Как да стартираме новата учебна 2023/2024 година


СТЪПКА 1: Администраторът импортира данните за новата учебна година от НЕИСПУО

Някой от администраторите на училището трябва да импортира данните от НЕИСПУО - по този начин всички данни за паралелки, учители, учебни планове, ученици през новата учебна година ще бъдат автоматично прехвърлени в Школо.

Не се притеснявайте, ако данните не са окончателни. Може да ги импортирате повторно, колкото пъти желаете.СТЪПКА 2: Новите учители се регистрират

В случай, че ползвате Школо за първи път, е необходимо всички учители във вашето училище да са регистрирани в платформата. Регистрацията е елементарна, единствено трябва да се уверите, че сте въвели предварително актуалните телефонни номера на преподавателите. За целта навигирайте до "Администрация - Потребители" , филтрирайте по роля и се уверете, че всички учители имат въведен телефонен номер.
Администраторите също могат да активират профилите на всички потребители в институцията.СТЪПКА 3: Въвеждат се седмичните разписания

3.1 След като образецът е качен и данните за учебни предмети, групи, ученици са наляти в Школо, може да преминете към стъпка 3 - администраторите или класните ръководители трябва да въведат седмичните разписания.
Тази стъпка е важна, за да може да започне отбелязване на ученическите отсъствия.3.2 Вече има и възможност за генериране на седмични разписания и автоматичното им наливане по паралелките.


СТЪПКА 4: (по желание) Може да си качите тематичните разпределения

В базата на Школо вече има 70 000 тематични разпределения. Все пак, ако не откривате това, което ви е нужно, винаги може да качите свое собствено разпределение.


СТЪПКА 5: (по желание) Може да изпратите линк до всички родители към статията

Може да преминете към подканване на новите родители и ученици да се регистрират в платформата. Регистрацията на родители и ученици може да се случи и по време на учебната година. Препоръчваме класните ръководители да изпратят линк към тази статия до всички родители.Обучителни ресурси, които да ползвате:Можете да свържете с нас по следните начини:

Имейл: support@shkolo.com

Facebook: https://www.facebook.com/groups/shkolobg

Един коментар за “Как да стартираме новата учебна 2023/2024 година”

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.