Как да стартираме новата учебна 2022/2023 годинаСТЪПКА 1: Администраторът импортира данните за новата учебна година от НЕИСПУО

Някой от администраторите на училището трябва да импортира данните от НЕИСПУО - по този начин всички данни за паралелки, учители, учебни планове, ученици през новата учебна година ще бъдат автоматично прехвърлени в Школо.

Не се притеснявайте, ако данните не са окончателни. Може да ги импортирате повторно, колкото пъти желаете.СТЪПКА 2: Новите учители се регистрират

В случай, че ползвате Школо за първи път, е необходимо всички учители във вашето училище да са регистрирани в платформата. Регистрацията е елементарна, единствено трябва да се уверите, че сте въвели предварително актуалните телефонни номера на преподавателите. За целта навигирайте до "Администрация - Потребители" , филтрирайте по роля и се уверете, че всички учители имат въведен телефонен номер.
Администраторите също могат да активират профилите на всички потребители в институцията.

СТЪПКА 3: Въвеждат се седмичните разписания

3.1 След като образецът е качен и данните за учебни предмети, групи, ученици са наляти в Школо, може да преминете към стъпка 3 - администраторите или класните ръководители трябва да въведат седмичните разписания.
Тази стъпка е важна, за да може да започне отбелязване на ученическите отсъствия.3.2 Вече има и възможност за генериране на седмични разписания и автоматичното им наливане по паралелките.СТЪПКА 4: (по желание) Може да си качите тематичните разпределения

В базата на Школо вече има 70 000 тематични разпределения. Все пак, ако не откривате това, което ви е нужно, винаги може да качите свое собствено разпределение.След всички тези стъпки може да преминете към подканване на новите родители и ученици да се регистрират в платформата. Регистрацията на родители и ученици може да се случи и по време на учебната година.

Обучителни ресурси, които да ползвате:Можете да свържете с нас по следните начини:


Телефон: +359 999 996 995

Имейл: support@shkolo.com

Facebook: https://www.facebook.com/groups/shkolobg

8 коментара за “Как да стартираме новата учебна 2022/2023 година”

 1. Може ли да ни посочите номера на обществената поръчка, която Школо ООД е спечелило, за да бъде единствената система, която се използва в българските училища?

  1. Здравейте, няма подобна практика. Школо, както и другите електронни дневници, които се предлагат, се избират свободно от самите училища.
   Поздрави!

  1. Здравейте, в Школо няма срокове за прехвърлянето на данните от НЕИСПУО. След като генерирате образеца си в НЕИПУО, можете веднага да импортирате данните в Школо.
   Поздрави!

  2. Здравейте!
   Въвеждайки седмичното разписание, се сблъсквам със следния проблем: при въвеждането на повечето предмети, системата изписва, че часът се е провел с група, а не с всички ученици. Така вместо 16 ученици в моя шести клас се маркират само 13! Моля да отстраните това несъответствие.

   1. Здравейте, виждам, че всички ученици са добавени в групите и описаният от Вас проблем вече не е наличен.
    Поздрави!

 2. Здравейте! Изпълнихме всички стъпки за импорт на Образец 1, но ни дава само грешка и не можем да прехвърлим данните в Школо.

  1. Здравейте, успяхте ли да заредите Образец 1, тъй като не Ви откривам с този e-mail в системата?

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.