Учител към ученици: Има различни начини да бъдеш умен

За един учител винаги е било предизвикателство как да каже на учениците си, че имат слаби оценки или не са постигнали високи резултати на тестовете си без да ги огорчи и демотивира. Ръководството на началното училище в Бароуфорд (САЩ), като че ли е успяло да намери решение на този проблем. Писмото, което училището праща до своите първолаци, съдържащо резултатите от годишния им зрелостен изпит, бързо придоби популярност в социалните мрежи.

А ето го и преводът.

Драги Чарли Оуен,

Приложено ти изпращаме резултатите от твоя KS2 изпит. Много сме горди с демонстрираната от теб отговорност и положени усилия през тази тежка последна седмица.

Въпреки това сме загрижени, че тези тестове не винагиоценяват всичко това, което прави всеки от васспециален и уникален. Хората, които създават и след това оценяват тези тестове, не познават всеки един от вас ... не и по на начина, по който вашите учители и семейства ви познават. Те не знаят, че много от васговорят два езика. Те не знаят, че можеш да свириш на музикален инструмент или че можеш да танцуваш, илида рисуваш картиниТе не знаят, че твоите приятелиразчитат на подкрепата ти в трудни моменти или чесмехът ти е способен да озари и най-тъмните дни. Те не знаят, че пишеш стихове или песни, че тренираш спорт, че си мечтаеш за бъдещето, или че понякога се грижиш за малкия си брат или сестра след училище. Те не знаят, че си пътувал до едно наистина хубаво място,или че знаеш как да разказваш страхотни истории, иличе обичаш да прекарваш време със специални членове на семейството и приятели.
Те не знаят, че на теб може да ти се има доверие, че си мил и внимателен, и че се опитваш всеки ден да дадеш най-доброто от себе си ... оценката, която получаваш, ще ти каже нещо, но не всичко.

Така че поздравления за резултатите, бъди много горд с тях, но не забравяй, че има много начини да бъдеш умен.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.