Как да възстановя отписан или преместен ученик

Когато преместите ученик или го маркирате като отписан той започва да свети в червено. Понякога е възможно да се наблюдава това явление и при повторно качване на образец.

В случай, че желаете да възстановите ученик и той да спре да ви "свети в червено", ето как може да сторите това.

ВНИМАНИЕ: Достъп до настоящата функционалност имат само училищните администратори.1. Отивате в Дневник - Ученици2. Натискате бутон "Възстанови"

Бутонът се намира точно под името на съответния ученик. Бутон "Възстанови" е наличен, само ако ученикът "свети в червено" (т.е. статусът му е "преместен" или "отписан").3. Потвърждавате операцията

Готово! Ученикът вече няма да ви "свети в червено". 🙂

14 коментара за “Как да възстановя отписан или преместен ученик”

 1. Дъщеря ми е преместена в друго училище.Как да я регистрирам в новото училище?

 2. Здравейте, трябва да запиша отново ученик , който напусна класа преди няколко седмици . Реда с умената на ученика свети в червено, но такъв бутон активен нямам . Под имената на ученика в скобите е посочено напуснал .

  1. Здравейте,
   Тази опция е налична само за администратори.
   Поздрави!

 3. Моля, направете тази опция достъпна и за класните ръководители, не само за админите. Така както ги добавяме, защо не можем и да ги възстановяваме

  1. Здравейте, ще обсъдим въпроса с администраторите и при желание от тяхна страна, ще дадем достъп и на класните ръководители.
   Поздрави!

  1. Здравейте, моля да се обадите на тел: 0999 996 995, за да Ви съдействаме за достъп.
   Поздрави!

 4. Здравейте! Синът ми е преместен в друго учелище!
  Как да го запиша в новото учелище?

  1. Здравейте, необходимо е да заявите достъп до новото училище, както е показано в линка към ръководството: https://www.shkolo.bg/blog/novo-uchilishte/
   Ако ученикът все още не е вписан в електронния дневник и Ви излезе грешка, че несъществува или вече е регистриран, изчакайте няколко дни и опитайте отново или се свържете с класен ръководител.
   Поздрави!

 5. Здравейте! Администратор съм в училището, в което работя. Постъпи молба от родител за преместване на детето му от 4 „А“ клас в 4 „Б“ клас. Ученикът беше преместен, но оценките му си останаха в 4 „А“ клас. Възможно ли е оценките на ученика да бъдат преместени в 4 „Б“ клас? Първи срок на учебната година все още не е приключил. Предварително благодаря за отговора Ви!

  1. Здравейте, оценките не се прехвърлят автоматично и поради тази причина е необходимо ръчно да бъдат вписани в новата паралелка.
   Поздрави!

 6. Здравейте, искам да запиша дете в първи клас, което миналата година е било при нас в подготвителна група, след това е отписано, а тази година през октомври отново е записано вече в първи клас. Когато натисна добави нов потребител, ми казва, че вече съществува такова ЕГН. Но когато отида на списъка с потребители, името на детето го няма. Как да запиша ученичката?

  1. Здравейте, в Администрация/Потребители, изберете Филтри и сложете отметка на филтър „Без роля“. Изпишете името на детето в търсене. Редкатирайте профила и добавете роля „Ученик“. Запазете.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.