Образователни статистики 2023Мисията на Школо от самото начало преди 7 години досега е една и съща - да пестим време на учителите и да повишаваме ангажираността на родители и ученици. В светлината на бързите промени, които обхващат образователния пейзаж, и на неотложната необходимост от модернизация, Школо се изгради като доверен лидер в дигиталното преобразуване на българското образование. В статията ще разкажем как изглежда  изпълнението на мисията ни в цифри. Всичко това нямаше да е възможно без доверието и предложенията на образователните институции, с които работим.


Какво постигнахме през 2023г.?

I. Национално покритие

Още 100 училища в страната оптимизираха административните си процеси, като избраха Школо. Към днешната дата работим с 1849 учебни заведения (от общо 2378 в страната).Със скромния си екип съдействахме на  62 хил. учители, 594 хил. ученици, 1 030 хил. родители.
Специални поздрави на Support тийма на Школо, които са просто магьосници!


 
 

II. Огромен обем от данни

 • В дневниците на тези 1800+ училища бяха въведени 77 млн. оценки, 64. млн. отсъствия и 6 млн. отзиви
 • Бяха пратени и получени 111 млн. съобщения.
 • Бяха проведени 47 млн. учебни занятия.
 • Родители и ученици получиха 12 млн. покани за училищни събития.


 
 

Тази година поставихме абсолютен рекорд при автоматичното попълване и печат на дипломи, удостоверения, свидетелства и други ученически документи - над 0.5 милион издадени документа.
Поздравления за училищните админстратори, които са истински герои!
При тестовете цифрите показват, че учителите все по-често ползват Школо като инструмент за автоматично оценяване - тази година са изпълнени 1 млн. и 200 хил. теста.


 
 

Броят на мобилните потребители расте устойчиво и те вече са 60% от всичките ни активни потребители. Любопитно висок е процентът почитатели на марката iPhone - цели 35% от всички мобилни устройства.


 
 

Вярваме, че сме спестили милиони часове на учителите, а родителите са по-информирани от всякога. За това свидетелстват и техните оценки за работата и ползата от Школо (виж по-долу).

 
 

III. Щастливи потребители

Годишната анкета за удовлетвореност е ключова за ефективността и постоянното ни усъвършенстване. Обратната връзка от клиентите ни е сред най-важните фактори в определянето на приоритетите ни и дава ценни насоки за променящите се изисквания на образователната среда.

В тази връзка, с гордост представяме резултатите от годишното проучване на удовлетвореност на потребителите ни - директори, администратори, учители и родители.


Ето някои от коментарите, които получихме:

 • Колкото и добър да е един продукт, не може да е съвършен. Но Вие правите така, че ежедневно да усещаме вашия стремеж към това да ставате все по-добри. В огромния океан от неразбории в нашата сфера, не бихме могли да се справим без Вас! Дори за миг не се съмнявайте, че сте най-добри - защото е така! Бъдете здрави!

 • Преди всичко безкрайно Ви благодаря за професионализма, отговорността, подкрепата, която ни давате и практически случващите се действия, с които ни правите по-спокойни в работата и успешни в нашите отговорности! Вие улеснявате значително и многократно училищното администриране! БЛАГОДАРЯ ВИ!

 • Отзивчив екип. Продуктът е нещото, за което всеки учител би мечтал - предлагате систематизираност, интуитивност и ефективност от високо ниво, които бих нарекла революция в ежедневната работа на учителя!


Удовлетвореността и доверието, които изразяват нашите потребители, ни показва, че сме в правилната, макар предизвикателна посока и ни мотивира да продължим да развиваме и подобряваме нашите услуги.

Годината 2023 бележи за Школо съществен прогрес, напредък и успех! Благодарим на нашите клиенти за тяхното доверие, обратна връзка и подкрепа!

36 коментара за “Образователни статистики 2023”

   1. Много голямо удобство! Зная всичко за успеха и поведението на сина си!

 1. Ел. дневник е голямо удобство за разлика от хартиените дневници и бележници.

  1. Здравейте, как да добавя второ дете в shkolo.bg, защото не ми изляза автоматично в същото училище учат.

 2. Здравейте ! Благодарим за успешното сътрудничесво !
  Заслужена почивка, усмихнато лято!

 3. Благодаря ви за добре свършената работа. Приятна почивка 🌞⛱️

 4. Благодаря Ви за отзивчивата и добронамерена работа! Хубава ваканция!

 5. Благодаря за ползотворното сътрудничество! Бъдете все така успешни! Спокойно, слънчево, но не жарко лято.

 6. Лидия Силянова-СГСАГ"Христо Ботев"-София каза:

  Поздравления!
  Спестихте много от моето ценно време и ресурс! Дано да продължим да работим заедно 😊 и успешно🍀🌈‼️
  Спокойно, изпълнено с позитивност лято🥀☀️‼️
  Много, много….Усмивки от мен🥰
  P. s…. Just a little… 💥… Magic🎩‼️

 7. Благодаря, за професионализма,отзивчивостта на целия екип.Направихте учебната ни година малко по-лека .Надявам се да продължим заедно и за напред.Слънчево,спокойно и усмихнато лято.

 8. Чудесни сте! Няма филм или книга, пред които да съм затаявала дъх така, както пред Школо 🙂 Напрежение до последния момент, но пък често – с щастлив край. В техническо отношение нямате грешка. Благодарим Ви!

 9. Благодаря за добрата обратна връзка. Благодаря за работата на всички. Малка носталгия имам към старият „ученически бележник“, но изцяло Ви приветствам и идеята и реализацията си е точно за „новато време“. Продължавайте в същия дух, а ние с удоволствие ще се учим с децата си……
  Весело, усмихнато, слънчево и безгрижно лято. 🙂❤️🌞🌝❤️☀️🙂

 10. Здравейте,
  Бих искала да мога да проверявам и съпоставям оценки от текуща учебна година с предходните години. В приложението не се пази история на оценките по години, би трябвало да има. Трябва да има и архив на оценки по годините.

 11. Здравейте, Школо! Здравейте на невероятния екип на Школо! Вие сте невероятни! Благодарение на вас се чувствах по-спокойно, по- уверено и по-добре! Благодарение на вас освен аз, така се чувстваха и родителите и децата с които работех през последните години. Благодаря ви! Бъдете здрави и благословени!

  1. Здравейте, изключително удобна платформа . Информирана съм своевременно за случващото се в училище и давам обратна връзка😊

 12. Здравейте, Школо! Искам да Ви Благодаря и да споделя, че през „изтеклата“ учебна година благодарение на вашата платформа макар и извън България имах спокойствие от това, че знам дори за закъсненията на детето ми. Често аз знаех оценката и преди нея, а това много ни забавляваше. Прекрасни сте! От сърце Ви желая здраве, успех и скоро към вас да се присъединят още 529 училища! Бъдете Благословени!

 13. Почти безполезно. Пропускам всички родителски срещи , защото изкарва известия само за оценките. Става само проверка на успеха , за всичко друго трябва да проверявам на ръка все едно чакам пощальона , както преди 30 години. Дано учителите да използват „спестеното“ време за да обърнат внимание на учениците.

 14. Здравейте, имам регистрация и искам да добавя синът ми през приложението , добавям училището, имената, роля, но ми дава празно поле на клас и паралелка

  1. Здравейте,
   повечето училища все още не са актуализирали в Школо данните за предстоящата учебна година. Това е причината да не може да завършите регистрацията си като родител. Моля изчакайте и опитайте отново.

   Хубав ден!

 15. Здравейте, много ми харесва. От както под купих един от администраторите да ми поправя оценките за няколко стотин лева месечно вече нямам проблеми с училището. Наемайте повече подобни администратори! 😃

 16. Здравейте, след последната актуализация на приложението не мога да отварям двата профила на децата ми. Активен е само за едното училище и не мога да премина на другото, за да разглеждам профила и на другото дете. Моля за съдействие!

  1. Здравейте,
   в приложението училището се избира на началния екран след вход в профила Ви. За да сменяте училищата, върнете се с бутон назад и променете избора си.
   Поздрави!

 17. Едни уведомления само изпращате с ден закъснение, просто голяма маса от потребителите ви нямат опит и база на сравнение и си мислят, че голямо чудо сте направили. Да не говорим и неефективност в интерфейса ви. 3 съобщения докато видя, отнема много цъкане… но както и да е, като сте близо до монополно състояние, няма значение за вас.

 18. Здравейте, как може синът ми да получи пълен достъп до платформата Shkolo.bg като ученик в новото си училище. Платформата иска да се заяви достъп, натискаме бутона „Добави роля“, и излиза ‘грешка- въведените от вас данни не отговарят на ученик в посоченото у-ще или ученикът вече е регистриран?

  1. Здравейте,
   ако ученикът е записан в ново училище, ученическият профил вече има достъп до това училище. В този случай, за да виждате новата роля, е необходимо да се уверите, че в профилът е избрана настоящата година (разгледайте това ръководство по темата – https://www.shkolo.bg/blog/kak-da-smenyam-svarzani-potrebiteli/).
   Ако Вие, като родител, искате да заявите достъп до новото училище, последвайте стъпките описани тук – https://www.shkolo.bg/blog/novo-uchilishte/ .
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.