Новости в платформата ШКОЛО (януари 2019)

Нова година настъпи, но екипът на Школо продължава да работи усилено за дигитализация на българското образование. Ето ги новостите, които Дядо Коледа донесе.1. Подмодул "Неучебни дни"

Седмичните разписания са сърцето на платформата Школо. Със занятията в тях се обвързват ученическите отсъствия и оценки. Нещо повече - все повече училища си администратират лекторските часове посредством въпросните разписания.

За да е 100% изрядна информация в Школо разработихме подмодул "Неучебни дни". С неговата помощ училищните администратори вече имат възможност с една операция да изтрият от седмичните разписания всички занятия от неучебни дни.

За целта трябва да използват навигират до "Събития" - "Неучебни дни".

В резултат в бъдеще дори и при редакция или добавяне на ново разписание - посочените неучебни дни ще остават винаги празни.
2. Колко дни учителите-заместници да имат достъп до дневника

Досега учителските заместници имаха 14-дневен достъп до дневника на класа, в който водят заместващо занятие. С други думи до 14-ия ден след приключване на учителско заместване, заместникът все още има достъп до дневника на класа.

С новите промени в платформата администраторите вече могат да конфигурират този период и да поставят каквато стойност желаят.
3. Дневник - нов филтър "Изтрити отзиви"

Както има филтри за изтрити оценки, за изтрити отсъствия, така сега училищният персонал вече може да проследява и изтритите отзиви във всички класове.
4. Известявай администраторите при изтрит отзив

По молба на училищен администратор разработихме възможност за известяване на администраторите при изтриване на отзив. Очевидно в тяхното училище е имало проблем, свързан с изтриване на отзиви (
те ползват похвалите и забележките на учениците като формален критерий за оценка и подбор на ученици).Предходни бюлетини:

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.