Как да отбележа ученик със СОП – Shkolo.bg
 

Как да отбележа ученик със СОП

ВНИМАНИЕ: Учениците със специални образователни потребности (СОП), могат да подлежат на количествено или качествено оценяване. За да имат възможност учителите да въвеждат качествени оценки, е важно да отбележите в системата учениците със СОП.

Настоящото ръководство важи за класни ръководители и училищни администратори.

1. Изберете класа, в който има ученик със СОП.

2. Натиснете "Ученици".

3. Натиснете бутон "СОП".

4. Изберете ученик от менюто и маркирайте желаните предмети.

5. Натиснете бутон "Запази".

По предметите, които не са маркирани, ученикът ще може да получава количествени оценки.

6. Готово!

Виж още:

5 коментара за “Как да отбележа ученик със СОП”

  1. Здравейте, ако един ученик със СОП има качествени оценки само по български език и литература и по математика, а по другите предмети получава оценки като всички останали ученици, тогава как да го отбележим само по тези два предмета, че е със СОП?

    1. В момента няма възможност един ученик да е СОП по един предмет, а по друг – не. За втория срок планираме да разработим тази възможност.

  2. Ще има ли възможност през втория срок на 2017/2018 година да отбелязваме учениците със СОП не само с качествени оценки, а и с количествени оценки?Например, по предмета физическо възпитание и спорт уениците със СОП покриват изискванията на Стандартите и могат да получат такива оценки.

    1. Със сигурност тази функционалност ще я има за септември. За настоящия срок не сме сигурни дали ще успеем да я разработим, поради наличието на десетки други заявки за нови функционалности.

  3. ГОТОВО! Функционалността за въвеждане на качествени оценки само по конкретни предмети вече е налична. В настоящето ръководство може да разгледате как да сторите това.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.