Новости в платформата ШКОЛО (май 2019)

Месец май беше много натоварен - ДЗИ, НВО, абитуриентски балове, 24 май, евроизбори, поръчване на хартиена документация за новата учебна година (или по-скоро НЕпоръчване), принтиране на дневници за 76-те училища, които са изцяло на е-дневник.

В последния ден от месеца съумях да заделя време, за да ви информирам за новостите в платформата.
1. Дневник - Оценки - Забрана за две срочни/годишни оценки

Училищният администратор може да забрани въвеждането на две и повече срочни/годишни оценки. По този начин може да спести технически грешки на учителите.

При опит от страна на учител да въведе втора срочна или втора годишна оценка, системата ще покаже следната грешка.
2. Дневник - Годишни резултати (ПГ-5, ПГ-6, 1 клас, 5-12 клас)

В дневниците на ПГ-5, ПГ-6, 1 клас и 5-12 клас вече има нова секция "Годишни резултати". Тази секция се попълва в края на учебната година.

Годишни резултати в 1 клас, ПГ-5, ПГ-6
Годишни резултати в 5-12 клас3. Дневник - Поправителни изпити

В дневника на 5-12 клас вече е поместена секция за поправителни изпити. Налице са три сесии - I сесия, II сесия, Допълнителна сесия. Оценките са количествени и целочислени.
4. Статистики - Нова справка "Ученическа подкрепа"

По молба на училищни администратори разработихме нова справка.
5. Администрация - Потребители - Дата и място на раждане

За целите на принтираните дневници и ученически лични картони се налага събирането на информация за дата и място на раждане на учениците.
Ако информацията е била първоначално въведена в Образец №1, тогава тя ще бъде автоматично импортирана и в ШКОЛО. В противен случай през "Администрация - Потребители" администраторът може да допълни нужната информация.
NB: Не са въведени всички градове в чужбина. Ако липсва град, в който е роден ваш ученик, звъннете ни и ще добавим града.
6. Администрация - Потребители - Форма на обучение (за ученици)

Отново за целите на деловодството започваме да съхраняваме информация за формата на обучение на ученик (Дневна, вечерна, индивидуална и т.н.).
Ако информацията е била първоначално въведена в Образец №1, тогава тя ще бъде автоматично импортирана и в ШКОЛО. В противен случай през "Администрация - Потребители" администраторът може да допълни нужната информация.
7. Тестове - нови предмети

По молба на администратори от професионални гимназии добавихме възможност да се създават тестове по предмети, които не са общообразователни.
8. Известия - Маркирай известие като прочетено

Дълго време платформата не маркираше като прочетени известията, на които потребителят е кликнал от падащото меню. Беше нужно да се посети страницата "Виж всички известия".

Това дразнещо поведение вече е коригирано. При клик известието автоматично се маркира като прочетено.ВАЖНО: В момента работим активно по принтирането на дневниците и личните ученически картони (модул "Деловодство"). В началото на следващата седмица ще бъде достъпна първата версия на модула.Предходни бюлетини: