Как да преместя ученик в друга паралелка

РЪКОВОДСТВОТО ВАЖИ ЗА КЛАСЕН РЪКОВОДИТЕЛ И СИСТЕМЕН АДМИНИСТРАТОР


ВАЖНО:

АКО ПРЕМЕСТИТЕ УЧЕНИК В ДРУГА ПАРАЛЕЛКА Е НЕОБХОДИМО РЪЧНО ДА ПРЕНЕСЕТЕ РЕКВИЗИТА МУ (ОЦЕНКИ, ОТСЪСТВИЯ, ОТЗИВИ И ТН).

1. Отидете в "Дневник" и изберете класът, в който е ученикът

2. Изберете секция "Ученици"

3. Кликнете върху "Премести"

4. Изберете "Премести ученик в друга паралека"

5. Въведете необходимите данни и кликнете върху бутона "Запази"

15 коментара за “Как да преместя ученик в друга паралелка”

 1. Здравейте! Интересувам се как мога да преместя ученик в самостоятелна форма на обучение по време на учебната година. Не намирам такава опция в дневника. Искам да ви задам още един въпрос, макар че не е за тази рубрика. Мои колеги заместват учители, които са в неплатен отпуск или в майчинство и съответно са им разпределени часовете на тези отсъстващи учители. Проблемът е, че не могат да нанасят оценки в класовете, които заместват, защото те се водят на титуляра. Благодаря Ви предварително за помоща!

 2. Здравейте, как мога да разделя класа на групи, защото са две специалности и имат различни специални предмети.

  1. Администрация – Паралелки – Редакция (след което има секция Групи)

 3. Здравейте! Трябва да преместя ученици от една ЦДО група в друга. Обаче няма опция „Премести“, а само „Отпиши“. Моля, съдействайте

  1. Здравейте,
   Отидете от Администрация->Потребители, намерете съответноте дете и редактирайте ролята му.
   Поздрави!

 4. Вече имам регистрация като учител, искам да се регистрирам като родител. Трябва ли да създам нов мейл, защото със стария не ме допуска, предполагам заради съществуващата регистрация?

 5. Здравейте! В моя клас постъпи дете, преместено от друго училище една седмица преди края на първия срок. Как /като класен/ да нанеса текущите му оценки от предишното училище, за да може да му бъдат оформени срочни оценки?

  1. Здравейте, при добавяне на оценка имате опция да изберете тип оценка „от друго училище“.
   Поздрави!

 6. Здравейте, след първия срок постъпи дете в 6 клас, което идва от друго училище. Как да му добавя натрупаните отсъствия до този момент.

  1. Здравейте,
   Отсъствията от друго училище не се вписват в дневника. Може само да ги запишете в таб „бележки“ в конкретната паралелка.
   Поздрави!

 7. Здравейте!Детето ми е в 8 клас в паралелка френски с английски език.В началото имахме голямо желание да учим френски ,но се оказа че нещата не са такива, каквито си ги представяхме.Какво може да се направи ,за да бъде прехвърлено в друга паралелка.

  1. Здравейте, въпросът Ви е насочен към училищната администрация. Разговаряйте с директора на училището за възможностите по преместването на ученика, в друга паралелка.
   Поздрави!

 8. Здравейте. Искам да преместя детето си в друг клас, следвам инструкциите ви. Още на първата – отидете на дневник и изберете класа не ми дава да избера даден клас, а се показва само името на детето ми. Ще съм Ви благодарна, ако ми помогнете. Благодаря предварително!

  1. Здравейте,
   ако ученик се мести от една в друга паралека, този процес се отбелязва в електронния дневник от класен ръководител или системен администратор в училището. Когато детето е записано успешно в новата паралелка, това автоматично ще е видимо в профила Ви.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.