Как да редактирам настройките на училището

В "Школо" имате възможност да избирате персонални настройки за някои от модулите и функционалностите в платформата. Ето как:

1. От модул "Администрация", изберете "Училище"


2. Натиснете бутона "Редактирай"3. Изберете "Настройки" и направете желаните промени4. Когато сте готови натиснте "Запази"

9 коментара за “Как да редактирам настройките на училището”

 1. Исках да променя настройките на нашето училище и като натиснах бутона запази се появи събщение за грешка в телефонния номер. Как да си променя тогава настройките? И още един въпрос-аз съм заместник директор,но нямам права на администратор.А всеки иска от мен да правя корекции като администратор. Засега това го върша от профила на директора,но не ми е удобно, тъй като той е и учителски.

  1. Здравейте! Лиспваше кода на населеното място, добавих го към телефонния номер и запазих промените. Вече можете да правите промени по персоналните настройки на училището.
   А тук можете да видите как се задава роля на потребител и да добавите такава на сис.администратор към вашия профил, за да си спестите ползването на директорския –
   https://www.shkolo.bg/blog/dobavi-rolya-potrebitel/
   Поздрави!

 2. Здравейте, аз съм логопед в училище. Когато се регистрирах не съществуваше роля логопед и се регистрирах като „учител, друго“ в дейност ОПЛР/ЛР (според мен логопедична работа). При добавяне на ученик, в секция основни данни е необходимо да избера задължително едно от пет затруднения,но много често нито едно от тях не отговаря на спецефичната логопедична диагноза. Не е редно изолирано нарушение на артикулацията да се вписва като обучително затруднение. Има ли вариант това поле да не е задължително или да мога аз да вписвам нарушението? И вторият ми въпрос: Мога ли да впиша децата, които посещават занятия при мен в една обща логопедична група, клас?
  Очаквам отговора Ви!
  Благодаря!

  1. Здравейте! Понеже все още в платформата няма роля „логопед“, към момента специалисти като вас получават роля „ресурсен учител“ (зададох я в профила ви). Така вие ще имате достъп до всички паралелки в училището и
   ще можете да вписвате подкрепа за всеки ученик, с който работите. В момента се разработва и дигитална версия на дневника за личностна подкрепа, който обикновено се ползва в училищата от пед.съветници, психолози, логопеди и т.н. и
   ще ви предложи повече гъвкавост при отразяване на работата ви. Благодаря ви за обратната връзка!
   Поздрави!

  1. Здравейте,
   Дневника за отминали години е заключен. Когато качите Образец 1 за настоящата година, ще ги видите.
   Поздрави!

 3. Тези настройки могат ли да се правят от системен администратор?

  1. Здравейте, да, могат.
   От администрация-училище-редактирай-настройки.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.