Как да променя колоните в таблица?

1. Отидете на страницата с таблицата, която желаете да промените

Например "Администрация - Потребители".

2. Натиснете бутон "Колони"

3. Изберете колоните, които желаете да покажете или скриете от екрана

4. Ето го резултата

18 коментара за “Как да променя колоните в таблица?”

 1. Здравейте, статистиката ви продължава да показва грешни резултати. В момента, например, показва невярно среден успех от срочни оценки по всички нанесени такива.

  1. Статистиката е коректна. Разгледайте подробно срочните оценки на вашето дете и ще забележите, че една от оценките е 5.67 (а не 6.00).

 2. Здравейте , статистиката Ви не е вярна.Дори и когато пресметна точно – много е далече от истината.Моля вижте си алгоритмите , дали някой не е точен. Давам пример : при успех точно пресметнат , а не закръглен – Вие давате среден успех 5.46 , а реалния успех е 5.580333!!! Как тогава е корекна вашата статистика? Моля да ми отговорите коректно , коя е причината за това?

  1. Здравейте! Статистиката, която се извежда на заглавния екран е ср.аритметичното от всички вписани оценки. Не е от срочните/годишни оценки, ако това имате предвид.
   Тази информация можете да намерите в Статистики /избирате ученика/ и оттам от падащото меню вместо „всички оценки“, избирате срочна.
   Долу вляво е графата, която посочва успеха. Важно е и също кога сте прегледали подадената статистическа информация – тя се обновява на 24часа, така че е възможно въведена оценка (която е видима),
   да не влизва в изчисленията, ако е била вписана през същия ден. Най-добре пишете на support@shkolo.com, какво точно имате предвид, за кой ученик става въпрос и в кое училище, за да проверим.
   Поздрави!

 3. Здравйте,

  Има ли възможност да видя среден успех по предмети САМО за втори срок, без да се включват оценките от първо?
  Благодаря!
  Елена

  1. Здравейте, г-жо Боева,
   Все още няма възможност за преглед на среден успех за оценките само от втори срок.
   При нововъведения и обновяване на функционалностите, публикуваме информация тук: https://www.shkolo.bg/blog/news/
   Поздрави и лек ден!

 4. Здравейте, имам напуснал ученик, отписах го от базата данни и качих базата отново, но ученикът стои с червен цвят. Бих искала да го изтрия, за да се преномерират учениците както ще бъдат в дневника от 15.09.2019.
  Моля за помощ!

  1. Ако сте адмнистратор, отивате в дневника на класа -> секция „Ученици“ и натискате бутон „Заличи“. С негова помощ може да изтриете „червения“ (напуснал) ученик.

 5. Здравейте! При предишен опит виждах темите по различните предмети, днес – не мога да ги открия. Къде се намират?

  1. Здравейте,
   Всяко училище само решава дали темите да са достъпни или не за родителите и учениците. Ако не ги виждате, значи че са ви забранили достъпа.Можете да се обърнете към класния ръководител за повече информация.
   Поздрави!

 6. Как се отстраняват изтрити оценки и отсъствия т.е да няма видимост на действията.

 7. Здравейте! От училището на дъщеря ми искат да се въведат данните на личния лекар. Доста време порових, но не успях да намеря такава възможност. Бихте ли ми помогнали къде да търся тази възможност. Благодаря предварително!

  1. Здравейте, личните лекари се въвеждат само от класен ръководител или администратор. Вие нямата подобна опция.
   Поздрави!

 8. Здравейте, когато създам справка за срочни/ годишни оценки предметите не излизат подредени както са по учебен план. След като генерирам excel файл там мога да размествам колони, но ми се струва не много коректно като действия. Има ли възможност предметите да се подредят още преди да се направи справка да бъдат както са по учебен план

  1. Здравейте,
   Моля, посочете за кое училище става въпрос, както и за кои класове, за да проверя.
   Поздрави!

 9. Здравейте, ръководството ми изисква справка за брой отсъствали ученици за седмицата. Има ли такава статистика и ако има къде да погледна?

  1. Здравейте, на този етап може да отидете в отсъствията на дневника на съответния клас и да зададете филтър от дата до дата и след това печат.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.