Как да кача дневник в НЕИСПУО

ВАЖНО! След като качите дневник в НЕИСПУО, това ще заключи възможността да изпращаме каквито и да е данни към тях за конкретния дневник. Ако установите липсващи данни или сте направили някаква корекции впоследствие, ще е необходимо да отключите дневника и да го качите повторно след като се уверите, че всичко е коректно!

В случай че все още не сте генерирали необходимия дневник или дневници, моля следвайте стъпките описани в това ръководство:

https://www.shkolo.bg/blog/generirane-dnevnik/

Не променяйте името на сваления файл, защото то съдържа данни за паралелката!

1. Изберете паралелка от модул Деловодство -> Дневници2. Натиснете върху името на дневника, за да запазите PDF файла на компютъра си3. Отворете PDF файла с Acrobat Reader4. От меню "Tools" изберете "Certificates"5. Натиснете бутон "Digitally Sign"Възможно е да се изведе информативно съобщение, което указва, че е необходимо да кликнете и чрез провлачване да оформите и посочите къде да се появи подписа.Можете да подпишете само първата страница, някои директори предпочитат да подпишат и последната.Запазете подписания дневник на компютъра си.6. Отидете в НЕИСПУО, модул "Дневници" и изберете "Документи за дейността на институцията"
7. Изберете "Администрация" - "Приключване"


8. Качете дневник9. След като качването мине успешно, ще видите надпис, че дневникът е успешно приключен10. Ако се наложи да премахнете дневника, е необходимо да се върнете в Школо - "Администрация" - "МОН" - "Дневници"11. От "Операции" изберете бутон "Отключване"

16 коментара за “Как да кача дневник в НЕИСПУО”

  1. Здравейте, дневникът на Школо се използва за водене на документацията на съществуващи физически училища.
   Поздрави!

 1. Здравейте, как трябва да се качат дневниците в новата НЕИСПУО платформа? Тук е дадена информация за стария сайт…

  1. Здравейте, тази година за последен път дневниците ще се качват на стария сайт.
   Поздрави!

 2. Здравейте отново,
  Проблемът е , че, поне за мен, старият сайт изобщо не е достъпен през адреса посочен тук /https://am.mon.bg//, а ни пренасочват към вход с профила на еdu.mon.bg или директно влизане в новата платформа на адрес: https://neispuo.mon.bg/portal
  Т.е. нямам достъп до старият модул на https://am.mon.bg/ за дневниците…

  1. Здравейте, тук въпросът Ви по-скоро трябва да бъде насочен към МОН, ако все още не сте разрешили проблема си.
   Поздрави!

 3. На първия линк препраща към новото НЕИСПУО, на втория грешка403

  1. Здравейте, опитайте отново на този адрес dnevnici.mon.bg
   Поздрави!

 4. Не е лошо да премахнете старите коментари, защото се отнасят за старата платформа за качване на дневниците и може да объркат някого.
  Виждам, че сте показали как се подписва с Acrobat Reader и за графично съвършенство сте показали да се направи точно до името на директора. Само че, подписването със софтуера на издателя на електронен подпис може да предлага групово подписване, което е много по-удобно от това, което се прави с Acrobat Reader дневник по дневник. При груповото подписване маркировката за електронен подпис се появява на последната страница на файла.
  Добре е да се уточни, защото познавайки колегията, ще има хора, които непременно ще целят да поставят подписа до името на директора

 5. Здравейте,
  при опит за качване на дневниците в НЕИСПУО изписва „Не може да бъде намерен идентификатор на дневник в метаданните или името на файла.“
  От 11 дневника, само 1 успях да кача. Всички са подписани по един и същи начин. Някакви идеи какъв е проблемът?

  1. Здравейте,
   дневниците са генерирани по различно време. Някои от тях сте създали преди да влязат в сила промените, които бяха необходими, за да бъде приет файла от платформата на НЕИСПУО. Необходимо е да генерирате нови дневници за тези паралелки.
   Поздрави!

 6. Здравейте! Веднъж генериран дневникът подлежи ли на опресняване на данните, ако необходимо? Например, ако имаме ученици на поправителни сесии. Или трябва да се изчака и след това чак да се генерира? Благодаря!

  1. Здравейте,
   информацията в PDF на дневник не може да се обнови. При нанесени промени в паралелката, необходимо е да генерирате нов дневник.
   Поздрави!

 7. Здравейте! При качване на подписаните дневници изписва грешка „Подписът върху документа не може да бъде разчетен“. Спазвахме стриктно инструкциите

  1. Здравейте,
   в тази ситуация Ви препоръчвам да се свържете с поддръжката на фирмата, предоставяща електронен подпис. Те биха могли да Ви съдействат.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.