Как да уважа (извиня) отсъствия?

ВНИМАНИЕ: Само класните ръководители могат да уважават (извиняват) отсъствия.

ВНИМАНИЕ: Закъснения НЕ могат да бъдат уважавани.

1. Навигирайте до вашия клас и изберете секция "Отсъствия

2. Натиснете бутон "Уважи"

3. Изберете дата, за която желаете да извинявате отсъствия

4. Изберете отсъствията, които желаете да уважите

Могат да се уважават само неуважителни отсъствия (закъснения - не). Когато маркирате отсъствието, оцветяването му избледнява.

5. Натиснете бутон "Уважи"

Би трябвало да видите съобщение за успешно извършена операция.

Когато натиснете върху уваженото отсъствие, можете да видите допълнителната информация:

Вижте още:

14 коментара за “Как да уважа (извиня) отсъствия?”

 1. В началото на годината можехме веднага да отбележим отсъствия за деня като уважителни – когато децата ходят на английски или спорт. Сега я нямаме тази възможност и това много ни затруднява. Ще се появи ли отново? Преди като цъкахме на отсъствие първо беше неизвинено, после ставаше на закъснение, след това на извинето.

  1. Здравейте, макар и улеснение за учителите, тази функционалност не отговаряше на нормативните изисквания. Отсега нататък в „Моят час“ учителите могат да въвеждат само неуважителни отсъствия и закъснения. Уважаването става в последствие от класния ръководител от екраните „Дневник – Отсъствия – Уважи“ или „Дневник – Отсъствия – Администрирай“.
   Поздрави!

 2. Здравейте, интересуваме къде се вижда коментара, който е под причината за уважаване на отсъствията.

  1. Здравейте,когато влезете през дневник в съответния клас и отидете на отсъствия, кликнете върху отсъствията на дадено дете.
   Ще Ви изпише,че конкретното отсъствие е извинено по здравословни/семейни/други причини и в скоби ще има описание,т.е. коментар, ако е въведен такъв.
   Поздрави!

  1. Здравейте! Най-лесно това можете да правите от менюто „Моя час“. Когато отбележите часът като взет и въведете отсъствията можете да запазите промените и съответно те ще се впишат в дневника.
   Ако някой ученик се появи до 20-тата минута, съответно натискате върху червения бутон „Неуважително“ Неуважително и то се променя на „Закъснение“. Закъснение
   От „Дневник“ -> „Отсъствия“, имате опция единствено да изтриете закъснението и след това да впишете отсъствие на ученика.

 3. Здравейте,детето ми е освободено от ЦДО по здравословни причини,но от 31.10.19.г.има неизвинени отсъствия и г-жата каза,че системата не позволява да ги извини.

  1. Здравейте, моля кажете за кое училище става въпрос, както и имената на Вашето дете , за да оправим проблема.
   Поздрави!

 4. Здравейте. Тъй като класният ръководител на 4 клас е в болничен един месец, как заместника му да извини отсъствията на учениците?
  Благодаря

  1. Здравейте, задайте заместващия учител като класен. Това става от Администрация-Паралеки-Редактирай
   Поздрави!
   Елена Йорданова

 5. Здравейте!
  Защо в дневника на Група за целодневна организация на учебния ден в секция „Отсъствия“ липсва бутон „Уважи“? Налага се от „Моят час“ да извиняваме отсъствията за всеки отделен час, което е изключително неудобно и се губи много време, особено ако детето е отсъствало повече дни.

  1. Здравейте, с този мейл виждам само регистрация на родител. За да се извиняват отсъствия в ЦДО дневника е необходимо системният администратор в училището да Ви направи класен на паралелката.
   Поздрави!

   1. Здравейте!
    По грешка съм дала другия мейл.
    Групата ми е сборна. Ще съм Ви благодарна, ако намерите начин да добавите бутона.
    Поздрави!

    1. Здравейте, виждам, че сте посочена като класен ръководител на ЦДО групата и бутонът „Уважи“ би трябвало да е видим в таб „Отсъствия“, достъпен през „Мой калс“.
     Поздрави!

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.