Как да добавя информация за личен лекар на ученик

ВНИМАНИЕ: това ръководство е актуално единствено за класни ръководители и училищни администратори.

1. Изберете вашия клас в модул "Дневник"

2. Изберете секция "Ученици"

Възможно е тя да е скрита най-вдясно по лентата с реквизити на дневника, където има меню "Още".

3. Натиснете бутон "Добави"

4. Изберете опция "Личен лекар"

5. Изберете ученик

 

6. Въведете име и телефон на личния лекар

Може да въведете и други данни за личния лекар, но име и телефон са задължителни (като реквизите в училищния дневник). При добавяне на личен лекар се показва меню с въведени вече в системата лични лекари:

7. Натиснете бутон "Запази"

8. Готово!

Личният лекар е успешно добавен в класа.

27 коментара за “Как да добавя информация за личен лекар на ученик”

 1. Има един и същ лекар на няколко деца и системата не ме допуска да вървя напред!Какво правим?(изписва ми грешка)

 2. Имаше проблем с въвеждането на един и същ личен лекар в един клас. Проблемът е оправен. Благодарим ви за сигнала, г-н Тодоров!

 3. „Грешка! Съществува потребител с този тел. номер, но с други имена. Въведете коректни имена или се обърнете към ШКОЛО.“

  За пръв път въвеждам данните за този лекар и получавам това съобщение. Данните за лекаря са ми подадени от родител, освен това проверих за достоверността на информацията в „Google“ – нямаше разминаване.

 4. Здравейте, свържете се с нас по някой от телефоните за техническа помощ и ще проверим с какво име е бил въведен личният лекар от ваш колега в системата?

 5. „Грешка! Съществува потребител с този тел. номер, но с други имена. Въведете коректни имена или се обърнете към ШКОЛО.“

  За пръв път въвеждам данните за този лекар и получавам това съобщение. Данните за лекаря са ми подадени от родител.

  1. Здравейте, г-жо Димитрова!
   Явно данните не са коректни (било то телефонният номер или фамилията на личния лекар). Звъннете ни през седмицата на някой от номерата за техническа помощ и ще ви кажем къде е проблемът.

 6. Здравейте,
  Сменявам името на лекаря и тел. и не го приема. Говорих с родителя,че са сменили лекаря с този.
  Моля ,помогнете.

  1. Здравейте, най-вероятно има конфликт във въведения от вас нов телефонен номер (т.е. има друг потребител със същия номер). Моля, свържете се с телефона за техническа помощ 0999 996 995 и колегите ще направят справка по телефонен номер.

 7. В програмирането има термин „номенклатура“. Използва се за стандартизиране на входните данни. Направете избора на лекар от селект елемент със заредени предварително въведени данни за личните лекари. Ще улесните и потребителите при въвеждането, и валидацията на формата преди събмит и ще съхранявате в базата само id (което надявам се все пак да правите и сега, но полагате излишни усилия да предпазите потребителите от въвеждане на един и същи лекар изписан по различен начин, като същевременно затруднявате работата с ПП)…

  1. В момента в системата има номенклатура, включваща 44 000 лични лекари. Падащо меню с всички от тях е немислимо. Ограничаване по град също не е ОК по очевидни причини.
   Все пак приемам обратната връзка и имам идеи как може да подобрим процеса по въвеждане на личен лекар, така че да има „подсказка“ за име/телефон на лекаря. Благодаря ви за конструктивния тон!

 8. „Грешка! Съществува потребител с този тел. номер, но с други имена. Въведете коректни имена или се обърнете към ШКОЛО.“
  Данните са коректни. Виждам, че има и други запитвания за този проблем, но не прочитам решение.

  1. Свържете с нас по телефон, за да проверим конкретния телефонен номер и кой е въведен срещу него. Междувременно ние ще измислим нов вариант за въвеждане на личните лекари, за да ви спестим проблема с тел. номера, доколкото е възможно.

 9. Имам проблем с въвеждането на личен лекар. Оказва се ,че четирима от учениците са с нов личен лекар. Не мога да изтрия старите и да въведа новите лични лекари. На един не мога да сменя номера. А на още един ученик името на личния лекар въобще изчезна.

  1. Здравейте! Ако все още имате затруднения с въвеждането на личните лекари, моля обадетени са на телефоните за тех.поддръжка на сайта:
   0999 996 995 или 0999 969 695
   Поздрви!

 10. Не мога да въведа данните на един и същ лекар за повече от един ученик. След като веднъж са въведени данните на личния лекар и въведа телефония му номер за втори ученик останалите полета се оцветяват. Името и фамилията на лекаря се изписват автоматично в полетата, но населеното място не може да бъде избрано. Полето е неактивно.

  1. Здравейте,
   Това беше проблем от платформата, но вече е напълно отстранен.
   Поздрави!

 11. Здравейте!Не мога да въведа телефон на личен лекар.ПРобвах няколко пъти с +359

 12. Ако има двама лични лекари, но с един и същ номер (случва се когато е стационарен), дава грешка от типа на описаните по-горе. Миналата година имаше опция с добавяне на -1 (до колкото помня от ръководството) след телефонния номер. Това в сила ли е и сега?

 13. Здравейте, класните ръководители и администратора не могат да сменят личния лекар на учениците, так където има промяна. Изписва „Грешка! Не можете да редактирате имената на потребител, който е личен лекар на повече от един ученик“. Как следва да действаме при тази ситуация?

  1. Здравейте,
   Просто добавете новия личен лекар. Системата ще премахне стария.
   Поздрави!

 14. При въвеждане на личен лекар на ученик на телефонния номер излиза сгрешено изписана фамилия на лекаря (проверих в регистъра на личните лекари) (Например написана фамилия ПавКова – а родителя ми е дал Павлова, АДева вместо Ацева, СНоянова вместо Стоянова). Да не говорим, че половината лекари са с име Д-р или Доктор – разбирам колегите, които не са знаели малкото име, но ако на мен ми е дадено – нямам възможност да го въведа. Автоматично попълнените полета не са достъпни за редактиране – ако ги отключите, учителите ще можем да си оправяме грешките един на друг. Трябва да се въведе правило, за телефони на групови практики – един тел. на много лекари.

  1. Здравейте,
   Единственият вариант е да добавите нов личен лекар, като след телефонният номер сложите наклонен черта и някакви цифри. По този начин полетата за попълване на имена ще се отключат.
   Поздрави!

 15. Здравейте, може ли родител да добави име и телефон на личния лекар на детето или това е в администраторските права само на класния ръководител и училищния администратор?

  1. Здравейте, тези данни се добавят само от класен ръководител или при необходимост от училищен администратор.
   Поздрави!

 16. Защо няма автоматично прехърляне на данните за личния лекар към НЕИСПУО, а трябва отново да ги набираме?

  1. Здравейте, към настоящия момент не се прехвърлят данни от Школо към НЕИСПУО. Процесът все още се разработва.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.