Как да редактирам настройките на училището

В "Школо" имате възможност да избирате персонални настройки за някои от модулите и функционалностите в платформата. Ето как:

1. От модул "Администрация", изберете "Настройки"

2. Натиснете бутон "Редактирай"

3. Направете желаните промени

4. Когато сте готови натиснете "Запази"

5. След запазване ще получите потвърдително съобщение

11 коментара за “Как да редактирам настройките на училището”

 1. Исках да променя настройките на нашето училище и като натиснах бутона запази се появи събщение за грешка в телефонния номер. Как да си променя тогава настройките? И още един въпрос-аз съм заместник директор,но нямам права на администратор.А всеки иска от мен да правя корекции като администратор. Засега това го върша от профила на директора,но не ми е удобно, тъй като той е и учителски.

  1. Здравейте! Лиспваше кода на населеното място, добавих го към телефонния номер и запазих промените. Вече можете да правите промени по персоналните настройки на училището.
   А тук можете да видите как се задава роля на потребител и да добавите такава на сис.администратор към вашия профил, за да си спестите ползването на директорския –
   https://www.shkolo.bg/blog/dobavi-rolya-potrebitel/
   Поздрави!

 2. Здравейте, аз съм логопед в училище. Когато се регистрирах не съществуваше роля логопед и се регистрирах като „учител, друго“ в дейност ОПЛР/ЛР (според мен логопедична работа). При добавяне на ученик, в секция основни данни е необходимо да избера задължително едно от пет затруднения,но много често нито едно от тях не отговаря на спецефичната логопедична диагноза. Не е редно изолирано нарушение на артикулацията да се вписва като обучително затруднение. Има ли вариант това поле да не е задължително или да мога аз да вписвам нарушението? И вторият ми въпрос: Мога ли да впиша децата, които посещават занятия при мен в една обща логопедична група, клас?
  Очаквам отговора Ви!
  Благодаря!

  1. Здравейте! Понеже все още в платформата няма роля „логопед“, към момента специалисти като вас получават роля „ресурсен учител“ (зададох я в профила ви). Така вие ще имате достъп до всички паралелки в училището и
   ще можете да вписвате подкрепа за всеки ученик, с който работите. В момента се разработва и дигитална версия на дневника за личностна подкрепа, който обикновено се ползва в училищата от пед.съветници, психолози, логопеди и т.н. и
   ще ви предложи повече гъвкавост при отразяване на работата ви. Благодаря ви за обратната връзка!
   Поздрави!

  1. Здравейте,
   Дневника за отминали години е заключен. Когато качите Образец 1 за настоящата година, ще ги видите.
   Поздрави!

 3. Тези настройки могат ли да се правят от системен администратор?

  1. Здравейте, да, могат.
   От администрация-училище-редактирай-настройки.
   Поздрави!

 4. Мога ли да задам време за въвеждане на материала за деня, оценки, отсъствия – например за 24 часа и след това да няма възможност да се добави, т.е. часът да остане като невзет?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.