Как да вляза във ВКС от смартфон или таблет

Вмимание: само учениците и училищният пресонал имат достъп до ВКС. Не може да използвате родителски профил!

За да влезете във ВКС, най-добре използвайте браузъра Google Chromе. В случй, че ви липсва сред приложенията, можете да го инсталирате от Google Play (за устройства ползващи Android) или App Store (зa Apple устройства)

Тествайте скоростта си в сайта fast.com, ако е под 20 Mb/s международна скорост , това означава, че интернетът ви е бавен. Ако при вас всичко е наред, но при някой друг има прекъсвания, възможно е проблеми с интернета да има учителят или някой друг от участниците.

1. Влезте в профила си в Школо

2. Натиснете върху "Приложения"

3. Изберете "Виртуално училище"

4. Натиснете върху "Меню"

5. Изберете "Виртуални стаи"

Ако сте ученик и не посещавате занималня, кликавайки на бутона "Виртуални стаи", автоматично ще продължите към следващия екран. В противен случай е необходимо да изберете стаята, в която искате да влезете, също важи и ако сте учител и преподавате в повече от една паралелка.

6. Свалете или продължете към приложението Jitsi Meet

Внимание: понякога отнема известно време докато видите този екран. Изчакайте поне 10-25 секунди, преди да се върнете към менюто или да направите повторен опит.

Ако не разполагате все още с Jitsi Meet на вашия смартфон или таблет, натиснете "Свали приложението". В случай че вече сте го инсталирали, изберете "Продължете към приложението".

7. Приложението стартира и вие сте в стаята

23 коментара за “Как да вляза във ВКС от смартфон или таблет”

 1. Аз не мога да вляза във стаята и все още номерът ми е блокиран преди можех да влизам но сега не мога моля да направите нещо защото не мога да уча а ми е важно!!!.

  1. Здравейте, необходимо е да отидете на вход, а не регистрация. Въвеждате имейл адреса си и паролата и влизате. Ако не помните паролата, кликнете на забравена парола и ще получите инструкции.
   Поздрави!

 2. Ако сме със свалено приложение на Shkolo, на което няма меню което да те препрати към стаята. Само през браузър ли може? Има ли начин от приложението да се влезне във виртуалната стая?

  1. Здравейте, през мобилното приложение не може да се влиза във ВКС. Необходимо е да влизате през браузър.
   Поздрави!

 3. Моето дете е първи клас. Не съм дежурен администратор ,учител и постоянна IT поддръжка, нито желая да задръствам всичките си устройства с хиляда приложения по 26 МВ . Ако някой е искал да помогне щеше да съобрази всичко това с възможностите на децата да се справят сами, при положение че повечето приложения са юзър френдли и боравенето с тях е интуитивно.

 4. Свалих допълнителното приложение, за да влизам във виртуалната стая от телефона, но като дам продължи към приложението, нищо не се случва – отваря нов прозорец на който пише само intent:

  1. Здравейте, проверете дали отметката за настолен сайт е премахната.
   Поздрави!

  1. Здравейте!
   Моля, преинсталирайте приложението, ако вече е инсталирано и не стартира.

 5. За iPad от AppStore ли се инсталира Jitsi Meet, защото при мен след голямао чакане нищо не се случва?

 6. Как мога да провеждам тестове във ВКС „Школо “ , така че да виждам децата , какво правят ?

 7. Здравейте, в нашето училище имаме класове, които се делят на групи по различни специалности. В един и същ момент двама учителя работим с различни ученици, а имаме само една ВСК. Как може този пролем да се реши?

  1. Здравейте,
   Вече има възможност за ръчно съсдаване на ВКС. Нека администратор да създаде стая с учениците и преподавателя от едната група.
   Поздрави!

 8. Здравейте въпросът ми е следния.Влизам в класната стая но не виждам никой,сив екран.Правя го през таблет ,инсталирах jisti meet ,но сякаш не мога да ги свържа .

 9. Здравейте, инсталирала съм всичко както е в инструкциите. Нито от комп., нито от телефон се влиза. Дава ми черен екран.

 10. Здравейте, при ползване на таблет преподавателя не вижда, когато ученика взима участие (вдига ръка). Моля за съвет. Благодаря.

  1. Здравейте, в горната част на екрана би трябвало да се появавя надпис, че даден ученик вдига ръка. Също така до инициалите на ученика се визуализира синя ръка.
   Поздрави!

 11. Моите ученици, които са с i Phone, не могат да влязат във виртуалната стая. Изтеглили са си Jitsi Meet.

 12. … на кой ли е забележителният принос да избере „ВКС“ за най-подходяща абревиатура на приложението „Виртуално училище“?
  Какво ли ще си мислят децата някой ден за Върховен касационен съд …?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.