Как да кача дневник в НЕИСПУО

ВАЖНО! След като качите дневник в НЕИСПУО, това ще заключи възможността да изпращаме каквито и да е данни към тях за конкретния дневник. Ако установите липсващи данни или сте направили някаква корекции впоследствие, ще е необходимо да отключите дневника и да го качите повторно след като се уверите, че всичко е коректно!

В случай че все още не сте генерирали необходимия дневник или дневници, моля следвайте стъпките описани в това ръководство:

https://www.shkolo.bg/blog/generirane-dnevnik/

Не променяйте името на сваления файл, защото то съдържа данни за паралелката!

1. Изберете паралелка от модул Деловодство -> Дневници2. Натиснете върху името на дневника, за да запазите PDF файла на компютъра си3. Отворете PDF файла с Acrobat Reader4. От меню "Tools" изберете "Certificates"5. Натиснете бутон "Digitally Sign"Възможно е да се изведе информативно съобщение, което указва, че е необходимо да кликнете и чрез провлачване да оформите и посочите къде да се появи подписа.Можете да подпишете само първата страница, някои директори предпочитат да подпишат и последната.Запазете подписания дневник на компютъра си.6. Отидете в НЕИСПУО, модул "Дневници" и изберете "Документи за дейността на институцията"
7. Изберете "Администрация" - "Приключване"


8. Качете дневник9. След като качването мине успешно, ще видите надпис, че дневникът е успешно приключен10. Ако се наложи да премахнете дневника, е необходимо да се върнете в Школо - "Администрация" - "МОН" - "Дневници"11. От "Операции" изберете бутон "Отключване"