Новости в платформата ШКОЛО (ноември 2018) – Част 2

През настоящия месец Ноември пуснахме още няколко значими нови функционалности и конфигурационни възможности за училищните администратори.

 

 

1. Забрани на класния ръководител да въвежда оценки по всички предмети

По начало класните ръководители могат от "Дневник - Оценки - Добави" да въвеждат оценки по всички предмети в паралелката - включително и тези, по които НЕ преподават. От днес вече училищните администратори могат да забранят тази възможност от "Училище - Настройки".

 

 

 

2. Известявай администраторите за изтрити оценки и отсъствия

Ако активирате тази функционалност, тогава администраторите в платформата ще получават известия за изтрити оценки и отсъствия.

ВНИМАНИЕ: Администраторите не получават известия за оценки/отсъствия, които са били изтрити до 15 минути след създаването им.

 

 

 

 

3. Премести ученик в друга паралелка, училище или маркирай като отписан

В "Дневник - Ученици" при натискане на бутон "Премести" системата пита дали желаете да преместите ученик в друга паралелка, друго училище или просто да отпишете ученика.

 

ВНИМАНИЕ: Учениците и родителите запазват достъпа си до данните, дори когато ученикът е бил преместен или отписан от училище.

 

 

4. Допълнителна секция в екран "Занятие"

Ако отидете в "Дневник - Разписание" и натиснете върху някое взето занятие, вече ще виждате конкретно кои ученици са присъствали в занятието и какви оценки са били писани.

 

 

5. Други

  • "Статистики - справки" - Ритмичността на оценяване на учители вече борави с данни в реално време (т.е. всяка нова оценка влиза моментално в справката)
  • "Дневник - Моят час" - Отстранен бъг с писането на теми в браузър Internet Explorer
  • "Дневник - Оценки" - освен автор на оценката вече се визуализира и титуляра на предмета (в случаите, в които се допуска класният ръкодител да пише оценки по чужди предмети).

 

 

 


Предходни бюлетини:

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.