Как да въведа учителско отсъствие – Shkolo.bg
 

Как да въведа учителско отсъствие

1. Изберете секция "Учителски отсъствия" от модул "Всички отсъствия"

2. Кликнете върху бутона "Добави"3. Изберете отсъстващия преподавател4. Въведете периода и причината за отсъствието5. Изберете брой заметници

В случая избираме "Един заместващ"6. Намерете и изберете заместника

Ако изберете няколко заместващи ще е необходимо да изберете заместващ за часовете от седмичното разписание, което ще се появи.

В случай, че заместващия ще проведе час "Гражданско образование" може да го изберем:7. Учителското отсъствие е добавено

7 коментара за “Как да въведа учителско отсъствие”

 1. Как процедираме, ако заместника е външен лектор, т.е. не е въведен като преподавател? Добавяме го първо като потребител ли?

  1. Здравейте, г-жо Симеонова!
   Ще се свържем с вас, за да ви обясним процеса. 🙂
   До скоро!

 2. Здравейте!
  Когато един учител е въведен за заместник по даден предмет в даден клас за определен период, той може ли да въвежда отсъствия и оценки в този клас за периода?

  1. Здравейте!
   Да, може. Включително и да ползва тематичното разпределение на титуляра (ако има качено такова). По подразбиране заместникът има достъп до паралелките, в които е преподавал, в срок от 14 дни след приключване на заместването.

 3. Здравейте,
  Ако заместващите са няколко учители, но не във всички часове? Става въпрос за часове по самоподготовка на Група за ЦД. Другите часове по Организиран отдих и спорт и Занимания по интереси не се вземат от заместници. Посочих часовете и заместниците за периода, но не се активира „ЗАВЪРШИ“.

  1. Имаше технически проблем, който вече е отстранен.

 4. При въвеждане на мое заместване по погрешка не съм избрала само часа, в който замествам, а съм избрала всички часове за деня. След това отваряйки въпросния ден изтрих (натискайки червения хикс) часовете, в които не замествам аз. След това колежката реши да въведе своето заместване в същия ден и изписа, че часовете вече са разпределени. Как да коригираме тази грешка?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.