Модул „Статистики за родители“ остава безплатен

Модулът остава безплатен

На база получената обратна връзка екипът на ШКОЛО ООД се отказва от плана си да направи модул "Статистики за родители" платена функционалност. Модулът остава безплатен. Всички родителите ще продължат да имат достъпа, който са имали до момента.


Ще има ли в бъдеще платени функционалности

Възможно е в бъдеще да има платени функционалности, но всички налични към момента функционалности остават безплатни.


Извиняваме се за причиненото неудобство.

63 коментара за “Модул „Статистики за родители“ остава безплатен”

 1. Защо след първия месец не виждам статистика къде се намира детето в класа и випуска си? Дава.ми, че не участва в класиране?

  1. За какво ви е подобна статаистика ? Всички деца така или иначе получават най-високите оценки, вече „слаби“ деца няма! Което прави всякакви статистики или класирания напълно безмислени. Е, поне за трезво мислещи родители….

   1. Освен това, като получа 4 „нови“ оценки наведнъж, а те са от 2 месеца, от тестове каква статистика е това и то излизат 2 седмици преди края на срока? Не виждам смисъл и от хартиените бележници, щом никъде не се пишат текущо и ритмично оценките, а къде са децата ми в „статистиката“ на училището или в Балканския полуостров е безполезна информация.

 2. Браво!Поздравления за взетото решение да оставите модула безплатен за родители?!

 3. Жалко. Тъкмо се зарадвах, че няма да виждам нещо, което дава грешна информация. Няма ли поне да си оправите модула да дава вярна информация?

  1. На началния екран има голям бутон „СКРИЙ СТАТИСТИКИ“. Явно не сте го видял, ще помоля колегите в офиса да скрият всички статистики от вашия профил.

  2. Не е възможно възрастен човек да изпитва подобна радост и да изразява това писмено. Като не сте доволен от платформата, просто не я използвайте, а се допитвайте до класния ръководител за да ви сведе нужната статистика. Така ще имате повече време за истински радости.
   Приятен ден.

   1. Класните ръководители вече не предоставят подобна информация, а препращат към Школо. Та вметката към господина е крайно нелепа.

 4. Здравейте, известията по e-mail не се получават при всяко попълване на дневника или системни съобщения, или др. вид активност.

  1. Здравейте! Колегите от техническия отдел ще проверят за нередност в системата, свързна с вашия имейл.

   1. При мен има същият проблем. Известията се получават не в деня, в който е отразена промяна в електронното досие на ученика, а на следващия. Ако следващият ден е почивен, се получават в първия работен ден.

    1. Здравейте! Дневният бюлетин се изпраща на следващия ден след добавянето на оценка, отсъствие и т.н. към профила на ученика. Бихте могли да си изтеглите мобилното приложение на Школо за Андроид или iOS,
     на което да получавате известия в реално време.

     1. Здравейте ползвам мобилната приложение. Може би от около два месеца не получавам известия в реално време. Може да съм ги спряла по погрешка. Как мога да ги активира отново?

 5. Имам въпрос: Защо при статистиката дава, че мястото е 3-то, а при пеминаване през тултаб показва, че има едно дете с по-добър резултат.
  Вчера статистиката беше друга: мястото е 3-то, а при пеминаване през тултаб показва, че има две деца с по-добър резултат.
  Такава статистика и некоректна и едвеа ли изпълнява целта си.

  1. Според мен, когато пише на 3-то място, а има едно дете преди Вашето, означава, че Вашето дете е на второ място, но по азбучен ред е на трето, т.е. второто и третото дете са с еднакъв успех, а ги калсира по азбучен ред.

 6. Браво, правилно решение! Подкрепата на родителите е много важна за успеха на цялото начинание, надявам се екипа да си е направил верните изводи от дискусиите тези дни.

 7. Браво за решението да оставите модула безплатен. Ще споделя практика, която съм виждала в други сайтове – публикуват сметка за дарение. Аз съм доволна от вашите услуги и бих ви подкрепила! Може да има и други последователи – това дава свободното право на всеки да реши колко и кога ще дари, няма задължителен характер. Юридически как стои въпроса – ще трябва да си проверите! Още веднъж успех!

 8. Най-вероятно имат един и същ бал две от децата и няма как да са едновременно и двете на второ място, това е автоматизирана платформа и вероятно има някакъв алгоритъм, по който се подреждат. Може и по азбучен ред да е, така че едното дете ще отстъпи второто място, въпреки че успехът е еднакъв. Не е чак такава голяма болката ви, радвайте се на резултата на детето 😉

 9. Да се надяваме, че „урокът“ е научен. Когато работиш с хора е хубаво преди да пристъпиш към промени да поговориш с тях. Човекът е специално „животно“ … то иска внимание и специална грижа, зачитане на личността и мнението му. Прибързаните решения на който и да е „шеф“ не водят до нищо плодотворно. Успех ви желая и избягвайте коментари, в които говорите за „принадена стойност“…. тя ще дойде, но имайте търпение! Хубав ден!

 10. Струва ми се, че ако има две деца с еднакъв резултат, в класирането се подреждат по азбучен ред, тоест това дето, хчието име започва с А ще бъде нопример на първо място, а друго дете със същия резултат, на което името започва със С например ще бъде на второ място. Така ли е?

  1. Да, така е. Затова, когато посочите с мишката върху резултата на ученика, платформата ви извежда съобщение, колко ученика има в класа и колко са с по-добър резултат:

 11. Радвам се, че моделът ще остане безплатен, много е удобен!
  Поздрави.

 12. Аз нямам нищо против вашето решение. Всичко на този свят се заплаща.

 13. АЗ СЪМ МНОГО ДОВОЛНА ОТ МОДУЛА И ВСИЧКО МИ СЕ ПОЛУЧАВА ВЕДНАГА.БЛАГОДАРЯ ЧЕ ОСТАВА БЕСПЛАТНО.

 14. Правилно решение, според мен. И аз смятам, че може да откриете сметка за набиране на дарения – който е доволен и иска да се развивате, ще ви подкрепи. Само да помоля да оправите алгоритъма на статистиката, за да е коректна информацията – поне да присъжда едно и също място на две деца с еднакъв успех. На мен хич не ми пречи и във вида, в който е в момента, но децата се впечатляват от такава информация и азбучният ред ги обърква. В кръга на шегата, но миналата година детето съвсем сериозно ни се разсърди, че не сме му избрали име, започващо с А.

 15. Поздравления за взетото решение. Вероятно много родители ще подкрепят дарение за модула, защото системата наистина е хубава. Но, модулът за статистики наистина на мен лично не ми е критично важен, мога и без тях. Все пак, ако може, препоръка: класирането по отсъствия е доста объркващо – там, може би, е добре, децата с най-много отсъствия да са на челните места, а не обратно.

 16. Електронният дневник е супер и много удобен. Статиските също са ОК. Това е допълнителна информация – дава сведения за нивото на класа и училището, в което е дететото. С риск да разбуня духовете смятам, че трябва да е платено. Хубаво е обаче да се тръгне с малка такса и с добавянето на функционалности може да се вдига, за който иска да плаща. Българинът смята, че всеки интелектуален труд е безплатен. Няма тякова нещо. При мен системата работи ОК.

 17. Не виждам проблем модулът да е платен. Все пак някой се труди, за да имаме достъп до информация. Явно, обаче, хората не оценяват това. Успех!

 18. Оценявам модулът като изключително полезен и не виждам проблем да е платен. Все пак някой полага труд, за да имаме информация. Явно, обаче, не всеки го преценява така! Успех!

 19. Поздравявам ви за shkolo!!!
  Ползвам го постоянно и го намирам за много полезно! Дано всички училища и учители да започнат да го използват постоянно. Щях да платя, ако беше станала платена услугата статистика, и се чудех каква е тази злоба в коментарите по предната тема! Пуснете сметка за дарения!

 20. Благодаря като родител.
  Направете дарителска сметка и позволете на хората, които подкрепят идеята и имат възможност, да ви помогнат. Направили сте страшно много и то е добро и полезно. За мен учебните материали са супер ценни. Имате още много работа и в момента ограничени ресурси. Вероятно изискванията на училищата са и спешни, и многопосочни; ние виждаме само върха на айсберга в родителските профили. Със сигурност имате съмишленици, които с радост биха ви помогнали точно сега, кой както може.

 21. Браво! Това е интелигентна постъпка и достойна. Ако и политиците бяха като вас, щяха да имат много повече последователи.

 22. Здравейте, благодаря за Вашето решение.
  Но от няколко дни в профила на детето излиза:
  „Ученикът не е включен в класациите за успех.“
  На какво се дължи?

 23. Е нали щеше да е платен сега пък безплатен, какво стана.
  И тъй като горчивият вкус остава имам един конкретен въпорс.
  Бихте ли ми обяснили как да изключа резултатите на детето си от този модул?
  Не желая да споделям тази информация макар и косвено с други родители от училището!

 24. Филип Андонов, зададох въпрос към администраторите. Вие администратор ли сте? И те всички деца са „отличници“. Смятам се за трезвомислещ родител на дете с дислексия и дискалкулия и за мен тази статистика има значение да знам как се справя моето дете на фона на останалите.

 25. Господин Джоканов, след първия месец системата не класира детето ми. Изписва, че детето не участва в класиране. Защо? Моля, отговорете ми.

  1. Звъннете на телефоните за техническа помощ и колегите ще направят проверка.

 26. Статистиката е супер! Браво, че остава безплатна! Здравомислещите родители знаят, че това е ориентировачно, предвид лекото забавяне нанасянето на оценки (имам предвид от контролни например). Известията са си ОК, освен това не е нужно да чакам известие в пощата, за да проверя за нова оценка.
  Имам въпрос обаче, защо виждам среден общ успех ОБЩО за двете си деца??? Това е доста нелепо. Единият е 10 клас, а другият 6 клас. Изобщо няма база за сравняване!

  1. Ще разделим средния успех на двете деца. Ако желаете да видите успеха по отделно, може да в отиде в секция „Статистики“.

 27. А защо трябва да има статистики, при положение, че са неверни и некоректни? Деца с еднакъв успех се подреждат в класацията, не по успех, а по азбучен ред, но в класацията пише“ еди колко си човека са с по- добър успех“…..Отделно, че и и изчисленията ви са неверни, но това е отделен въпрос.

  1. Ако не виждате добавена стойност, може да скриете статистиките. На началния екран има голям бутон „Скрий всички статистики“.

 28. Много съм доволна от модула и всичко. Информацията за детето ми помага доста, но като цяло не ми е цел в живота да знам на кое място е в класа или випуска и дали задължително има 6. Като чета коментарите ви, оставам с убеждение, че всички отглеждате бъдещи ядрени физици и, че моето отроче е най- глупаво тук :))), а начина по който критикувате модула, ще си помисли човек, че плащате по 1000лв на месец. На мен всичко ми харесва. Поздравления за инициативата!

 29. Здравейте! Възможно ли е текущата статистика (не срочните оценки) освен по учебни предмети и видове изпитвания да се диференцира и по учебни срокове, т.е. за 2ри срок да се води нова статистика?

  1. За момента не. Планирано е да се направи за в бъдеще, но засега нямаме такава възможност.

 30. Здравейте, от известно време в профила на сина ми не излизат данните за място в класа, випуска и училището, като вместо това се изписва съобщение „Ученикът не е включен в класациите за успех“. Каква е причината и какво трябва да направя, за да виждам тази информация?

  1. Здравейте!
   Въведена е опция в нашата система, училищното ръководство да изключи статистиките за децата от 1. клас до 3. клас.
   Това е причината да не ги виждате вече.
   Поздрави!

 31. В профилите на децата ми не излиза „статистика“. Къде и как да е търся?

  1. В главното меню под модул „Дневник“ трябва да виждате модул „Статистика“, освен ако в училището не са деактивирали този модул (малко вероятно).

 32. Здравейте

  Когато си инсталирах проложението виждах статистиките за дъщеря ми.

  В момента не виждам тази функционалност като вляза в профила си.

  Как мога да виждам статистиките за дъщеря ми?

  Благодаря и поздрави

  1. Здравейте,
   Статиските не се показват в мобилната версия. Можете да ги виждате,ако влизате през браузъра на телефона си, или през компютър.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.