Новости в платформата ШКОЛО (ноември 2018) – Част 3

Ето ги и последните новости за месец Ноември 2018.

 

Модул "Учителски отсъствия"

  • В случай на учителско отсъствие, заместникът вече може вземе теми, които са въведени в разпределението на титуляра. По този начин заместникът може просто да избере от падащо меню, без да се налага да въвежда на ръка името на взетата тема.

 

  • Титулярите от своя страна вече могат да отбелязват кои теми са били взети теми в занятията на заместника. Това е особено полезно в случай, че заместникът няма профил в ШКОЛО или не умее да работи добре със ситемата.

 

  • При добавяне на учителско отсъствие, вече може да се избира предмет "Гражданско образование". В този случай по време на заместващото занятие вместо час по тилуярния предмет системата приема, че ще има час по "Гражданско образование".

 

 

Модул "Статистики и справки"

По молба на директори вече могат да се маркират паралелки, чиито отсъствия да НЕ влизат в справката за отсъствия, подавана към НЕИСПУО. За целта при редакция на паралелка за тип на дневника трябва да се избере "Дневник на група".

 

Други

  • На учениците, включително и на тези с програмистки умения :), е забранено да редактират имената си.
  • Отстранени са технически проблеми, свързани с прикачането на файлове в модулите "Дневник", "Събития", "Склад", "Плащания", "Извънкласни събития".

 

 

 


Предходни бюлетини:

Един коментар за “Новости в платформата ШКОЛО (ноември 2018) – Част 3”

  1. Може ли да се отбележи, че часът не е взет поради отпуск?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.