Как да видя средния успех от срочни и годишни оценки

1.От модул "Дневник" посочваме ученика

2. Под графата за срочни оценки е изведен средният успех

Имайте предвид, че дори и да не са вписани всички срочни оценки, ще се извежда успехът от вече въведените.
Ако няма въведени никакви срочни оценки, няма да има и среден успех.

3. Под графата за годишни оценки е изведен средният за годината

26 коментара за “Как да видя средния успех от срочни и годишни оценки”

 1. Здравейте,
  Въпросът ми е свързан с общия среден успех, който излиза в началото. Днес забелязах, че там има сериозно разминаване със средния срочен успех и класацията.
  Освен това, класацията също е некоректна, защото имам информация за успеха на класа през последната седмица и това, което се отразява не отговаря на истината.
  Моля, да коригирате данните или просто премахнете класацията, защото доведе до няколко наказания на дъщеря ми. След разговор с класната се оказа, че съм нямала никакво основание за това.

  1. Здравейте, в момента отнема около 10 дни докато се актуализира класацията. Ако не желаете да я виждате, можете да я изключите, следвайки стъпките, показани тук:https://www.shkolo.bg/blog/hide-stats/
   Поздрави!

   1. Здравейте, исках да попитам възможно ли е да се видят годишни оценки от предишната година?

    1. Здравейте,
     да, ако в предходните години училището е ползвало Школо, имате достъп до тази информация. Необходимо е да смените годината в профила си. При десктоп версията тя е видима в реда, преди името на училището; в приложението е в основното меню (бутон „Още“).
     Поздрави!

  2. Здравейте,
   Забелязах, че има несъответствие в средния годишен успех в началото/ в статистики/ и този, който е нанесен, като успех за приключената учебна година.

   1. Здравейте, модул статистики ще бъде разработен допълнително и подобрен, за да се избегнат подобни разминавания в следващата учебна година.
    Поздрави!

 2. Здравейте, от вторият срок дъщеря ми е в 41 ОУ. Как мога да видя срочните и оценки от първи срок, когато е била ученичка в 20 ИОУ? През Роля влизам в 20 ОУ, но срочни оценки не виждам. Моля за съдействие.

 3. здравейте,
  не виждам поле с предишни години и нямам възможност да видя старите оценки. какъв е проблема?

  1. Здравейте, как да проверя годишната оценка от предходната година? Благодаря!

   1. Здравейте,
    Като смените годината от горния ляв ъгъл.
    Поздрави!

 4. Здравейте!
  Защо от вчера, 17 юни 2020 г., не са видни евентуалните срочни оценки (за втори срок става въпрос) и съответно евентуалните годишни оценки, както и средната срочна?
  Поздрави,

 5. Здравейте,
  Забелязах , че има разминаване между общия среден успех нанесен в началото и средноаритметичния годишен успех на децата ми. На какво се дължи това разминаване?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте, на този етап данните, които виждате на първата страница, не са коректни. С оглед на извънредното положение, имаше доста по-приоритетни задачи и модул Статистики остана на заден план. От другата учебна година статистиките ще се обновяват веднъж на 24 часа и ще показват правилните данни.
   Поздрави!

 6. Здравейте, при мен в графа срочна оценка няма изведен среден успех до момента. Някъде трябва да променя настройка ли за да мога да го виждам?

  1. Здравейте,
   Това е училищна настройка и не зависи от вас. Може да отнесете въпроса към училищната админситрация.
   Поздрави!

 7. Здравейте, забелязвам несъответствие в средноаритметичната годишна оценка на сина ми. Първия срок е 5,13, втория е 5,38 а годишната е 5,10. След проверка на публукуваните годишни оценки успеха му е над 5,50. Защо се получава това? Той е 12 клас и искам да зная какво ще се впише в дипломата му. Благодаря.

  1. Здравейте, в средноаритметичната годишна оценка, системата на Школо не взима отделните оценки по модулите, а само по основния профилиращ предмет.
   Поздрави!

 8. Здравейте, искам да видя миналогодишния успех на сина ми, когато беше 7 клас в друго училище. Променям годината, но не се появяват оценки. Моля за съдействие.

  1. Здравейте, след като се върнете в миналата учебна година, изберете Дневник и ще Ви зареди секция „Оценки“. В миналата учебна година можете да генерирате и учениеска книжка. В този линк са описани стъпките: https://www.shkolo.bg/blog/uchenicheska-knijka/
   Поздрави!

 9. Здравейте, как да видя оценките от миналата година на моя син, който тази година е 8 клас. Зареждам миналата учебна година, но не се появява нищо?

  1. Здравейте, отговорих Ви в предишния коментар.
   Поздрави!

 10. Здравейте, не ми дава да видя оценките на детето си от минали години в друго училище. Като сложа годината в която е учил в другото училище ми изписва, че съм родителски профил без деца и иска да подам заявка за училище.

  1. Здравейте,
   ако детето Ви е ученик в ново училище през 2023 учебна година, за тази година виждате само данните от това училище. Когато смените годината на 2022 обаче, трябва да смените и училището. В 2022 уч.г. вие не сте имали роли на ученик/родител в новото училище, затова системата извежда това съобщение.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.