Генериране на личен картон

Лични картони могат да се генерират от класните ръководители, директорите и системните администратори.

1.Навигирайте до модул “Деловодство” 

Изберете “Ученически документи” и натиснете бутон “Добави”.

2. Изберете тип документ

От падащите менюта изберете Личен картон, името на училището, което издава документа и ученика, за когото искаме да го издадем

След това натиснете бутонът “Запази и премини.

3. Попълнете необходимата информация за ученика

 Ако зададеният ученик е учил в училището ви от осми клас и вие съответно вече използвате дневникът на Школо, данните за оценките се генерират автоматично от платформата с помощта на бутон "Зареди от Дневник", в противен случай трябва да въведете оценките за съответните класове ръчно.

Ръчно въвеждане на оценки- падащото меню разполага с всички оценки включително и с осв. (освободен от оценка). Ако по невнимание сте избрали грешна оценка, може да я премахнете като кликнете върху празното поле в падащото меню, което в нашата ситуация е оцветено в синьо.

За преминаване към по-горен клас използвайте бутона “Запази и премини”.

При нужда да промените поредността на предметите, следвайте следните стъпки:

1.Натиснете на чертите пред името на предмета

2.Издърпайте до желаната позиция, в този случай 6

След въвеждането на оценките в съответните класове за даденото дете имате възможност да въведете оценки от приравнителните му/й изпити, ако са държани такива, в стъпка "Приравнителни", която ще достъпите чрез натискане на бутон "Запази и премини".

Тук отново имате опцията "Вземи от Дневник".

В стъпка "Резултати", която отново се достъпва чрез натискането на бутон "Запази и премини" , имате възможност да въведете данни като Резултати от обучението в първи гимназиален етап, Резултати от обучението във втори гимназиален етап, Успех от задължителните държавни зрелостни изпити и/или държавния изпит за придобиване на степен на професионална квалификация, Успех от допълнително положените държавни зрелостни изпити.

Тук отново имате опцията "Вземи от Дневник".

В последният етап на генерирането на личен картон "Санкции" имате възможност да впишете или да генерирате всички санкции, зададени за конкретното дете.

Тук отново имате опцията "Вземи от Дневник".

4. За да генерирате личния картон, натиснете бутон “ЗАПАЗИ”.

След генерирането на личният картон имате възможност да го изтеглите в PDF вариант, да го изтриете или да го редактирате.

До опцията Редактирай и Изтрий имат достъп създателят на личния картон и системният администратор

61 коментара за “Генериране на личен картон”

 1. Здравейте,
  За сега ние не въвеждаме отсъствия на учениците в ел. дневник, но искаме да ползваме електронни лични картони. Моят въпрос е дали ще е възможно ръчно да се въвеждат отсъствията от класните ръководители.

  1. Здравейте, дори в момента е възможно класните ръководители и всички останали преподаватели да въвеждат отъствия. Колкото до личните картони, отсъствията там ще се генерират автоматично, след като веднъж са въведени в платформата.Ще имате и опция за редакция.
   Поздрави!

 2. Как да отбележа качествени оценки на ученици със СОП в личните им картони /липсват като опция в падащото меню/

  1. Здравейте, на този етап няма такава опция. Добавяме я към списъка със задачи.
   Поздрави!

 3. Здравейте,
  успешно генерирах личните катони на учениците преди края на срока. Сега искам да добавя от дневника срочните оценки
  /от редактиране/, но те не се зареждат. Моля за съдействие.

  1. Здравейте, след релийза утре вечер ще се добавят.
   Поздрави!

 4. Здравейте! Добре би било да има опция за добавяне на нова страница за един и същи клас в личния картон, ако ученикът повтаря класа. На този етап това няма как да се направи. Имах случай с ученик, повтарял миналата година осми клас, но могат да се въведат резултатите само за едната година. А оценките от годината, която ученикът повтаря, трябва да присъстват, защото документално мотивират причината за оставането. Трябва да има възможност те да се елиминират, ако ще има опция, при която се генерират удостоверения за 10. клас.
  Като цяло – поздравления! Автоматичното прехвърляне на данните от дневника в картона е много удобно.

  1. Здравейте! Съвсем скоро ще добавим бутони „Добави страница“, „Премахни страница“. Благодарим за конструктивната обратна връзка!

 5. Има ли възможност при въвеждане на имената на предметите и хорариума за отминали години, когато училището още не е работило с Школо ,да се прилагат за всички ученици, а да не се въвеждат ръчно за всеки ученик?

 6. Здравейте. Бих искала да попитам защо личен картон с номенклатурен номер 3-52 не е наличен? Още повече, че 3-52 не се отличава от 3-51 кой знае колко. Повече от три години преследвате и се мъчите да убедите всички, че сте най-добрите, та дори ни задължават да Ви ползваме. Като е така докажете го, а не работете на парче – там, където на Вас Ви е интересно и имате изгода. 3-52 е част от документите, включени в задължителната документацията за училищата, работещи по модули и в наредбата за документите.

 7. Здравейте. Бих искала да попитам защо личен картон с номенклатурен номер 3-52 не е наличен? Още повече, че 3-52 не се отличава от 3-51 кой знае колко. Повече от три години преследвате и се мъчите да убедите всички, че сте най-добрите, та дори ни задължават да Ви ползваме. Като е така докажете го, а не работете на парче – там, където на Вас Ви е интересно и имате изгода. 3-52 е част от документите, включени в задължителната документацията за училищата, работещи по модули и в наредбата за документите.
  Явно отговаряте само, когато Ви е изгодно, аз работата, която не сте свършили – не.

 8. Здравейте,
  Съгласно закона класовете се изписват с римски цифри, а при Вас странно защо са с арабски. Бихте ли си коригирали неточността.

 9. Здравейте,
  не мога да намеря в ръководството къде е описано: от къде да въведа диплома за завършено основно образование.
  От тази година ще използваме модула лични картони, което е едно неверояно улеснение за нас.

  1. Здравейте,
   Всички ученически документи може да намерите в модул деловодство. Няма ръководство за въвеждането на димпломата. Ще добавим на по-късен етап.
   Поздрави!

 10. Кога ще има е-вариант на личен картон с номенклатурен номер3-52? Той е част от учебната документация.

 11. Какво означава, че не е планирано разработването му, след като този картон се прилага в училище. А вие претендирате, че вашият дневник е най-добрия и успяхте да внушите това и на министерството. Или правите каквото си искате и когато решите. Този личен картон е част от Наредбата за информацията и документите и Вие, би следвало да го разработите, след като дори и един ученик го ползва, да не говорим за цели класове. Вашата дейност би трябвало да е в служба на училището в цялата му пълнота, а не обратно.

  1. Здравейте, г-жо Петрова,
   Имаме желание да разработим този картон, но в момента нямаме капацитет за него, защото работим
   по по-важни функционалности, касаещи всички училища. Съответно не може да се ангажираме със срок
   кога това ще стане.Нуждата от този картон е коментирана с голяма част от администраторите, които използват
   Школо, и интересът от тяхна страна беше почти нулев.
   Длъжна съм и да уточня, че Школо няма и никога не е имало нищо общо с Министерство на образованието.
   Школо е частен проект, който желае да е в помощ на българското образование.
   Ако наш клиент не харесва нашия продукт,е свободен да избере някой от другите дневници на пазара.
   Поздрави!

 12. Здравейте,
  Прочетох внимателно ръководството. Не открих информация за подписването на личните картони на учениците. Готови са, прикачени са и снимки, но статус „Очаква подпис“ не реагира. Разчитам на Вашата помощ, за която благодаря.

  1. Здравейте,
   Ще се подписват ръчно накрая на годината при разпечатването им.
   Поздрави!

 13. Здравейте,
  Бих желала да попитам по какъв начин става прикачването на снимки на учениците в личлите им картони? Благодаря предварително!

  1. Здравейте,
   Снимките трябва да са качени в профилите на учениците и автоматично ще се заредят в картоните.
   Поздрави!

 14. Здравейте,имам ученичка от друго място.Днес първо въведох оценките й от приравнителните изпити за 8.и 9.клас,те изчезнаха след малко.Писле въведох оценките й от 8.клас от другото училище ръчно.Натискам бутон Запази и премии,а накрая,като затворя и отворя,няма нищо.Администраторът не може да ми помогне,затова пиша тук.

  1. Здравейте,
   Доколкото разбирам става въпрос за личните картони. Важно е, когато вписвате там ръчно информация, да не натискате и бутон „зареди от дневник“, защото това ще изтрие всичко ръчно въведено. За подобни казуси е нй-добре да се обаждате на телефона за технческа поодръжка, за да можем да разгледаме конкретния казус и при евентуален бъг в системата, да запишем проблема.
   Поздрави!

 15. От указанието разбирам,че след като въведа ръчно оценките за класовете и приравнителните изпити, трябва да ми излеза накрая Запази, след което да генерирам картона,за да не изчезне пак всичко,така ли?

  1. Здравейте, да, трябва да натиснете „запази и премини“ и така до края.
   Поздрави!

 16. Здравейте! В вашето училище приехме личните картони на учениците 8-11 клас да са в електронен вариант. За учениците от 8 к.ас всичко работи без проблем, особено чрез опцията „Зареди от дневник“. При останали класове вмъкваме за минали години, в които още училището не е работило с електронния дневник и се натъкнахме на проблем със запазването на ръчно въведените предмети. Според написаното в Ръководството на дневника е добре предидазапочнем въвеждане да натиснем бутон „Зареди от дневник“, независимо, че нямабаза от данни, правим го и след това въвеждаме, но след ново отваряне, въведената информация не е налице. Как да се справим?
  Благодария ви предварително за отговора!
  Д. Манолова – системен администратор

  1. Здравейте, след ръчно въвеждане на информация не трябва да натискате „зареди от дневник“. Единствено е важно да стигнете до последната стъпка „запази“. При повторно отваряне на картона за добавяне на информация също не натискайте „зареди от дневник“ за предходните години. Ако желаете, се обадете на 0999 996 995, за да го направим заедно и да се уверите че всичко работи коректно. Поздрави!

 17. Здравейте!
  Изготвих удостоверение за преместване на ученик, който към момента е в 6-ти клас, при което се генерира справка за срочните оценки от 5-ти клас, а срочните оценки от първи срок на 6-ти клас не се генерират. Излизат само текущите оценки от първи срок /на 6 клас/, а трябва да представя и оценките за завършен първи срок от настоящата учебна година.

  Предварително благодаря за съдействието!

  1. Здравейте,
   Ще се визуализират след четвъртък.
   Поздрави!

 18. Има ли възможност личните картони на учениците да са достъпни поне за гледане за педагогически съветник? Тази информация на мен ми е необходима. Миналата година забранихте генериране на ученическа книжка за моята длъжност- как преценихте, че не ни е нужна- не знам, но сега няма достъп и до картоните на учениците?!

  1. Здравейте,
   Ще ви дадем достъп както до картоните, така и до ученическите книжки.
   Поздрави!

 19. Здравейте!
  Имам въпрос относно раздел Г от УУП при генериране на „Личен картон“. Почти на всеки картон излиза хорариум 1080 за „Работа с ученици и родители“. Какъв е принципът на изчисляване на тези часове? Какво индикира този сбор от 1080?

  Предварително благодаря за отговора!

  1. Здравейте,
   Този „предмет“ е дошъл от Образеца и там е заложен хорариум. Съветвам ви да го премахнете от администрация-паралелки-редакция на дадена паралелка-предмети и учители-минус срещу конкретния предмет.
   Поздрави!

 20. Добро утро!От 01.04.2021г. трябваше да имаме и „Книга за заповеди на директора“,но не я откривам.В деловодство ли трябва да бъде или някъде другаде?

  1. Здравейте,
   „Книга за заповеди на директора“ ще е налична от идната сряда.
   Поздрави!

 21. Здравейте,
  Генерирали сме лични картони на 12 клас, в които трябва да се въведат оценките от ДЗИ. В модула ДЗИ при оценки се отваря падащо меню с цели оценки и не дава възможност да се въведат до стотни. В дипломите това е възможно, но тези оценки трябва да фигурират и в двата документа.
  Поздрави!
  СУ „Васил Априлов“, град Долна Митрополия

  1. Здравейте, чухме се по телефона, за да изясним, че резултатите от ДЗИ се въвеждат в самия дневник, таб ДЗИ, където те се нанасят ръчно и нямате ограничение за въвеждането на необходимите стойности.
   Поздрави!

 22. Здравейте,
  Въпрос за личните картони: ученик не се е явил на приравнителен изпит. Къде да се отрази това?

  1. Здравейте, отидете в класа, изберете таб „Поправителни изпити“, с бутон „Администрирай“ включете изпитните сесии за ученика и запазете. Ще видите две опции- (?) – за поставяне на оценк и Неявил се. Натиснете върху втората опция за да потвърдите, че ученик не се е явил. Когато сте готови в дневника, отидете в Деловодсто, намерете личнкия картон на ученика, редактирайте го и в стъпката с класа, в който е учил последно ученикът, натиснете бътона „Зареди от дневник“, за да се прехвърли информацията в картона. След това запазете (Запази и премини) до последната стъпка.
   Поздрави!

 23. Здравейте, класен съм на 8 клас (прием след 7-ми) и от тази година минавам изцяло на електронни картони. Въпросът ми е генерираните вече лични картони прехвърлят ли се в дневника за следващата учебна година. Питам, защото в титулната страница има информация, която се въвежда ръчно (свидетелства за основно образование напр.) Поздрави.

  1. Здравейте, картоните ще се прехвърлят автоматично до края на седмицата.
   Поздрави!

 24. Защо срока за прехвърляне на картон за следващата учебна година е до 30 септември? Не е ли възможно да се удължи, при нас някои класни не са ги прехвърлили и сега като генерират нови картони информацията от първата страница я няма.

  1. Здравейте, няма срок за прехвърляне на картони. За да се прехвърлят от миналата в настоящата учебна година, не трябва да има нови създадени картони. Проверете за такива и ги изтрийте, след това в старат учебна година отново ще имате бутон за прехвърляне.
   Поздрави!

 25. Здравейте,
  Моят въпрос се отнася до личните картони на учениците:
  Как става добавянето на редове за учебни предмети/модули при „Успех от изпити за промяна на оценка“. Има само 3 реда.
  Благодаря.

  1. Здравейте, според Наредба №3, „Учениците имат право еднократно да се явят на изпити за промяна на годишна оценка
   и/или за промяна на окончателна оценка, като общият брой на изпитите не може да е
   повече от три.“
   Поздрави!

   1. НАРЕДБА № 11 от 1.09.2016 г. за оценяване на резултатите от
    обучението на учениците
    Издадена от министъра на образованието и науката, обн., ДВ, бр. 74 от
    20.09.2016 г., в сила от 20.09.2016 г., изм. и доп., бр. 78 от 29.09.2017 г., в
    сила от 29.09.2017 г., бр. 82 от 5.10.2018 г., бр. 71 от 10.09.2019 г., в сила
    от 10.09.2019 г., бр. 43 от 13.05.2020 г., в сила от 13.05.2020 г., бр. 77 от
    1.09.2020 г., в сила от учебната 2020 – 2021 г.
    чл. 35, ал. 6:“ Всеки ученик има право да положи изпит за промяна на годишна
    оценка по не повече от три учебни предмета общо, изучавани в
    задължителните и/или в избираемите учебни часове…
    чл. 36, ал. 5:Всеки ученик има право да положи изпит за промяна на
    окончателната оценка по не повече от три учебни предмета общо, изучавани
    в задължителните и/или в избираемите учебни часове,
    …..§ 6. Тази наредба влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен
    вестник“ и отменя:
    1. Наредба № 3 от 2003 г. за системата за оценяване (ДВ, бр. 37 от
    2003 г.).
    § 7. (Изм. – ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) (1) Наредбите
    по § 6, т. 1 и 2, с изключение на чл. 7, ал. 6 и чл. 10, ал. 3, т. 1 от
    отменената Наредба № 3 от 2003 г. за системата за оценяване и на чл. 13а,
    ал. 1, т. 1, чл. 14, т. 5, чл. 18а, ал. 8, чл. 20, ал. 7 и чл. 29 от отменената
    Наредба № 3 от 2004 г. за организацията и провеждането на държавните
    зрелостни изпити, продължават да се прилагат през учебната 2016 – 2017 г.,
    учебната 2017 – 2018 г., учебната 2018 – 2019 г., учебната 2019 – 2020 г. и
    учебната 2020 – 2021 г. за учениците по § 24, ал. 2 от преходните и
    заключителните разпоредби на ЗПУО.
    Като имате предвид горепосочените нормативни документи, моля да ми отговорите компетентно на зададения от мен въпрос.

    1. Здравейте, чухме се по телефона и изяснихме казуса. Ще добавим необходимите редове в личния картон.
     Поздрави!

     1. Благодаря и съжалявам, ако съм бил малко рязък в коментарите си.
      Стойков

     2. Здравейте, благодаря за изчерпателните разяснения, за да установим липсата на посочените от Вас редове.
      Поздрави!

 26. Къде и кога трябва да се попълни окончателната годишна оценка по профилиращ предмет, ако ученикът е имал поправителен изпит по някой от модулите. В личния картон няма колона за крайна оценка след поправителните сесии.

  1. Здравейте, отбележете си поправителната сесия в секцията и изкараната оценка. В дневника изтрийте слабата оценка и нанесете оценката от изпита. Изтрийте и оценката в основния профилиращ предмет, за да се отрази коректно средноаритметичната стойност, след корекцията в модула и я потвърдете отново.
   В следващата учебна година оценката от поправителен изпит по модул, ще се смята автоматично в генерираните документи.
   Поздрави!

 27. Здравейте,
  Нужно ли е директора да промени статута на електронния картон след всеки завършен клас от ученика?
  Как се променя статута „очаква подпис“?

  1. Здравейте, този статус няма функционалност на този етап. Заложен е за бъдещи разработки по документите.
   Поздрави!

 28. Здравейте, вписвам свидетелството от 7 клас с регистрационен номер, натискам запази и премини и като се върна назад няма въведената информация. Къде бъркам?

  1. Здравейте, във Вашето училище няма паралелки за 7 клас, за да генерирате такъв документ. Бихте ли ни потърсили на тел. 0999 996 995, за да изясним казуса?
   Поздрави!

 29. Здравейте, ученик постъпи в моят клас от друго училище. Как ще се прехвърли личният му картон от другото училище в нашето?

  1. Здравейте, във Вашето училище е необходимо да създадете нов личен картон, след като от предходното училище Ви изпратят копие на ученическия личен картон.
   Поздрави!

 30. Здравейте, при генерирането на личен картон на ученик, на страница Санкции, информацията в графите Клас и Наложени се пренася, но графа Заличени е празна. Ръчно ли да внеса, че санкцията е вече заличена и да вписвам ли датата, на която тя изтича? Благодаря.

  1. Здравейте,
   информацията за заличени санкции може да се внесе ръчно. Датата, на която изтича, е видима като крайна дата на самата санкция.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.