Как да променя колоните в таблица?

1. Отидете на страницата с таблицата, която желаете да промените

Например "Администрация - Потребители".

2. Натиснете бутон "Колони"

3. Изберете колоните, които желаете да покажете или скриете от екрана

4. Ето го резултата

38 коментара за “Как да променя колоните в таблица?”

 1. Здравейте, статистиката ви продължава да показва грешни резултати. В момента, например, показва невярно среден успех от срочни оценки по всички нанесени такива.

  1. Статистиката е коректна. Разгледайте подробно срочните оценки на вашето дете и ще забележите, че една от оценките е 5.67 (а не 6.00).

 2. Здравейте , статистиката Ви не е вярна.Дори и когато пресметна точно – много е далече от истината.Моля вижте си алгоритмите , дали някой не е точен. Давам пример : при успех точно пресметнат , а не закръглен – Вие давате среден успех 5.46 , а реалния успех е 5.580333!!! Как тогава е корекна вашата статистика? Моля да ми отговорите коректно , коя е причината за това?

  1. Здравейте! Статистиката, която се извежда на заглавния екран е ср.аритметичното от всички вписани оценки. Не е от срочните/годишни оценки, ако това имате предвид.
   Тази информация можете да намерите в Статистики /избирате ученика/ и оттам от падащото меню вместо „всички оценки“, избирате срочна.
   Долу вляво е графата, която посочва успеха. Важно е и също кога сте прегледали подадената статистическа информация – тя се обновява на 24часа, така че е възможно въведена оценка (която е видима),
   да не влизва в изчисленията, ако е била вписана през същия ден. Най-добре пишете на support@shkolo.com, какво точно имате предвид, за кой ученик става въпрос и в кое училище, за да проверим.
   Поздрави!

 3. Здравйте,

  Има ли възможност да видя среден успех по предмети САМО за втори срок, без да се включват оценките от първо?
  Благодаря!
  Елена

  1. Здравейте, г-жо Боева,
   Все още няма възможност за преглед на среден успех за оценките само от втори срок.
   При нововъведения и обновяване на функционалностите, публикуваме информация тук: https://www.shkolo.bg/blog/news/
   Поздрави и лек ден!

 4. Здравейте, имам напуснал ученик, отписах го от базата данни и качих базата отново, но ученикът стои с червен цвят. Бих искала да го изтрия, за да се преномерират учениците както ще бъдат в дневника от 15.09.2019.
  Моля за помощ!

  1. Ако сте адмнистратор, отивате в дневника на класа -> секция „Ученици“ и натискате бутон „Заличи“. С негова помощ може да изтриете „червения“ (напуснал) ученик.

 5. Здравейте! При предишен опит виждах темите по различните предмети, днес – не мога да ги открия. Къде се намират?

  1. Здравейте,
   Всяко училище само решава дали темите да са достъпни или не за родителите и учениците. Ако не ги виждате, значи че са ви забранили достъпа.Можете да се обърнете към класния ръководител за повече информация.
   Поздрави!

 6. Как се отстраняват изтрити оценки и отсъствия т.е да няма видимост на действията.

 7. Здравейте! От училището на дъщеря ми искат да се въведат данните на личния лекар. Доста време порових, но не успях да намеря такава възможност. Бихте ли ми помогнали къде да търся тази възможност. Благодаря предварително!

  1. Здравейте, личните лекари се въвеждат само от класен ръководител или администратор. Вие нямата подобна опция.
   Поздрави!

 8. Здравейте, когато създам справка за срочни/ годишни оценки предметите не излизат подредени както са по учебен план. След като генерирам excel файл там мога да размествам колони, но ми се струва не много коректно като действия. Има ли възможност предметите да се подредят още преди да се направи справка да бъдат както са по учебен план

  1. Здравейте,
   Моля, посочете за кое училище става въпрос, както и за кои класове, за да проверя.
   Поздрави!

 9. Здравейте, ръководството ми изисква справка за брой отсъствали ученици за седмицата. Има ли такава статистика и ако има къде да погледна?

  1. Здравейте, на този етап може да отидете в отсъствията на дневника на съответния клас и да зададете филтър от дата до дата и след това печат.
   Поздрави!

 10. Здравейте,как да отбележа за даден ученик ,че е освободен от ФВС на графа оценки?

 11. Ученици със Специални образователни потребности, които са на индивидуален учебен план и оценявани с качествени оценки по повечето учебни предмети, се оценяват с текущи през двата срока и годишна такава. При освобождаване от срочни оценки системата не позволява нанасяне на годишна оценка. Може ли да помогнете или да се справям сама? Приемам всякакъв отговор и желая много усмивки!

  1. Здравейте, за да нанесете годишна оцека, не е необходимо да Ви се зарежда прогнозна такава. Отидете в паралелката на таб оценки и натиснете бутона „Добави“. Срещу името на ученика, посочете конкретната оценка и в тип изберете „Годишна“. Запазете и е готово.
   Поздрави!

 12. Здравейте защо успехът не е изчислен коректно и не се обновява навреме ?

  1. Здравейте, в статистики обновяването се забавя по време на интензивните периоди. Обновяването ще стане на по- късен етап. За следващата учебна година статистиките ще бъдат подобрени и подобни забавяния ще бъдат намалени до минимум.
   Поздрави!

 13. Здравейте! Как мога да изтрия погрешно вписани разпределения?

  1. Здравейте, влезте в класа през „Дневник“, отидете на таб „Тематични разпределения“, изберете предмета, в който сте качили теми и натиснете бутона „Изтрий“.
   Поздрави!

 14. Здравейте! Как мога да премахна погрешно вписани разпределения?

  1. Здравейте, влезте в класа през „Дневник“, отидете на таб „Тематични разпределения“, изберете предмета, в който сте качили теми и натиснете бутона „Изтрий“.
   Поздрави!

 15. Здравейте! Бих искала да въведа информация за новото училище на дъщеря ми и новия клас, в който е приета, но системата продължава да ми показва като актуални данни от миналата година, когато съм използвала електронния дневник към школа „НИЯ“ за подготовка на изпити след 7-ми клас. Бихте ли ми казали как да актуализирам информацията?

  1. Здравейте, виждам, че вече сте добавена като родител към новото училище.
   Поздрави!

 16. Здравейте, имам създаден профил в Школо, но бих искала да регистрирам и профил на детето в ka1. Bg. Имам нужда от съдействие.

  1. Здравейте, виждам, че регистрацията на ученика е успешна.
   Поздрави!

 17. Здравейте, детето ли е в 3 клас. До скоро в школо ми излизаха темите по всеки предмет, и кой урок са взели за деня. Тази опция вече я няма. Каква е причината?

  1. Здравейте, от училището са включили настройка, с която темите на часа не са видими от ученици и родители.
   Поздрави!

 18. Здравейте!Двете ми деца са в едно и също училище.Малкият е първи клас.Неговите резултати ги виждам без проблем.Големият е в седми .Тъй като,шести и част от седми беше в друго училище,а сега е отново в старото,стана каша с неговият дневник.
  Моля,помогнете ми ,като изтриете старите му резултати от 2020г.които излизат.Благодаря!

  1. Здравейте, когато и двете деца са в една училище, не се използва бутона „Роля“, при наличието на такъв. Натиснете на „Дневник“ в конкретното училище и ще видите двете деца едно под друго.
   Поздрави!

 19. Здравейте, имам проблем с виждането на оценките на дъщеря ми. Колоната с името на предмета е толкова широка, че оценките се губят и това е след 11.01

  1. Здравейте, от описания проблем разбирам, че вероятно сте увеличили екрана си (zoom). Можете да го намалите, за да виждате повече данни на него.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.