Генериране на личен картон

Лични картони могат да се генерират от класните ръководители, директорите и системните администратори.

1.Навигирайте до модул “Деловодство” 

Изберете “Ученически документи” и натиснете бутон “Добави”.

2. Изберете тип документ

От падащите менюта изберете Личен картон, името на училището, което издава документа и ученика, за когото искаме да го издадем

След това натиснете бутонът “Запази и премини.

3. Попълнете необходимата информация за ученика

 Ако зададеният ученик е учил в училището ви от осми клас и вие съответно вече използвате дневникът на Школо, данните за оценките се генерират автоматично от платформата с помощта на бутон "Зареди от Дневник", в противен случай трябва да въведете оценките за съответните класове ръчно.

Ръчно въвеждане на оценки- падащото меню разполага с всички оценки включително и с осв. (освободен от оценка). Ако по невнимание сте избрали грешна оценка, може да я премахнете като кликнете върху празното поле в падащото меню, което в нашата ситуация е оцветено в синьо.

За преминаване към по-горен клас използвайте бутона “Запази и премини”.

При нужда да промените поредността на предметите, следвайте следните стъпки:

1.Натиснете на чертите пред името на предмета

2.Издърпайте до желаната позиция, в този случай 6

След въвеждането на оценките в съответните класове за даденото дете имате възможност да въведете оценки от приравнителните му/й изпити, ако са държани такива, в стъпка "Приравнителни", която ще достъпите чрез натискане на бутон "Запази и премини".

Тук отново имате опцията "Вземи от Дневник".

В стъпка "Резултати", която отново се достъпва чрез натискането на бутон "Запази и премини" , имате възможност да въведете данни като Резултати от обучението в първи гимназиален етап, Резултати от обучението във втори гимназиален етап, Успех от задължителните държавни зрелостни изпити и/или държавния изпит за придобиване на степен на професионална квалификация, Успех от допълнително положените държавни зрелостни изпити.

Тук отново имате опцията "Вземи от Дневник".

В последният етап на генерирането на личен картон "Санкции" имате възможност да впишете или да генерирате всички санкции, зададени за конкретното дете.

Тук отново имате опцията "Вземи от Дневник".

4. За да генерирате личния картон, натиснете бутон “ЗАПАЗИ”.

След генерирането на личният картон имате възможност да го изтеглите в PDF вариант, да го изтриете или да го редактирате.

До опцията Редактирай и Изтрий имат достъп създателят на личния картон и системният администратор

17 коментара за “Генериране на личен картон”

 1. Здравейте,
  За сега ние не въвеждаме отсъствия на учениците в ел. дневник, но искаме да ползваме електронни лични картони. Моят въпрос е дали ще е възможно ръчно да се въвеждат отсъствията от класните ръководители.

  1. Здравейте, дори в момента е възможно класните ръководители и всички останали преподаватели да въвеждат отъствия. Колкото до личните картони, отсъствията там ще се генерират автоматично, след като веднъж са въведени в платформата.Ще имате и опция за редакция.
   Поздрави!

 2. Как да отбележа качествени оценки на ученици със СОП в личните им картони /липсват като опция в падащото меню/

  1. Здравейте, на този етап няма такава опция. Добавяме я към списъка със задачи.
   Поздрави!

 3. Здравейте,
  успешно генерирах личните катони на учениците преди края на срока. Сега искам да добавя от дневника срочните оценки
  /от редактиране/, но те не се зареждат. Моля за съдействие.

  1. Здравейте, след релийза утре вечер ще се добавят.
   Поздрави!

 4. Здравейте! Добре би било да има опция за добавяне на нова страница за един и същи клас в личния картон, ако ученикът повтаря класа. На този етап това няма как да се направи. Имах случай с ученик, повтарял миналата година осми клас, но могат да се въведат резултатите само за едната година. А оценките от годината, която ученикът повтаря, трябва да присъстват, защото документално мотивират причината за оставането. Трябва да има възможност те да се елиминират, ако ще има опция, при която се генерират удостоверения за 10. клас.
  Като цяло – поздравления! Автоматичното прехвърляне на данните от дневника в картона е много удобно.

  1. Здравейте! Съвсем скоро ще добавим бутони „Добави страница“, „Премахни страница“. Благодарим за конструктивната обратна връзка!

 5. Има ли възможност при въвеждане на имената на предметите и хорариума за отминали години, когато училището още не е работило с Школо ,да се прилагат за всички ученици, а да не се въвеждат ръчно за всеки ученик?

 6. Здравейте. Бих искала да попитам защо личен картон с номенклатурен номер 3-52 не е наличен? Още повече, че 3-52 не се отличава от 3-51 кой знае колко. Повече от три години преследвате и се мъчите да убедите всички, че сте най-добрите, та дори ни задължават да Ви ползваме. Като е така докажете го, а не работете на парче – там, където на Вас Ви е интересно и имате изгода. 3-52 е част от документите, включени в задължителната документацията за училищата, работещи по модули и в наредбата за документите.

 7. Здравейте. Бих искала да попитам защо личен картон с номенклатурен номер 3-52 не е наличен? Още повече, че 3-52 не се отличава от 3-51 кой знае колко. Повече от три години преследвате и се мъчите да убедите всички, че сте най-добрите, та дори ни задължават да Ви ползваме. Като е така докажете го, а не работете на парче – там, където на Вас Ви е интересно и имате изгода. 3-52 е част от документите, включени в задължителната документацията за училищата, работещи по модули и в наредбата за документите.
  Явно отговаряте само, когато Ви е изгодно, аз работата, която не сте свършили – не.

 8. Здравейте,
  Съгласно закона класовете се изписват с римски цифри, а при Вас странно защо са с арабски. Бихте ли си коригирали неточността.

 9. Здравейте,
  не мога да намеря в ръководството къде е описано: от къде да въведа диплома за завършено основно образование.
  От тази година ще използваме модула лични картони, което е едно неверояно улеснение за нас.

  1. Здравейте,
   Всички ученически документи може да намерите в модул деловодство. Няма ръководство за въвеждането на димпломата. Ще добавим на по-късен етап.
   Поздрави!

 10. Кога ще има е-вариант на личен картон с номенклатурен номер3-52? Той е част от учебната документация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.