Новости в платформата (април 2022)

През април отново бяхме съсредоточили усилия и внимание в прехвърлянето на данни към НЕИСУО системата, но въпреки това успяхме да добавим нови функционалности, както и  да внесем редица подобрения в модулите на дневника.


1. Деловодство


1.1. Служебна бележка за редовен ученик - добавихме този нов ученически документ в подменю "Ученически документи".


1.2.  Съобщение за записване - този нов документ отново може да се генерира в подменю "Ученически документи".

1.3. Личен картон за задочна, самостоятелна, комбинирана и дистанционна форма на обучение (3-48) - добавихме и предметите от раздел В в колоната за годишен хорариум раздел Б, В.1.4. Удостоверение за преместване на ученик (3-96) - добавихме ново поле, в което се посочва за коя година даденият ученик е във въпросния клас.


2. Тестове

2.1 Въпросите в тестовете вече могат да се организират в групи, а дали желаем разбъркването на  въпросите или изброените опции за отговори към въпросите, вече се задава на ниво група.


2.2. При създаване на изпитен тест вече може да се посочи дата и час след, които изпълнителите на теста ще имат достъп до отговорите на теста.


2.3 При добавяне на тест, учителите вече ще могат да посочат и съобразно съдържанието на учебника от кое издателство е съставен тестът.


2.4. Към въпросите в тестовете вече можем да прикачаме и аудио файл.
3. Справки

3.1. Здравно осигуряване на ученици, навършили 18 години - нова справка, която можете да генерирате при подаване на данните за здравно осигуряване на учениците.


3.2 Ученическа подкрепа - добавихме нова колона “Предмет”.3.3. Ученици и лични лекари- добавихме още опции за избор на обхват на справката. Новите са: “Основни”, “ЦДО” и “Сборни”. 
4. Дневник

4.1. Контролни и класни работи- заместващите учители вече могат да добавят контролни работи в класовете, в които заместват.

4.2. Санкции- въведените санкции вече може да се отменят.


4.3. Втори час на класа- при въвеждането на втори час на класа вече можем да отбележим повече от една дейност, извършвана през часа.4.4. В секция ВЧК в дневника на паралелките преименувахме графа  “Взет на” на “Маркиран като взет на”.

4 коментара за “Новости в платформата (април 2022)”

 1. Здравейте! Не мога да открия раздела „Учебни материали“. Бях си качила там доста тестове и презентации, които сама бях изработила, и понеже знаех, че са там, не ги пазя на компютъра. Как мога да ги открия?

  1. Здравейте, когато училището, в което работите премине в нова учебна година и тя бъде видима за вас, ще се появи модулът.
   Поздрави!

 2. Здравейте! Класен ръководител съм на 1 клас. Как да запиша учениците от моя клас в книгата за подлежащите. Благодаря!

  1. Здравейте, след промени в нредба №8, от 12.08.2022 г., отпада воденето на Книга за подлежащите на задължително обучение до 16 години.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.