Смиляна Димитрова – Работата с електронния дневник е 5-10 минути на ден

Смиляна Димитрова е начален учител и класен ръководител на 3 клас в Частно основно училище “Д-р Мария Монтесори”, гр. София. Нейното училище вече ползва електронния дневник на ШКОЛО.

Кои са основните ползи при работата с електронния дневник на Школо.бг?

Електронният дневник е най-бързата и удобна платформа за връзка с родителите, относно оценки и отсъствия на учениците, както и за предаване на информация, свързана с училищния живот (предстоящи мероприятия, родителски срещи, ваканции и други). Данните се нанасят еднократно от всеки компютър, свързан с интернет, а са достъпни до всички родители, учители и ученици.

Колко време Ви отнема работата с електронния дневник на Школо.бг на ден?

В дните, в които ученици са получили оценки или са отсъствали, работата ми с електронния дневник е в рамките на 5 до 10 минути. Системата за едновременно нанасяне на оценки по един и същи предмет или от общо изпитване (контролна работа или проект) улеснява и значително съкращава необходимото за попълване време.

Как възприемат родителите подобна платформа и начин на комуникация?

За някои родители е удобство, за друго все още е новост, с която нямат рутината да работят.

Ако можете да ни препоръчате пред други ваши колеги, кои са предимствата, които бихте изтъкнали?

За мен лично двете най-големи предимства на този електронен дневник са достъпността му през интернет, което ми дава свобода на работа и системата за лесно попълване на необходимата информация.

Мнения и препоръки към екипа на Школо?

Продължавайте да взимате предвид препоръките на учителите, работещи с платформата, за да разширите още повече възможностите и ползите от него. На път сте да превърнете електронния дневник в нещо повече от база данни, а именно удобен и ефективен комуникационен канал за двупосочна връзка между родители и учители.

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.