Новости в платформата ШКОЛО (януари 2019) – част 31. В ученическите класации азбучният ред вече НЕ се взима предвид

Ако 3 деца делят шестото място по успех в класа с оценка от 5.00, то родителите и на трите деца ще виждат, че детето им е на ШЕСТО място. Азбучният ред вече не се взима предвид. Съответно следващото дете ще е на девето място.
2. Счетоводителите с достъп до справки

От днес счетоводителите имат ограничен достъп до училищните справки. По-конкретно те могат да генерират справки за взетите/невзетите редовни и допълнителни занятия на учителите.
3. Педагогическите съветници виждат оценките, отсъствията и отзивите на ученик

От днес педагогическите съветници и псилогози вече имат достъп до оценките, отсъствията и отзивите на ученик в неговия ученически профил.4. Хорариумите вече се импортират от Образец 1

Доскоро имаше проблем свързан с това, че в някои училища не се импортираха коректно данни от Образец №1, свързани с броя учебни седмици и броя учебни часове. От днес вече този проблем би трябвало да е отстранен.

Хорариумите се попълват в ШКОЛО, за да може да се сметне коректно справката "25% отсъствия". Преподавателите следят извадката от ученици, които са пропуснали над 25% от занятията по даден предмет (т.е. от общия хорариум).Предходни бюлетини:

2 коментара за “Новости в платформата ШКОЛО (януари 2019) – част 3”

  1. Здравейте, благодаря за този удобен софтуер и за влагания труд. Знам че получихте много натиск и неразбиране за подреждането , но аз лично повече харесвах предишната версия на класиране на успеха по азбучен ред и отдолу съобщението колко деца са преди моето. Бях свикнала така да се ориентирам дадено контролно колко лесно или трудно е било за групата деца. Обмисляли ли сте да въведете и филтър по времеви диапазон в статистиката? – от дата до дата , за да може да се разграничава статистиката за няколко поредни контролни по един предмет и да може да се види статистиката само за едно.

    1. Благодарим ви за градивната обратна връзка! Ще помислим и за такава опция.
      Поздрави от екипа!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.