Добавяне на дневник за дейности за подкрепа за личностно развитие

Внимание: това ръководство важи само за администратори, заместник - директори и директори!

Дневникът за подкрепа е конфиденциален поради чувствителността на информацията и доверителните взаимоотношения между специалиста и учениците. Информацията от дневника е видима само за системните администратори, зам. директор и директора, но не е видима за останалите педагогически специалисти, учители, родители и деца.

1. Добавяне на задължителна учителска роля

На всички с роля "ресурсен учител" и "педагогически съветник" (психолозите и логопедите включително), добавете роля на учител по предмет "Подкрепа за личностно развитие".

Тук можете да си припомните как се добавя роля: https://www.shkolo.bg/blog/dobavi-rolya-potrebitel/

2. Навигирайте до Aдминистрация - Паралелки

3. Кликнете на " Добави"

4. Попълнете данните

Задължително трябва да изберете правилния тип дневник! Изборът на клас и паралелка са съвсем фиктивни - каквото и да посочите, ще можете да добавите ученици от всички паралелки!

5. Запазете промените

За класен ръководител въведете името на специалиста, за когото създавате дневника.

От падащото меню ще получите имената само на потребителите, които имат роля "учител" с маркиран предмет "Подкрепа за личностно развитие"!

6. Създайте дневен режим

 1. Отидете в Администрация - Дневни режими

2. Изберете "Добави режим за ДПЛР"

3. Задайте режима и запазете промените

7.Готово!

По-долу можете да разгледате статията за персонализиране на ДПЛР от специалистите, които ще извършват тази дейност.

18 коментара за “Добавяне на дневник за дейности за подкрепа за личностно развитие”

 1. Това означава, че един ресурсен учител има толкова дневника, на колкото ученици оказва ДПЛР- както е за един учител, преподаващ на няколко класа- има прилика.
  Но логиката в АдминПро е да посочвам на ресурсния учител- учениците, т.е. не е ли по- логично РУ да има един дневник, в който да избирам деца от различни класове, а РУ да си описва дейностите с всяко дете в този единствен дневник; да има добавяне или отпадане на деца… и т.н.

  1. Няма нужда да създавате по един дневник за всеки ученик. В един дневник може да посочите и всички ученици в училището, ако желаете.

 2. Каква е смисълът от дневен режим ако няма седмично разписание?

  1. Здравейте, за да въведете седмично разписание, е необходимо първо да създадете дневен режим.
   Поздрави!

 3. Дневника, който сте направили в момента е приложим само в една малка част от дейността ресурсните учители, логопед, педагогически съветник и психолог. Тази въпросна част е общата подкрепа. Обяснявам защо с пример.
  Логопед има час с 2 деца от 4а клас в понеделник трети час по график, който е одобрен от директора. Това означава, че тези две деца трябва да бъдат извадени от класа като присъствия. Логопеда да си въведе тема на часа, да пише отсъствия ако детето отсъства и т.н.
  Същата е картинката с ресурсните учители. При някой от психолозите и педагогическите съветници също има график на часовете с точно определени деца. Аз не виждам реализация на това нещо. Мисля, че имате още много работа по този дневник преди да бъде готов за реална употреба.

 4. Изпълних всичко по създаване на Дневник за подкрепа на ресурсен учител, но не мога да го персонализирам, защото не ми излиза Подкрепа.

 5. При мен в „Администрация“-„Дневни режими“ изчезна бутонът „Добави режим за ДПЛР“- помогнете !!

  1. Това означава, че всички ДПЛР дневници вече имат зададен дневен режим. В този случай бутонът се скрива, защото на практика нямате нужда от него повече.

 6. Здравейте, в нашето училище ние имаме ресурсен учител, психолог и логопед и всички те работят с деца от 1 до 7 клас, но не мога да въведа повече от един учител на клас. Как да процедирам в този случай?

  1. Здравейте,
   Необходимо е да направите отделен дневник за всеки един от специалистите.
   Поздрави!

 7. Здравейте, ние имаме ресурсен учител на 0,5 щат, който също е и логопед на 0,5 щат. Имаме също и психолог на 0,5 щат, който е и също ресурсен на 0,5 щат.
  Колко дневника трябва да им създам? За всеки по 1 бр. или за всеки щат по 1 бр. (общо 4)?

  1. Здравейте, колко дневници са имали докато сте били на хартиен носител?

 8. Дневникът за педагогическия съветник трябва да има следните функции и възможности:
  – възможност сам да си добавя и въвежда предмети и теми към тях, както при другите дневници, понеже работи и с учители, родители и организации. В момента за този вид дневник липсва тази възможност.
  – горните неща да могат да се съчетават с подкрепа, когато има такава. Всеки ден няма подкрепи, или е максимум за час – два.

 9. Как да премахнем седмично разписание от дневника без да заличим нанесения материал? Досега колежката си нанасяше с бързо добавяне, но след намеса сега й излиза седмично разписание.

  1. Здравейте,
   Най-добре се обадете на 0999 996 995, за да проследим какво се е случило и да ви съдействаме.
   Поздрави!

 10. Здравейте! При нас работят 10 специалисти осигуряващи ДПЛР. Всеки от тях с индивидуален график, според децата и учениците. Мога ли да задам различен дневен режим за всеки специалист? И второ, мога ли да задам режим само за 1 учебен срок?

  1. Здравейте, необходимо е да създадете отделен дневник за подкрепа на всеки специалист, като всеки дневник има свой дневен режим. Когато преминете във втори срок, се редактират дневните режими.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.