ВАЖНО: Не поръчвайте следните хартиени документи – Shkolo.bg
 

ВАЖНО: Не поръчвайте следните хартиени документи

Обръщаме се със съвет към училищата, които работят с ШКОЛО - за идната учебна година НЯМА нужда да поръчвате следните хартиени документи:

✅ Дневник №3-5 (ПГ)
✅ Дневник №3-14 (1-3 клас)
✅ Дневник №3-16 (4 клас)
✅ Дневник №3-63 (дневник на група)
✅ Дневник №3-87 (5-12 клас)
✅ Ученическа книжка №3-85
✅ Личен картон за дневна/вечерна/индивидуална ФО №3-51

Тези документи са дигитализирани и вие ги администрирате електронно (в съответствие с изискванията в Приложение №2 към Наредба №8) - т.е. няма нужда да давате грешни пари за хартия. Също така и ще спасим заедно няколко дървета от изсичане.

За последен път ще има нужда да поръчате следните книги (след 15 септември ще дигитализираме и тях):

✅ Книга за подлежащите на задължително обучение №3-18
✅ Дневник за дейности за подкрепа за личностно развитие №3-63.1

6 коментара за “ВАЖНО: Не поръчвайте следните хартиени документи”

 1. До този момент изискването за хартиените дневниците бе те да се се пазят 5 години, а в тях се виждаше всичко – и оценки, отсъствия, материал за съответния учебен час и т.н. По какъв начин ще можем да разпечатваме дневника, тъй като доколкото си спомням имаше изискване в края на учебната година да бъде разпечатан и подписан от директора?

  1. Точно така – към момента все още е налице изискване да разпечатвате дневниците и да ги подписвате/подпечатвате на последната страница. Това се прави за целите на архива.
   До 2-3 седмици в ШКОЛО ще има възможност за принтиране на електронния дневник. Принтираната версия ще е визуално копие на хартиения дневник.

   1. Здравейте,
    до 2-3 седмици? Начален етап приключват на 31.05. Надявам се да устеете по-рано.

    1. Принтирането на дневниците ще го пускаме поетапно в следващите 3 седмици. Принтирането на Дневник №3-14 (1-3 клас) е планирано за началото на другата седмица.

 2. Здравейте,
  Бихте ли разяснили принципа за изчисляване на средна годишна оценка. Въпросът ми е свързан със ситуация, при която при въведени две 6.00 за срочни оценки по даден предмет, средна оценка се калкулира от текущите оценки и се получава 5.75. Вероятно при „ръчно“ въвеждане на срочни, то и годишната трябва да изисква „ръчно“ въвеждане, или най-малкото – да калкулира средно от срочните, а не от текущите. И дали при наличната ситуация може да се направи корекция.
  Предварително благодаря.
  Поздрави,
  Владислава Александрова

  1. Здравейте, г-жо Александрова!

   Срочните и годишните оценки се въвеждат от преподавателите. Във вашия случай преподавателят е решил, че заслужената годишна оценка е Отличен 5.75. Това означава, че
   1) във всички официални документи вашето дете присъства с годишна оценка Отличен 6.00 (срочните и годишни оценки, които достигат до архивите на МОН, могат да бъдат единствено ЦЕЛИ числа);
   2) само в системата ШКОЛО, когато натиснете върху въпросната оценка, може да получите допълнителна информация – в случая тази информация ви казва, че според учителя заслужената оценка в случая е 5.75;

   Но пак повтарям – това не трябва да ви притеснява, тъй като във всички официални документи дъщеря ви е ПЪЛЕН ОТЛИЧНИК. Просто ШКОЛО предоставят възможност за допълнителна обратна връзка. Дали родителите ще ползват тази допълнителна обратна връзка или ще я игнорират – това вече е ваш избор.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.