Как да добавя информация за личен лекар на ученик

ВНИМАНИЕ: това ръководство е актуално единствено за класни ръководители и училищни администратори.

1. Изберете вашия клас в модул "Дневник"

2. Изберете секция "Ученици"

Възможно е тя да е скрита най-вдясно по лентата с реквизити на дневника, където има меню "Още".

3. Натиснете бутон "Добави"

4. Изберете опция "Личен лекар"

5. Изберете ученик

 

6. Въведете име и телефон на личния лекар

Може да въведете и други данни за личния лекар, но име и телефон са задължителни (като реквизите в училищния дневник). При добавяне на личен лекар се показва меню с въведени вече в системата лични лекари:

7. Натиснете бутон "Запази"

8. Готово!

Личният лекар е успешно добавен в класа.

16 коментара за “Как да добавя информация за личен лекар на ученик”

 1. Има един и същ лекар на няколко деца и системата не ме допуска да вървя напред!Какво правим?(изписва ми грешка)

 2. Имаше проблем с въвеждането на един и същ личен лекар в един клас. Проблемът е оправен. Благодарим ви за сигнала, г-н Тодоров!

 3. „Грешка! Съществува потребител с този тел. номер, но с други имена. Въведете коректни имена или се обърнете към ШКОЛО.“

  За пръв път въвеждам данните за този лекар и получавам това съобщение. Данните за лекаря са ми подадени от родител, освен това проверих за достоверността на информацията в „Google“ – нямаше разминаване.

 4. Здравейте, свържете се с нас по някой от телефоните за техническа помощ и ще проверим с какво име е бил въведен личният лекар от ваш колега в системата?

 5. „Грешка! Съществува потребител с този тел. номер, но с други имена. Въведете коректни имена или се обърнете към ШКОЛО.“

  За пръв път въвеждам данните за този лекар и получавам това съобщение. Данните за лекаря са ми подадени от родител.

  1. Здравейте, г-жо Димитрова!
   Явно данните не са коректни (било то телефонният номер или фамилията на личния лекар). Звъннете ни през седмицата на някой от номерата за техническа помощ и ще ви кажем къде е проблемът.

 6. Здравейте,
  Сменявам името на лекаря и тел. и не го приема. Говорих с родителя,че са сменили лекаря с този.
  Моля ,помогнете.

  1. Здравейте, най-вероятно има конфликт във въведения от вас нов телефонен номер (т.е. има друг потребител със същия номер). Моля, свържете се с телефона за техническа помощ 0999 996 995 и колегите ще направят справка по телефонен номер.

 7. В програмирането има термин „номенклатура“. Използва се за стандартизиране на входните данни. Направете избора на лекар от селект елемент със заредени предварително въведени данни за личните лекари. Ще улесните и потребителите при въвеждането, и валидацията на формата преди събмит и ще съхранявате в базата само id (което надявам се все пак да правите и сега, но полагате излишни усилия да предпазите потребителите от въвеждане на един и същи лекар изписан по различен начин, като същевременно затруднявате работата с ПП)…

  1. В момента в системата има номенклатура, включваща 44 000 лични лекари. Падащо меню с всички от тях е немислимо. Ограничаване по град също не е ОК по очевидни причини.
   Все пак приемам обратната връзка и имам идеи как може да подобрим процеса по въвеждане на личен лекар, така че да има „подсказка“ за име/телефон на лекаря. Благодаря ви за конструктивния тон!

 8. „Грешка! Съществува потребител с този тел. номер, но с други имена. Въведете коректни имена или се обърнете към ШКОЛО.“
  Данните са коректни. Виждам, че има и други запитвания за този проблем, но не прочитам решение.

  1. Свържете с нас по телефон, за да проверим конкретния телефонен номер и кой е въведен срещу него. Междувременно ние ще измислим нов вариант за въвеждане на личните лекари, за да ви спестим проблема с тел. номера, доколкото е възможно.

 9. Имам проблем с въвеждането на личен лекар. Оказва се ,че четирима от учениците са с нов личен лекар. Не мога да изтрия старите и да въведа новите лични лекари. На един не мога да сменя номера. А на още един ученик името на личния лекар въобще изчезна.

  1. Здравейте! Ако все още имате затруднения с въвеждането на личните лекари, моля обадетени са на телефоните за тех.поддръжка на сайта:
   0999 996 995 или 0999 969 695
   Поздрви!

 10. Не мога да въведа данните на един и същ лекар за повече от един ученик. След като веднъж са въведени данните на личния лекар и въведа телефония му номер за втори ученик останалите полета се оцветяват. Името и фамилията на лекаря се изписват автоматично в полетата, но населеното място не може да бъде избрано. Полето е неактивно.

  1. Здравейте,
   Това беше проблем от платформата, но вече е напълно отстранен.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.