Как да добавя оценка?

1. Изберете клас и натиснете бутона ДОБАВИ

Изберете паралелка, в която преподавате от навигационното меню вляво (примерно 8А) и натиснете бутона ДОБАВИ.

2. Въведете оценка за даден ученик

3. Изберете предмет

Ако преподавате само по един предмет в дадения клас, то предметът ще бъде вече автоматично избран.

4. Изберете тип на оценката

5. Изберете датата, на която се е случило изпитването

По начало е избран настоящия ден, но може да го смените, ако ще въвеждате стари оценки.

ВНИМАНИЕ: Всички оценки с дата преди 05 февруари, попадат автоматично в срок 1.

6. Въведете коментар за оценка

Полето НЕ е задължително.

7. Натиснете бутона ЗАПАЗИ

8. Готово

Когато кликнете върху самата оценка, виждате допълнителна информация.

Вижте още:

29 коментара за “Как да добавя оценка?”

 1. Здравейте!
  Как се добавя качествена оценка за деца със СОП или за ученици в първи клас ?

 2. Здравейте, г-жо Гайтанска!

  Към момента платформата не поддържа качествени оценки (СОП и I клас). Относно качествените оценки в Наредба 11 е написано следното:
  (6) Въз основа на установените резултати от изпитванията на учениците от I – III клас се поставят оценки само с качествен показател.
  (7) В случаите по ал. 6 системата от качествени показатели се определя със заповед на директора на училището след решение на педагогическия съвет.
  (8) На учениците със специални образователни потребности (СОП), които се обучават по индивидуална учебна програма, се поставят оценки само с качествен показател, които може да са: „постига изискванията“, „справя се“ и „среща затруднения“.

  При СОП-четата нещата са ясни, но качествените оценки за I-III клас може да варират в различните училища. Поради тази причина в момента все още се запознаваме с практиката в българските школа. На септември очакваме вече да има функционалност за въвеждане на качествени оценки, която отговаря на всички нужди.

 3. Нужно ли е в еликтронните дневници учителите по ЦДО да вписват оценки и всички наказания и подкрепи на учениците от групата или това се прави от класния ръководител само? Т. е. интересувам се от това какво ще трябва да попълва в своя дневник учителя, който ще е на занималня?

  1. Здравейте, г-жо Янева!
   Каква информация и кой ще въвежда тази информация до голяма степен е въпрос на вътрешноучилищна организация. Но обикновено ЦДО дневниците се поддържат изцяло от учителя, който води занималнята.

 4. Трябва да се добави възможност за ученици, които са освободени от „Физическо възпитание и спорт“, да нямат оценка и да не влияят върху статистиката.

  1. Ще помислим за такава възможност. Благодаря за предложението!

 5. Здравейте
  Днес добавях оценки за пръв път..
  Отивам на Дневник – 12б за 26.09 (например) и нанасям оценките.
  После отивам на Моят час, избирам 26.09 и 12б и в първата подколонка на Текуща оценка виждам нанесените оценки. Във втората подколонка виждам пак оценки, които мога да избера, както и типа изпитване в третата подколонка?! Но те не са избрани както вече съм ги въвел в Дневника.
  Не разбирам каква е идеята?

  1. В първата подколонка виждате всички въведени до момента оценки по дадения предмет.
   Във втората подколонка може да въвеждате нови оценки в рамките на избрания час.

  1. В случай на две изпитвания в рамките на един и същи час – ще трябва втората оценка да я въведете в „Дневник -> Оценки“.
   В „Моят час“ не може да се въведат две оценки на един и същи ученик в рамките на едно занятие.

 6. Моля в падащото меню за тип оценка да помислите за категория, която отговаря на практиката на много преподаватели да формират оценка в рамките на повече от един час, в зависмост от активност, пасивност, подготвеност или не, домашни, за които си отбелязваме обичайно плюсове/минуси, които образуват в даден момент оценка. Този тип оценяване е по-малко стресово за децата, насърчава перманентна активност и като категория е събирателна от някои налични категории. Благодаря предварително.

  1. Здравейте! За тази цел към момента можете да ползвате оценка тип „чернова“. Можете да въвеждате колкото решите такива оценки, като отмятате тикчето в края на менюто за добавяне на оценки. Така въведеното няма да достига до
   ученика и родителите. Когато прецените можете да направите черновата, „белова“, т.е. видима или да я изтриете и въведете друга финална оценка.

    1. Здравейте,
     Като се кликне на дадена чернова имате опция за редакция. Там се посочва оценката вече да е видима.
     Поздрави!

  1. Здравейте!
   Вероятно сте филтрирали оценките.
   Моля, отивайки на секция Оценки кликнете върху бутона Филтри и след това Изчисти.
   Оценките ще се появят.
   Поздрави!

 7. Здравейте! Внесох текуща оценка на ученик. Каквото трябваше – отбелязах. Накрая ми се появи срочна оценка, наистина – в скоби и с обяснение, че е прогнозна. Но не виждам никаква необходимост от такава прогнозна оценка въз основа на една единствена оценка в началото на срока. Не може ли такова нещо да не се вижда? Още повече, че ако родителите и детето видят такава окончателност, може доста да се демотивират да полагат по-нататшъшни усилия!

  1. Здравейте,
   Благодарим Ви за обратната връзка. Почти всичко, което виждате в платформата е съгласувано с желанията на училащата. Все пак ще разгледаме предложението Ви.
   Поздрави!

 8. Защо няма колона за коментар при попълване на текущите оценки? Би ми била много полезна!

  1. Здравейте, има такава колона. През добави оценка можете да вписвате коментар към всяка една оценка, независимо от типа й.
   Поздрави!

 9. Здравейте, има ли възможност да добавя срочна оценка за първи срок сега, понеже се оказа, че съм пропуснала и ученикът е без оценка за срока ?
  Поздрави!

  1. Здравейте,
   във Вашето училище системният администратор е активирал заключване на дневника за отминал месец и няма да можете да нанесете оценка със задна дата. Можете да го помолите за съдействие, като отключи дневника и нанесете срочната оценка с дата от 1-ви срок или той да я нанесе.
   Поздрави!

 10. Здравейте! Доскоро, цъквайки върху текуща оценка, можех да видя забележките, които съм прибавила към нея / например на какво е поставена/. Сега при същата операция ми излиза дъобщение, че въпросната оценка не е реална, а прогнозна. Така е с всичките ми немалко оценки по класовете. В същото време, ако отиза на конкретно дете и проверя неговите оценки, поставените от мен си се изписват нормално. На какво се дължи това и как да поправя ситуацията? Благодаря предварително!

  1. Здравейте, така описания проблем е добре да се провери. Моля да се обадите на 0999 996 995, за да можем да извършим необходимите стъпки.
   Поздрави!

 11. Здравейте! Как да добавя оценка в ИКД? Включих функцията за оценки в ИКД, но не ми излиза никъде.?

  1. Здравейте, тази функционалност не е разработена все още. Ще скрием бутоните, за да не подвеждат потребителите.
   Поздрави!

 12. Здравейте! Как мога да добавя оценки на ученик за минали учебни години, който се е преместил от друго училище?

  1. Здравейте,
   можете да добавяте оценки на ученици само за периода, в който са във Вашето училище. Ако ученикът е дошъл при Вас от друго училище, оценките му се пренасят ръчно, само за настоящата година.
   Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.