Как да добавя паралелка за СФО

Внимание: това ръководство важи само за администратори!

Обикновено учениците от самостоятелна форма на обучение се добавят директно от образеца в паралелки с име "НЕПР." но ако се наложи да обособите такива в течение на учебната година, можете да го направите, следвайки стъпките по-долу.

1. Навигирайте до модул "Администрация" и изберете "Паралелки"

2. Натиснете бутон "Добави"

3. Въведете необходимата информация

Имайте предвид, че трябва да изберете неприсъствената форма от падащото меню.

4. Изберете секция "Предмети и учители"

Необходимо е да въведете поне един учебен предмет.

5. Добавете предметите и запазете

6. Добавете ученици

Ако ученикът, който искате да добавите, преминава от дневна в самостоятелна форма, следвайте стъпките, посочени тук: https://www.shkolo.bg/blog/kak-da-premestya-uchenik-v-druga-paralelka/

Ако ученикът е нов, можете да го добавите, следвайки стъпките, посочени тук: https://www.shkolo.bg/blog/dobavyane-uchenik-ot-uchitel/

6 коментара за “Как да добавя паралелка за СФО”

 1. А какво правим, ако учениците от един клас в СФ (например 8ми) се обучават по различни специалности и съответно изучават различни предмети?

  1. Здравейте,
   Можете да посочите специалността в профилите на самите учениците, както и да добавите предметите, които те изучват през администрация – паралелки – редакция на паралелката – предмети и учители. Дбавяте всички предмети и редактирате общите групи да станат частични. В частичните посочвате само учениците, които изучават дадения предмет.
   Поздрави!

 2. Здравейте! Как да въведа годишните оценки на учениците от самостоятелна форма на обучение обучаващи се по различни учебни планове и в различни класове?

  1. Здравейте,
   След като създадте паралелка СФО, можете да добавяте в нея всякакави предмети, но само за настоящата учебна година.Хипотетично, ако имате няколко ученика от 10 клас, които се обучават по различни учебни планове, е необходимо да създатдете само 1 паралелка СФО и там да добавите всички предмети.Това става от администрация-парлеки-избирате редакция на съответната паралелка-предмети и учители-добави. След това пак от администрация-парлеки-избирате редакция на съответната паралелка, но този път избирате групи-покажи общите групи-избери ученици-посочвате само учениците, които изучават дадения предмет. Имайте предвид, че нормативно няма изискване за воденето на подобни дневници в електронна среда. Причината да го има като опция е да може да генерирате различни документи за съотвените ученици.При допълнителни въпроси ви съветвам да се обадите на 0999 996 995.
   Поздрави!

 3. Здравейте,когато ученика не се е явил на изпитите,къде мога да го отбележа?

  1. Здравейте, в таб „Резултати“ в паралелката.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.