Качествено оценяване на ученик със СОП

ВНИМАНИЕ: Учениците със специални образователни потребности (СОП), могат да подлежат на количествено или качествено оценяване. За да имат възможност учителите да въвеждат качествени оценки, е важно да отбележите в системата учениците със СОП.

Настоящото ръководство важи за класни ръководители и училищни администратори.

1. Изберете класа, в който има ученик със СОП.

2. Натиснете "Ученици".

3. Натиснете бутон "СОП".

4. Изберете ученик от менюто и маркирайте желаните предмети.

5. Натиснете бутон "Запази".

По предметите, които не са маркирани, ученикът ще получава количествени оценки.

6. Готово!

Виж още:

25 коментара за “Качествено оценяване на ученик със СОП”

 1. Здравейте, ако един ученик със СОП има качествени оценки само по български език и литература и по математика, а по другите предмети получава оценки като всички останали ученици, тогава как да го отбележим само по тези два предмета, че е със СОП?

  1. В момента няма възможност един ученик да е СОП по един предмет, а по друг – не. За втория срок планираме да разработим тази възможност.

 2. Ще има ли възможност през втория срок на 2017/2018 година да отбелязваме учениците със СОП не само с качествени оценки, а и с количествени оценки?Например, по предмета физическо възпитание и спорт уениците със СОП покриват изискванията на Стандартите и могат да получат такива оценки.

  1. Със сигурност тази функционалност ще я има за септември. За настоящия срок не сме сигурни дали ще успеем да я разработим, поради наличието на десетки други заявки за нови функционалности.

  2. Здравейте.искам да попитам аз биях ученик соп и оценките ми бияха с звестичка искарах основно обазувание и мога ли да уча за точно и да да искарам на ново. Основно образувание с оценка

   1. Здравейте,
    това не зависи от нас. Школо е системата, в която се вписват данни за обучението, но самият процес се ръководи и зависи изцяло от училището.
    Поздрави!

 3. ГОТОВО! Функционалността за въвеждане на качествени оценки само по конкретни предмети вече е налична. В настоящето ръководство може да разгледате как да сторите това.

 4. Здравейте,
  Бих искала да попитам дали вече е готов ел. дневник за ресурсните учители.
  Успех с начинанието!

  1. Все още не. През втория срок най-вероятно ще работим по него.

 5. Здравейте, след като съм отметнал дете със СОП, примерно в 2в клас, как да задам, че в петък трети час е при ресурсен учител.
  В паралелки, преподаватели не ми се визуализира ресурсният учител.

  1. Здравейте! В момента се разработва дигитална версия на Дневника за личностна подкрепа, в който ще може да се създава график с часовете на тези специалисти.
   Към момента те мога да вписват работата си в секция „Подрепа“ на всяка паралелка.

 6. Здравейте, как да въведа графика на часовете на ресурсен учител, логопед и психолог.

  1. Здравейте! В момента се разработва дигитална версия на Дневника за личностна подкрепа, в който ще може да се създава график с часовете на тези специалисти.
   Към момента те мога да вписват работата си в секция „Подрепа“ на всяка паралелка.

 7. Здравейте,
  В училищните екипи освен ресурсни учители и педагогически съветници има и логопеди. Ще бъде ли добавен този специалист и кога ще може да се работи по ел. дневник?
  Предварително Ви благодаря за отговора.

  1. Здравейте, на този етап в платформата все още няма роля „Логопед“.За да имат достъп до всички паралелки в училището и да могат да вписват подкрепа за всеки ученик, на логопедите трябва да се зададе роля „Ресурсен учител“.
   В момента се разработва дигитална версия на дневника за личностна подкрепа, който ще предложи повече гъвкавост при отразяване на работата както на логопеда, така и на психолога и педагогическия съветник.Със сигурност за следващата учебна година тези роли ще са напълно достъпни в дневника.Надяваме се да успеем и на по-ранен етап.
   Поздрави!

 8. Имам ученик с 2 забележки едната е за лоша дисциплина а другата е обща колко забележки има право

  1. Здравейте,
   Консултирайте се с класния ръководител на Вашето дете.
   Поздрави!

 9. Класен ръководител съм на първи клас, имам ученик със СОП, покрива ДОС. В първи клас има само качествени оценки. Нужно ли е да маркирам това в информацията за ученика, след като количествени няма?

  1. Здравейте, бутонът СОП Ви дава възможност да маркирате ученика и да изберете дали ще се оценява по някой предмет с качествени оценки. Изборът дали да го използвате, остава Ваш.
   Поздрави.

 10. Здравейте, каква възможност има да се вземат изпити по БЕЛ и Математика където са с индивидуална програма за 8 кла??Минали са 10 години от тогава . Ако се вземат успешно изпитите ще може ли да се вземе дипломата за 8 клас

  1. Здравейте, въпросът Ви по- скоро се отнася към училищното ръководство, в което ще се полагат изпитите. Обърнете се към тях за повече информация, тъй като въпросът Ви е специфичен.
   Школо е дигитален дневник, който изпълнява нормативните изисквания, но ползването му си остава от специалистите в училищното образование.
   Поздрави!

 11. Здравейте! За ученик със СОП не мога да въведа качествена годишна оценка. Дава ми само срочна да въведа. А не трябва да има срочни качествени оценки. Благодаря Ви предварително за оказаната помощ.

  1. Здравейте, въведете я с бутон „Добави“ на таб оценки в дневника, посочете тип „Годишна“ и запазете.
   Поздрави!

 12. Здравейте! Как да освободя ученик със Соп от часовете по физическо възпитание и спорт?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.