Как да въведа ученическа подкрепа

1. Отидете в "Дневник" и изберете класа, в който е ученикът

2. Изберете секция "Подкрепа"

3. Кликнете върху "Добави"

4. Въведете основните данни

*задължително поле

5. Изберете екипа, който ще работи с ученика или учениците

6. Добавете дейност/и и кликнете върху "Запази"

7. Подкрепата е добавена успешно

18 коментара за “Как да въведа ученическа подкрепа”

 1. Здравейте! На длъжност логопед съм. При добавяне на ученическа подкрепа на конкретен ученик освен всички данни, които сте описали горе излиза и конкретна дата и час, които са задължителни. При отбелязването им ученикът заема конкретен час и ден в седмичното ми разписание. С конкретните ученици се работи повече от веднъж обикновено. Това означава ли, че трябва да се въвежда за всеки час тази конкретна подкрепа или това е при еднократно консултиране? Ако с ученика се работи в конкретен час в седмицата няма ли друг начин за отбелязване и какъв е той? Благодаря!

 2. Какво да направя да ми излиза дата на въвеждане която е по напред в месеца. Тоест искам в графата на колоната „Въведена на“ да пише примерно 5.10, а не датата на която в момента въвеждам Допълнителна подкрепа(напр. 15.10)

  1. Здравейте, във „Въведена на“ излиза именно тази информация – дата и час, в които изпълнявате конкретното действие. В самата подкрепа можете да въведете задна дата на проведена консултация, но не и консултация, която предстои да се проведе. Ако искате да имате въведени консултации за прериод, напред във времето, които след това само да маркирате като „Взети“, можете да си въведете седмично разписание.
   Поздрави!

 3. Здравейте, имам ученик, който се нуждае от обща подкрепа по 4 предмета, по които преподават съответно различни учители. Всеки учител ли трябва да въведе в меню ,,подкрепа“ своя график за подкрепа на ученика или класният ръководител въвежда график за всичките предмети?

  1. Здравейте и двете възможности имат един и същи резултат. Направете го по ваша преценка.
   Поздрави!

 4. Здравейте, всички учители ли вписват консултации в раздел „Подкрепа“ или само класните ръководители?

  1. Здравейте, всички учители, които провеждат допълнителна подкрепа с ученици могат да я въвеждат.
   Поздрави!

 5. Здравейте! В този раздел въвеждат ли се периодичните консултации-2 ч. седм. за ученици, които не са на подкрепа или само за ученици на обща и доп. подкрепа? Благодаря!

  1. Здравейте, в раздел „Подкрепа“ в дневника на класа, можете да въвеждате допълнителни консултации с ученици, които не са на подкрепа.
   За учениците, които са на обща и допълнителна подкрепа е необходимо да създадете дневник за подкрепа: https://www.shkolo.bg/blog/dnevnik-podkrepa/
   Поздрави!

 6. Здравейте,
  Моля, обърнете внимание на функционалността за подкрепа, в случая, когато ученик има нужда от „психологическо консултиране“. Когато се избира основанието, само „проблемно поведение“ не е достатъчно, защото не се прави разграничение, дали ученика е консултиран заради лично проблемно поведение или е пострадал от проблемното поведение на други ученици. Моля, въведете такова разграничение, защото децата виждат какво пише в дневника за тях и неправилното отразяване води до допълнително огорчение от случая.

  Родител на пострадало и консултирано дете, а според класификацията на Школо – с проблемно поведение!

  1. Здравейте, този тип подкрепа не се въвежда в таб „Подкрепа“ в дневника на класа, а в специално създаден деник за подкрепа на психолога, който е конфиденциален и не е видим за никого. Отново в него имате възможност да въведете и повече информация за проведената консултация.
   Поздрави!

   1. Моля в такъв случай обяснете това на психолога на 109-то ОУ Христо Смирненски, София, Евелина Иванова, защото родители и деца виждаме това!

    1. Здравейте, училищният персонал избира метода за работа с дневника, който Школо предоставя като продукт. За изясняване на конкретния казус, моля да се обърнете към училищното ръководство.
     Поздрави!

     1. Здравейте отново,
      Психоложката се оправдава, че вие не сте дали възможност да бъде променена грешно отразената подкрепа!

      „Здравейте, г- н Попов!

      Както в предходен имейл Ви отговорих, спрямо настройки на администратор, промени за изминал период в отразяването на дейностите не могат да се правят. Не говорим за удобен момент.

      Приятен ден!“

     2. Здравейте, настройките се правят от администратора във Вашето училище. Проверете дали е зададено заключване на дневника в Администрация/Настройки. При необходимост, изключете настройката за въвеждане на корекции.
      Поздрави!

 7. Преди няколко дни (13.12.2022) се обадих на обявените от вас телефони със запитване за отразяването на общата подкрепа.
  Поводът беше замяната от Ваша страна на текстове в падащото меню „Дейности“, а именно „Обща подкрепа – консултации“
  с „Обща подкрепа – Допълнителни консултации по учебни предмети в извънучебно време“. От разговора с Вас разбрах, че се мисли за връщане на стария вариант. Кога ще стане това? Работя като педагогически съветник и новият вариант изобщо не е удачен за отразяване на общата подкрепа.

  1. Здравейте, след предстоящите празници ще започне работа по конкретния казус.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.