Надежда Николчева – Следим ежедневно ритмичността на оценяване

Надежда Николчева е директор на 31 СУЧЕМ "Иван Вазов", гр. София. Направихме кратко интервю с нея, след като нейното училище се нареди на първо място в класацията на ШКОЛО за дигитални училища.

 

1. Г-жо Николчева, коя функционалност в платформата ШКОЛО ви спестява най-много време?

Справката с отсъствия за НЕИСПУО.

 

2. Колко време ви спестява тази функционалност?

В нашето училище с 1700 ученици тази дейност ангажираше 60 класни ръководители и 5 човека допълнително в началото на всеки месец. Класният ръководител трябваше да изчисли персонално за учениците си направените отсъствия за месеца, да подаде информацията към съответния отговорник и той от своя страна, отново за всеки ученик да я качи в НЕИСПУО, което сумарно прави около 150 работни часа. Сега внасяните от учителите през месеца отсъствия се експортират за секунди към отчета на НЕИСПУО.

 

3. Как успявате да мотивирате вашите учители да попълват електронния дневник редовно, въпреки че се явява като допълнителна дейност на този етап?

Учителите инвестират много малък времеви ресурс, защото внасянето на информацията е бързо, в удобно за тях време и от всяко място. Срещу това си спестяват срочния и годишен доклад, ежемесечните отчети за отсъствия, разполагат с подробна информация за оценките на всеки ученик по видове изпитвания, среден успех, който е важен за взимане на адекватни решения.

Училищното ръководство във всеки един момент може да извърши контрол върху ритмичността на оценяване по учебни предмети и класове, по учители или за всеки ученик персонално, може да следи успеваемостта и отсъствията и да предприеме бързи адекватни мерки, ако някъде показателите са тревожни.

 

4. Как оценявате платформата ШКОЛО като цяло?

Електронният дневник на ШКОЛО наистина се превърна в ценен помощник на директора, бърза, удобна и качествена връзка между семейството и училището. Ръководството на училището ежедневно може да следи ритмичността на оценяването и броя отсъствия - за училището като цяло, за всяка паралелка или персонално за даден ученик и да предприеме адекватни мерки по прилагане на общата и допълнителна подкрепа. Докладите на класния ръководител в края на всеки срок остават в историята, защото в съвременния динамичен свят ефективният директор получава информирана възможност да реагира бързо, на основание различните разрези от база данни да вземе своевременни и правилни управленски решения.

Регистрация за ползване на ШКОЛО

Ако сте ръководител в училище и желаете да се включите в безплатния електронен дневник на ШКОЛО, от тук може да пуснете заявка.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.