Как да добавя паралелка за СФО

Внимание: това ръководство важи само за администратори!

Обикновено учениците от самостоятелна форма на обучение се добавят директно от образеца в паралелки с име "НЕПР." но ако се наложи да обособите такива в течение на учебната година, можете да го направите, следвайки стъпките по-долу.

1. Навигирайте до модул "Администрация" и изберете "Паралелки"

2. Натиснете бутон "Добави"

3. Въведете необходимата информация

Имайте предвид, че трябва да изберете неприсъствената форма от падащото меню.

4. Изберете секция "Предмети и учители"

Необходимо е да въведете поне един учебен предмет.

5. Добавете предметите и запазете

6. Добавете ученици

Ако ученикът, който искате да добавите, преминава от дневна в самостоятелна форма, следвайте стъпките, посочени тук: https://www.shkolo.bg/blog/kak-da-premestya-uchenik-v-druga-paralelka/

Ако ученикът е нов, можете да го добавите, следвайки стъпките, посочени тук: https://www.shkolo.bg/blog/dobavyane-uchenik-ot-uchitel/

11 коментара за “Как да добавя паралелка за СФО”

 1. А какво правим, ако учениците от един клас в СФ (например 8ми) се обучават по различни специалности и съответно изучават различни предмети?

  1. Здравейте,
   Можете да посочите специалността в профилите на самите учениците, както и да добавите предметите, които те изучват през администрация – паралелки – редакция на паралелката – предмети и учители. Дбавяте всички предмети и редактирате общите групи да станат частични. В частичните посочвате само учениците, които изучават дадения предмет.
   Поздрави!

 2. Здравейте! Как да въведа годишните оценки на учениците от самостоятелна форма на обучение обучаващи се по различни учебни планове и в различни класове?

  1. Здравейте,
   След като създадте паралелка СФО, можете да добавяте в нея всякакави предмети, но само за настоящата учебна година.Хипотетично, ако имате няколко ученика от 10 клас, които се обучават по различни учебни планове, е необходимо да създатдете само 1 паралелка СФО и там да добавите всички предмети.Това става от администрация-парлеки-избирате редакция на съответната паралелка-предмети и учители-добави. След това пак от администрация-парлеки-избирате редакция на съответната паралелка, но този път избирате групи-покажи общите групи-избери ученици-посочвате само учениците, които изучават дадения предмет. Имайте предвид, че нормативно няма изискване за воденето на подобни дневници в електронна среда. Причината да го има като опция е да може да генерирате различни документи за съотвените ученици.При допълнителни въпроси ви съветвам да се обадите на 0999 996 995.
   Поздрави!

   1. Здравейте,
    Следвайки тези стъпки, редактирайки общите групи, системата не запази промените на последната част с редактирането на общите групи. Отказвам се, защото ми отидоха 2 часа.
    51 СУ „Елисавета Багряна“

    1. Здравейте, ако имате нужда от съдействие, моля да се свържете с нас на тел. 0999 996 995.
     Поздрави!

 3. Здравейте,когато ученика не се е явил на изпитите,къде мога да го отбележа?

  1. Здравейте, в таб „Резултати“ в паралелката.
   Поздрави!

 4. Здравейте! Когато ученикът в самостоятелна форма не се е явил само на част от изпитите – къде се отбелязва това? В таб „Резултати“ не може да се отбележи за конкретен предмет.

  1. Здравейте, моля да се обадите на тел. 0999 996 995, за да изясним случая.
   Поздрави!

 5. Здравейте!
  Имам ученик в самостоятелна форма, който сега завърши ХІ клас и преминава в ХІІ клас-две години за една.
  Как мога да го прехвърля в ХІІ клас?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.