпределението и ще имате бутон за изтриване. По втория въпрос, разгледайте това ръководство: https://www.shkolo.bg/blog/new-role-teacher/
   Поздрави!

 34. Много Ви благодаря за експресния отговор!
  Справих се с разпределенията, ще прочета ръководството.
  Поздрави!

 35. Здравейте!
  Имам следните въпроси:
  1. Защо, след като сте дали телефон за връзка с Вас /при технически проблем/, всъщност НЕ МОЖЕМ да се свържем.
  Това обезсмисля наличието на този телефон. Още повече, блокира работата на учителя, който има не един, а шест или седем часа с различни класове. Тоест, при възникнал проблем и липса на връзка с Вас, часът е загубен.
  Не считате ли, че след като толкова училища и колеги работят с тази платформа,трябва да има ПОНЕ още един телефон?
  2. Учителят НЯМА време да Ви пише, нито да чака, тъй като е нужно навременно съдействие в рамките на учебното време.
  3. ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЯТА
  – В моята гимназия, която е с няколко профила, има колеги по професионална подготовка с по 15 разпределения. Как и в кое точно време тези колеги трябва да въведат своите 15 разпределения при така предложената опция да се въвежда тема по тема? Би могло да се помисли и за други варианти, при които може да се прикачи готово разпределение.
  – Преподавам БЕЛ и предлагам да се помисли по следната линия: Ползват се готови разпределения от издателствата – свалят се от учителя – възможност за редакция – качване на файла в Школо в съответния клас и предмет.
  Това е най-логичният алгоритъм, който ще спести много излишно изгубено време. Защото учителят не е“писарушка“, нито технически секретар,а преподавател на наука, педагог,методист, възпитател. Вместо това, вместо същността, губим време, сили и нерви за преписване и догадки и проучвания, свързани с формални неща.
  Моля от името на колегите по общообразователна подготовка да се помисли върху това – възможност за качване на адаптирано, но все пак готово разпределение в системата – бързо и лесно. Без излишно губене на време, което е нужно за научната и методическата ни подготовка.

 36. Здравейте! Възможно ли е при разпределенията да добавите само името „Философия“ (важи за 8, 9 и 10 клас). В момента има „Философски цикъл“(тази учебна година за последно има Свят и личност) и „Философия – съответните модули. Благодаря предварително!

  1. Здравейте,
   Не съм сигурна, че разбирам молбата ви. Какво и къде точно искате да добавим? Във филтъра за избор на предмет фигурира и само Философия.
   Поздрави!

 37. Здравейте,
  интересуваме при ЦДО как да се качат разпределението, като групата е само една, т.е. ако се качи само едно разпределение-кой клас да се посочи?

 38. Здравейте!
  Проблем с качването на разпределение. Успях да кача всички които ми трябват, но това ми се опря.
  Изписва ми: Грешка! Има тема с учебна седмица по-голяма от 52. Ред: 53
  Не можах да разбера какво не е наред.

  1. Здравейте,
   В колоната с учебните седмици не трябва да има цифра по-висока от 52.
   Поздрави!

 39. Благодаря! Свършихте ми чудесна работа.
  Спокойна и усмихната вечер!

  1. Здравейте,
   Моля, опишете подробно проблема или се обадете на телефона за техническа поддръжка.
   Поздрави!

 40. Здравейте, при опит да кача разпределение системата ми дава: „Грешка!
  Не може да качите разпределението. Същото разпределение вече го има качено ТУК.“ и ме препраща към разпределение качено от друг колега. Защо?

  1. Здравейте, защото както Ви съобщава системата, разпределението вече е качено от колегата към който Ви препраща. Можете да го заредите безпроблемно и във Вашите теми, като натиснете бутон „Използвай“.
   Поздрави!

   1. Да, но не мога да направя малки промени, които бих искала.

    1. Здравейте, след като заредите темите, можете да ги редактирате, да изтривате или добавяте към тях.
     Поздрави!

 41. Здравейте, при качено сгрешено разпределение и вече прикачено към съответните класове, впоследствие изтрито и качено ново с отново избор на класове се получи натрупване на теми – от необходимите 144 станаха: 144 стари +36/защото имаше такова за ИУЧ,но пък не беше избиран класа в него../+144 нови. Бутона „Изчисти“ се очаква да работи като да се изчисти съдържанието на темите към съответния клас с идеята да се актуализират с новозакачените, а се получи натрупване. Благодаря за съдействието предварително.

  1. Здравейте, моля , обадете се на телефона за техническа поддръжка.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.